Volg mij:
Lifestyle, Persoonlijk artikel

5x mijn me-time momentjes

me-time

Me time, o zo belangrijk. Maar eerlijk is eerlijk: me time schiet er, vooral de laatste tijd, bij mij vrij vaak bij in (wauw, 7 keer “ij” in één zin). Ik ben doorgaans druk met werk, het bijhouden van mijn blog, dingen in huis doen en nog wat meer routinematige dingen. Daarom is het soms goed om even op de rem te trappen en juist wat tijd in te lassen voor die o zo belangrijke me-time. Daar knap je van op en daar krijg je uiteindelijk weer energie van. Vandaag deel ik een lijstje met mijn me-time momentjes. Momenten waarvan ik weer energie krijg.

☼ Een maskertje aanbrengen. Hoewel ik beschik over drie hele fijne maskertjes (eentje van Dr. Organic, eentje van Skinfood en eentje van PHB Ethical Beauty) gebruik ik ze maar weinig. Dat is jammer, maar heeft ook een voordeel: als ik dan een maskertje neem, is het ook extra genieten geblazen. Heerlijk om zo’n maskertje aan te brengen, in te laten werken, af te spoelen en vervolgens je eigen zachte en schone gezicht te aaien.

☼ Nieuwe muziek ontdekken en luisteren. Ik ben iemand die echt van muziek houdt, maar daar ook graag de tijd en de rust voor wil nemen. Om nieuwe muziek te kennen, wil ik teksten kunnen horen en begrijpen. En daar heb ik een bepaalde rust en een bepaalde mood voor nodig. De laatste tijd schiet het bewust muziek luisteren en ontdekken er bij in. Maar als ik dan weer muziek luister, vind ik het echt heerlijk.

☼ Wandelen met mijn camera in de hand. Als je vroeger aan mij had gevraagd wat ik echt oersaai vond dan had ik zonder twijfel “wandelen” gezegd. Ik begreep werkelijk niet wat mijn ouders daar nou zo leuk aan vonden. Dat is nu wel anders. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan te gaan wandelen. Bij voorkeur in een mooi natuurgebied dat ik nog niet ken. Met mijn camera leg ik dingen vast die ik mooi vind. Op die manier kan ik bij het terugkijken van de foto’s nog een keer genieten.

☼ Lekker eten (koken). Ik ben echt een eet-gek. Ik houd echt van lekker eten. Het liefst gezond en lekker eten. Ik kan echt enorm ontspannen van een lekkere maaltijd die ik met aandacht eet. Ook het bereiden van een maaltijd vind ik heerlijk als ik daar de tijd voor heb. Het bedenken van een lekker recept en de geuren die samenkomen vind ik echt heel erg fijn. Als het eten dan ook echt lekker is, kan ik daar echt van genieten.

☼ Een feestje vieren. Vroeger (zo’n 5 à 6 jaar geleden) ging ik zo’n 3 keer in de week uit. Ik was echt een feestbeest. Ik moest echt overal bij zijn. Geen feestje was me te gek. Momenteel ga ik vrijwel nooit meer uit en dat is oké. Ik vind het oprecht heerlijk om in het weekend lekker op de bank te zitten. Maar af en toe heb ik het gewoon nodig om een feestje te gaan vieren. Gelukkig kan ik dit weekend mijn hart weer ophalen want ik ga weer lekker carnaval vieren. Eén van mijn favoriete feestjes.

Wat zijn jouw me-time momentjes?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

23 reacties

 • Beantwoorden Nicole

  Oh wat heerlijk ik vind alle dingen ook fijn om te doen! Een feestje is altijd leuk

  24 februari 2017 at 06:36
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Leuk om te horen dat je je herkent in mijn lijstje. En een feestje is zeker altijd leuk!

   24 februari 2017 at 23:40
 • Beantwoorden Romy

  Wat een fijne tips voor manieren om even wat tijd voor jezelf te pakken! Juist als je fulltime werkt, lijkt dat me heel belangrijk. Zelf vind ik een wandeling heel fijn, maar ook scrapbooken en fotograferen zijn echt mijn ultieme me-time.

  24 februari 2017 at 06:40
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Ik merk ook dat die me-time momentjes nu echt veel belangrijker zijn geworden. Inderdaad doordat ik fulltime werk. Leuk om te horen dat scrapbooken voor jou een ultiem me-time momentje is. Het lijkt me ook heel erg leuk en ontspannend om dat goed te kunnen.

   24 februari 2017 at 23:44
 • Beantwoorden Mariëlle

  Heel leuk om te lezen, ik ben zo dol op me-time! Ik doe dat ook graag met een maskertje en tsja, feestjes vieren hihi, hier hadden we het al over. Veel plezier <3

  24 februari 2017 at 08:31
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Ik wens jou ook heeeeel veel plezier! Ik zie op social media vast wel wat voorbij komen. :)

   24 februari 2017 at 23:47
 • Beantwoorden Sofie

  Haha, dat met dat wandelen had ik ook als kind: zooooo saaaaaaaai. Op vakantie wou ik alleen maar naar het zwembad. Als ik nu op vakantie ben ga ik eigenlijk liever wandelen, grappig toch hoe je later dan toch op je ouders gaat lijken.
  Omdat ik door ziekte heel de dag alleen zit, heb ik eerder behoefte aan WE-time dan aan weer momenten met alleen mezelf. Maar ik kan me voorstellen als je de hele dag op je werk zit, dat het dan zalig is.

  24 februari 2017 at 09:21
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Haha, wat een herkenning! Ik wilde dus ook echt alleen maar in het zwembad. Als ik nu op vakantie ben, vind ik het nog steeds heerlijk om een boekje te lezen bij het zwembad/een meertje maar vind ik het ook heerlijk om een mooie wandeling te maken. Heel erg grappig inderdaad om te zien dat je dan toch meer op je ouders gaat lijken.

   24 februari 2017 at 23:49
 • Beantwoorden Nicole

  Wat een leuke momentjes heb je gekozen. Soms vind ik eten koken echt oersaai, maar soms vind ik het juist heel erg leuk en ontspannend.

  24 februari 2017 at 10:36
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Wat leuk om je reactie te lezen. Ik heb precies hetzelfde. Als ik thuis kom na een lange werkdag dan vind ik eten koken meer iets dat moet. Dan kan ik er vaak ook niet echt van genieten. Maar als ik in het weekend lekker wil koken vind ik het echt een feestje.

   24 februari 2017 at 23:51
 • Beantwoorden Daphne

  Aaah dat nieuwe muziek luisteren/ontdekken: totally agree! Ikzelf vind het heerlijk als ik een avondje uitga/ga stappen me helemaal uitgebreid op te tutten met muziek!

  24 februari 2017 at 12:12
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Oeh ja, dat optutten vind ik inderdaad ook echt heerlijk! Hoewel ik de laatste tijd wel steeds meer van de “less is more” looks ben. Maar om mezelf lekker te verzorgen met fijne producten enzo, heerlijk. Bedankt voor je goede toevoeging aan mijn lijstje.

   24 februari 2017 at 23:57
 • Beantwoorden Rachel

  Ik ben ook eet-gek haha ik kan mezelf al twee weken iedere dag verheugen omdat ik dan uiteten ga haha.. jam!

  24 februari 2017 at 15:52
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Oh, dit is zó herkenbaar! Ik kan mezelf daar dus ook echt op verheugen. Dan ga ik zelfs van tevoren de kaart al bekijken op internet. Herkenbaar?

   25 februari 2017 at 00:00
 • Beantwoorden Merel

  Wat heb jij een leuke blog zeggg!! Ik blijf je zeker volgen :) Heerlijk deze momentjes ook, kan me hier helemaal in vinden. Ook ik ging 2 jaar geleden nog zoveel mogelijk uit, heerlijk vond ik het. Tegenwoordig verkies ik avondjes thuis of gezellig een hapje eten in de stad veel liever boven een avondje de stad in. Grappig he zulke veranderingen ;) Zolang we er maar gelukkig mee zijn. Liefs, Merel

  24 februari 2017 at 16:16
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Ohhh, bedankt voor je super lieve compliment. Ik ben meteen even naar jouw blog gegaan en ik ben jou meteen gaan volgen. Wat ziet je blog er leuk (en lekkerrrrr!!) uit. Leuk shirtje heb je aan op je foto in de sidebar. Die heb ik zelf ook. :) haha. En leuk om in jouw reactie te lezen dat jij je ook herkent in de verandering: van feestbeest naar bankhanger. Heerlijk!

   25 februari 2017 at 00:04
 • Beantwoorden Marieke

  Uitgaan was ik (en ben ik stiekem nog steeds) gek op. Ik ging vroeger ook meerdere keren per week uit. Dat is inmiddels wel veranderd, maar ALS ik dan uitga, dan geniet ik daar ook echt extreem van. Haha en dat wandelen hè… dat doen wij dus nu ook regelmatig met de kinderen en ze vinden het vaak maar oersaai haha. Toch merk ik wel dat het goed voor ze is. Ja eigenlijk zijn mijn punten wel gelijk aan die van jou! Fijne carnaval!

  24 februari 2017 at 16:31
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Leuk om te lezen dat jij ook zo’n feestgek bent. Ik kan er nu ook extreem van genieten om uit te gaan. Juist omdat ik het niet meer vaak doe. En wat betreft dat wandelen: je kinderen zullen het later vast ook weer wel leuk gaan vinden, toch? :)

   25 februari 2017 at 00:08
 • Beantwoorden Manon

  Ik vind muziek luisteren ook echt heerlijk

  24 februari 2017 at 22:49
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Het is ook zo lekker ontspannend. Leuk om te horen dat jij ook zo kan genieten van muziek.

   25 februari 2017 at 00:12
 • Beantwoorden Marieke | Wit Wonen

  Wat heerlijk! Een Me-time momentje is echt nodig. Mijn ultieme me-moment is in de zomer lekker in het zonnetje buiten lunchen op mijn balkon en in de winter een heerlijk bad. Love it!

  25 februari 2017 at 17:22
 • Beantwoorden Babs

  Ik wil/moet ook meer gaan wandelen. Laatst ging ik een rondje in de buurt doen, met camera, omdat het zo mooi vroor en alles was wit. Was in no time mijn batterij leeg! Een natuurgebied of rustige stad is natuurlijk ook mooi.
  Mijn me-time is momenteel lekker in mijn boek lezen!

  26 februari 2017 at 15:43
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Heerlijk he, foto’s maken als het vriest. Iets minder prettig voor je vingers die er, na zo’n fotoshoot, bijna af vallen. Een boek lezen vind ik ook heerlijk. Alleen heb ik daar op de één of andere manier alleen de rust voor als ik op vakantie ben. En als ik dan lees, dan ga ik ook echt als een speer.

   28 februari 2017 at 17:38

  Laat een reactie achter