Volg mij:
Poezemoes

5x Vlinder haar genietmomentjes

Katten zijn van die ultieme levensgenieters. Heel geregeld gebruik ik dan ook de uitspraak: “was ik maar een kat”. Echt, het lijkt me heerlijk! Lekker dutten, geknuffeld worden, eten geserveerd krijgen, een beetje spelen als je er zin in hebt, iedere zonnestraal die je ziet benutten. Leven als een kat lijkt me echt zo gek nog niet. Vlinder is ook zo’n ultieme geniet-kat. Ze zit soms gewoon met van die half dichtgeknepen ogen heel tevreden heel hard te spinnen. Vlinder’s life is good, daar ben ik wel van overtuigd. Maar waar geniet deze dame nou het aller meest van?

♡ Als je Vlinder haar spinorkest graag wil aanwakkeren dan moet je over haar buikje aaien. Gegarandeerd dat ze dan laat horen hoe goed ze kan spinnen. Ze gaat er helemaal voor liggen. Vaak hoor je ook dat katten het even fijn vinden dat je het buikje aait, maar het daarna zat zijn en zelf boos kunnen worden. Bij Vlinder is dat anders. Je kunt gerust uren achter elkaar haar buikje aaien.

♡ Vlinder en de zon zijn dik bevriend met elkaar. Als er ook maar een paar zonnestralen binnenvallen dan weet mevrouw waar ze moet gaan liggen. Als het lekker weer is, vindt het het ook echt heerlijk om op het balkon in de zon te gaan liggen. Dan wast ze zichzelf keurig om vervolgens al spinnend in slaap te vallen.

♡ Vlinder vindt het ook echt een feestje om samen te spelen. Ze speelt af en toe wel alleen, maar samen spelen is toch echt het aller leukste. Vooral spelen met een elastieken touwtje vindt ze echt het einde. Als ik het touwtje alleen al pak, zie ik haar pupillen groot worden. Als we dan lekker aan het spelen zijn, komt ze geregeld eventjes een aaitje halen om vervolgens weer verder te spelen.

♡ “Snoepjes” zijn ook groot favoriet bij onze dame. Vlinder houdt van eten, maar niet zoals andere katten dat hebben. Ze loopt niet al miauwend rondjes om mijn benen omdat ze eten wil. Ze schrokt haar brokjes ook niet in één keer op. Nee, mevrouw eet heel netjes in etappes. Maar “snoepjes”, daar is ze dol op. Als wij ’s avonds naar bed gaan dan krijgt ze altijd een stuk of 10 brokjes die ze heel erg lekker vindt. Dat is echt feestje!

♡ Onze prinses is ook echt dol op aandacht. Vlinder is geen poes is die, wanneer er bezoek is, bij iedereen op schoot springt. Toch is ze wel echt verzot op aandacht. Af en toe komt ze naar mij toe en dan begint ze heel zachtjes (en schor!) te miauwen. Ik weet dan meteen wat ze bedoelt: ze wil geaaid worden. Op die manier vraagt ze eigenlijk letterlijk om aandacht: “hey vrouwtje, wil je me even kroelen? Thanks!”.

Waar kan jouw kat extreem van genieten?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

8 reacties

 • Beantwoorden Mariska

  Wat grappig, meeste katten hebben liever dat hun buikje met rust wordt gelaten. Vlinder lijkt wel een beetje op mij, ik houd ook van zon en eten 😛

  9 april 2017 at 05:56
 • Beantwoorden Romy

  Wat heerlijk, zo’n kat die graag even gekroeld wilt worden! En al helemaal ideaal als ze er zelf nog om vraagt ook! De zon is voor onze katten ook altijd een ultiem genietmoment. Verder vindt Beertje het heerlijk om stiekem op tafel te springen (wij zijn niet altijd streng genoeg ;)) en dan rondjes te lopen tussen iedereen, zodat ze steeds van iemand anders een paar aaitjes krijgt.

  9 april 2017 at 08:09
 • Beantwoorden Claire

  Ahhh wat lief! Binkie heeft een haat/liefde verhouding met buik aaien. Soms kan je het uren doen en soms valt hij je ineens aan haha. Ik zou graag een dag met hem willen ruilen.

  9 april 2017 at 09:02
 • Beantwoorden Manon

  Leuk om te lezen. Onze siamees is ook beste vriendjes met de zon. Hoe heet het ook is, hij ligt altijd in de zon haha

  9 april 2017 at 09:12
 • Beantwoorden Petra

  Vlinder is echt een Britje, net als Dexter. Ook hij kan geen genoeg krijgen van buikkroelen, soms klemt hij met zijn achterpootjes mijn hand vast, zodat ik mijn hand niet kan weghalen. Dexter mag ook graag samen spelen. Het liefst met een hengel zonder speeltje eraan of een fazantenveer. Soms komt hij snachts op bed met zijn speeltjes en vind ik de volgende dag een bamboetak in bed. Dexter eet ook netjes verdeeld over de dag en vraagt om vers voer door op zijn dienblaadje te gaan staan met trillend staartje. Maar zijn snackies zijn het momentje van de dag. Dan gooit hij het doosje om en kijkt je verliefd aan. Als hij in de afgeschermde tuin loopt dan loopt hij soms luidkeels te schreeuwen of ik er ook gezellig bij kom en dan maken we samen een rondje tuin. Hij gaat alleen absolutt niet in de zon, het liefst niet eens erdoor heenlopen. Dat vindt hij veel te warm.

  9 april 2017 at 10:05
 • Beantwoorden monica den braber

  wij hebben ook een Vlinder,een lapje!

  9 april 2017 at 22:14
 • Beantwoorden Priscilla

  Als ik aan de buik van mijn kat kom dan heb ik een heel groot probleem, haha. Lief om te lezen. Mijn kat heeft 2 gezichten. Of hij is dol op je, of je moet uit zijn buurt blijven. Hij geniet trouwens ook enorm van het lekkere zonnetje.

  10 april 2017 at 07:10
 • Beantwoorden Jessica J.

  Zo leuk om meer over Vlinder te weten te komen. Wat een snoesje. Ennuhm, verliefd op eten en de zon, lijk ik wel! :’D

  10 april 2017 at 13:37
 • Laat een reactie achter