Volg mij:
Beauty

Alverde Color & Care lipstick 04. Berry

Alverde Color & Care

Hoewel je met deze tropische temperaturen misschien liever niet aan lipstick denkt omdat het toch meteen weer smelt en van je lippen afdruipt (lichtelijk overdreven, maar oke..) laat ik je er toch één zien. Het is een lipstick van het Duitse merk Alverde. Dit is het natuurlijke huismerk van de beroemde DM drogisterij. De DM drogisterij staat bekend om haar budgetproducten en ook het natuurlijke huismerk Alverde is zeer scherp geprijsd. Zo ook de Alverde Color & Care lipstick in de kleur 04. Berry.Alverde Color & Care

Aan de uiterlijke verschijning van deze huls hoef ik niet veel woorden vuil te maken. Simpel, basic, tikkeltje saai. Een zilveren huls met donkergroene letters. That’s it. Niet echt een blikvanger als je het mij vraagt. Ik heb al eerder ervaren dat de huls van de Alverde lipsticks geen graadmeter is voor de lipsticks zelf want de kwaliteit heeft mij echt verbaasd doen staan.  

Ik kocht ooit al een super opvallende lipstick van Alverde waar ik nog steeds ontzettend happy mee ben. De kleur die ik nu uit heb gekozen is iets minder opvallend. Ik zou Alverde Color & Care lipstick in de kleur 04. Berry omschrijven als een my lips but better kleurtje – al doet de lipstick op het eerste oog wat donkerder aan – met een metallic finish. Een doorsnee kleur met een gewaagde finish dus. 

Alverde belooft dat de bamboebladeren, het rozen en frambozenextract en de hoogwaardige amandel- en jojoba-olie uit de biologische landbouw de lippen zal  verwennen. De textuur met natuurlijke mineralen en robijn poeder zou daarnaast moeten zorgen voor sensuele lippen die intens van kleur zijn. Het is ook goed om te vermelden dat Alverde dierproefvrij is. Helaas heeft dit product geen vegan keurmerkje gekregen (iets dat veel producten van Alverde wel hebben). Dit is iets waar ik in het vervolg wel op wil letten.

Ingrediënten

Ricinus Communis Seed Oil*, Copernicia Cerifera Cera*, Euphorbia Cerifera Cera, Rhus Verniciflua Peel Cera, Talc, Silica, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Oil*, Glycine Soja Oil*, Olea Europaea Fruit Oil*, Bambusa Arundinacea Leaf Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Rubus Idaeus Fruit Extract*, Alcohol*, Cocos Nucifera Fruit Extract, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**, Citral**, [+/- Mica, CI 77891, CI 77163, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 75470, CI 77742, Ruby Powder, Calcium Aluminum Borosilicate, Tin Oxide, CI 77007] * ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

 

De lipstick op mijn lippen pakt mooi uit. Het is geen opvallende lipstick. De kleur ligt echt heel erg dicht bij mijn eigen lipkleur. Iets wat ik niet zou zeggen als ik de lipstick in de huls bekijk. Door de metallic finish is de lipstick niet saai. Veel mensen haten de metallic finish, maar ik vind het echt heel gaaf als het je staat. Bij mij vind ik het persoonlijk niet storend of te heftig.

Alverde Color & Care lipstick in de kleur 04. Berry | Conclusie

Ik vind het een mooie lipstick waar ik echt tevreden mee ben. De houdbaarheid is zo’n 3 uur en de lipstick slijt geleidelijk af. Dat is fijn. Toch zou ik deze lipstick niet opnieuw kopen. Dat heeft er mee te maken dat de lipstick niet vegan is en dat ik toch had gehoopt dat de kleur wat opvallender zou zijn. Een “my lips but better” kleurtje is altijd fijn om te hebben maar het is toch een tegenvaller als je iets anders had verwacht.

De Alverde Color & Care lipstick in de kleur 04. Berry is voor €3,45 te koop bij de DM drogisterij in Duitsland

Heb jij een lipstick met metallic finish?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

6 reacties

 • Beantwoorden Romy

  De lipstick staat je prachtig! Een beetje natuurlijk, maar ook chic door de metallic finish. Echt een fijn kleurtje om te hebben, lijkt me, ook al kan ik me voorstellen dat de kleur misschien een beetje tegenviel. En even off-topic: wat staat die bril je goed! 🙂

  23 juni 2017 at 07:18
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Bedankt voor je lieve compliment wat betreft mijn bril. Eigenlijk zou ik altijd een bril moeten dragen, maar tja.. iets met eigenwijs.

   30 juni 2017 at 22:00
 • Beantwoorden Mariëlle

  Aaah niet vegan 😦 Het is niet mijn tint, maar Alverde blijft een leuk merk!

  23 juni 2017 at 07:56
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Absoluut! En gelukkig heeft Alverde wel heel veel andere vegan opties. Zo gebruik ik iedere dag hun oogschaduwbasis + wenkbrauwkitje. Beide wel vegan.

   30 juni 2017 at 22:07
 • Beantwoorden Claire

  Eerlijk gezegd vind ik deze kleur je iets ouder doen lijken dan dat je bent. Dat gezegd te hebben vind ik de Fabulous Pink je echt mooi staan. Als ik dit merk tegenkom ga ik eens kijken ;)

  23 juni 2017 at 10:20
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Ik kan wel begrijpen wat je bedoelt ja. Fabulous Pink is ook nog steeds een van mijn favorietjes.

   30 juni 2017 at 22:21

  Laat een reactie achter