Volg mij:
Poezemoes

Als dingen meer tijd kosten dan je in eerste instantie dacht

.. dan heb je het wellicht wat onderschat. Iets wat mij af en toe weleens overkomt. Neem als voorbeeld het bericht dat ik vorige week plaatste. Ik schreef als echte optimist dat ik  hoopte dat ik dit klusje in één avond kon klaren. Als ik dat stukje tekst nu teruglees denk ik: ok. Sara, doe normaal! Zoiets kun je helemaal niet in één avond even fixen. Zoiets is iets waar je meer tijd voor uit moet nemen. Niet omdat het meer tijd kost, maar ook omdat meer tijd nemen er voor zorgt dat het resultaat uiteindelijk beter is. Tenminste, dat denk ik..

Want we zijn nu één week verder. Eén week waarin ik al zeker al zo’n 10 uur heb besteed aan dat nieuwe jasje voor MevrouwMiauw.nl en dat zonder zichtbaar resultaat. Oké, dat lieg ik. Als je goed kijkt dan is je vast opgevallen dat het logo een upgrade heeft gekregen. Daar ben ik oprecht heel erg blij mee. Het ziet er, in mijn ogen, wat professioneler uit.

 

 

What do you think?

Maar ondanks het feit dat alleen de lay-out is veranderd, ben ik heel tevreden. Ik heb namelijk dingen geleerd en ik ben tot nieuwe ideeën gekomen. Ideeën om mijn site nog professioneler te maken. Of deze ideeën uitvoerbaar zijn dat weet ik niet. Iets met een technisch CSS/HTML verhaaltje. En ook van dat technische verhaaltje ben ik ietsjes meer gaan begrijpen.

Wist je dat je in Google Chrome gewoon aan CSS code’s van websites kunt sleutelen en direct kunt zien wat dat met een site doet? Het wordt natuurlijk niet opgeslagen op die website, maar het kan heel erg leuk zijn om op die manier bepaalde dingen aan je site zelf te veranderen!

Ook is er nog een fijne bijkomstigheid: ik heb gemerkt hoe ontzettend behulpzaam en lief mensen zijn. Er zijn verschillende mensen waar ik al vragen aan heb gesteld en die met mij mee willen kijken. Sophie, Leonie en Naomi (allemaal ie/i op het eind, it’s in the name!) verdienen echt heel veel regenbogen en unicorns. 

Wat ik met deze blogpost wil zeggen is dus dat het soms goed is om ergens meer tijd voor te nemen en jezelf niet teveel druk op te leggen. En ik wil natuurlijk ook even vertellen dat MevrouwMiauw dus nog wel in een nieuw (of gepimpt) jasje gestoken wordt, maar dat het dus nog wel even duurt. Just so you know..

Onderschat jij soms ook bepaalde dingen waarvan je achteraf denkt: hoe heb ik toch kunnen denken dat ik daar maar zo kort mee bezig zou zijn?!

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

13 reacties

 • Beantwoorden Romy

  Heel begrijpelijk dat hier meer tijd in gaat zitten dan je van tevoren had verwacht. Ik krijg altijd al de kriebels als ik aan mijn HTML moet gaan sleutelen. Fijn dat je daar hulp bij hebt gekregen! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe bloglook straks. Je logo ziet er in ieder geval nóg mooier uit dan het al was!

  15 juni 2017 at 07:07
 • Beantwoorden jeapiebel

  Je blog ziet er goed uit alleen al het logo veranderen. 🙂 Ik moet er niet aan denken om Google Chrome aan mijn blog te doen maar meer omdat ik er geen verstand van heb. Super fijn dat veel lieve mensen je willen helpen.

  15 juni 2017 at 08:31
 • Beantwoorden Linda - Zaailingen

  Herkenbaar zeg! Ik zat al weken met CSS en PHP te sleutelen, vóórdat ik überhaupt content ging schrijven. Misschien was het vluchtgedrag, haha. Ik verzin ook altijd iets wat net niet kan en als het na uren toch lukt, helemaal niet zo mooi of handig blijkt, dus nu laat ik het maar even voor wat het is. Wat dat betreft is jouw optimisme misschien toch handiger dan mijn perfectionisme, haha, maar het duurt inderdaad altijd langer dan je had gedacht.

  Ik vind jouw layout er nu al heel mooi uit zien! Rustig, maar ook kleurrijk. Ook dankzij je supermooie foto’s natuurlijk :)

  15 juni 2017 at 14:36
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Perfectionisme werkt ook lang niet altijd in je voordeel inderdaad. Ik heb nu ook dingen bedacht die misschien helemaal niet kunnen. Haha. Bedankt voor je lieve complimenten trouwens. Zulke lieve woorden maken mijn dag in één keer goed.

   15 juni 2017 at 18:19
 • Beantwoorden Jessica J.

  Je logo is in ieder geval nóg mooier dan voordien! ♥ Ik geloof best dat er meer tijd in kruipt dan je verwacht had. Ik ben nog steeds ontzettend benieuwd naar de nieuwe Mevrouw Miauw, al vind ik je lay-out nu ook al erg mooi!

  15 juni 2017 at 15:15
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Bedankt voor je super lieve comment Jessica! <3 Tovert een glimlach op mijn gezicht.

   15 juni 2017 at 20:08
 • Beantwoorden Mariëlle

  Ik begin er maar niet aan, want dan blijft er niks over vrees ik haha!! Ik zou ook zeker hulp moeten hebben haha…

  15 juni 2017 at 16:06
 • Beantwoorden Linda

  Ik vind jouw (jullie is eigenlijk beter om te zeggen) nieuwe logo zo onwijs lief geworden. De stijl alleen al, het is te cute voor woorden! Ik ben ook enorm benieuwd hoe jouw blog in haar nieuwe jasje eruit gaat zien. Het is bizar hé hoeveel tijd er in gaat zitten, dat ga je straks aan de details wel terug zien, maar mensen die geen site hebben zullen vast geen idee hebben. Het runnen van een blog is al een fulltime baan ansich! Heel veel succes lieve Sara met de (hopelijk) laatste loodjes, het knutselen en het er altijd weer slimmer van worden. De liefde die je er steeds weer in steekt gaan we er hoe dan ook in terug zien! ❤

  15 juni 2017 at 20:46
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Bedankt lieve Linda. Voor je fijne en bemoedigende woorden. Jouw nieuwe blog is zó mooi geworden. Toen ik dat zag begon het direct te kriebelen bij mij. Jij bent dus een beetje de aanleiding geweest van het feit dat ik aan het knutselen en denken ben geslagen.

   19 juni 2017 at 22:31
 • Beantwoorden Irene

  Haha dat heb ik ook echt heel de tijd. Ik dacht dat ons huis woonklaar maken ook wel op een weekje gefixt ging zijn. Boy, was I wrong! Ik ken echt niets van CSS en HTML. Ik denk dat ik er ook niet zo goed aan durf beginnen. Haha :p Maar ik ben wel blij met hoe m’n blog er nu uitziet. Je logo ziet er ook alleszins al heel mooi uit! Ben benieuwd naar de rest :)

  15 juni 2017 at 20:59
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Haha, het huis woonklaar maken is ook zo’n dingetje inderdaad. Dat herken ik ook nog van toen mijn vriend en ik gingen verhuizen. Ik vind jouw logo trouwens ook echt heel erg mooi. Super uniek en sprekend!

   19 juni 2017 at 22:33

  Laat een reactie achter