Volg mij:
Beauty

Beste deodorant ooit | Salt of the Earth deodorant

Beste deodorant ooit

De weersvoorspelling voor aankomende week is, als je het mij vraagt, echt een feestje. Zonnetjes in overvloed. Daar maak je mij nou echt blij mee. Het warme weer heeft in mijn ogen bijna alleen maar voordelen. Met de nadruk op bijna, want er zijn ook een aantal nadelen. Wespen, muggen, maar ook.. zweet. Met het warme weer transpireren we nou eenmaal wat meer. Niet perse heel erg maar wel als zweet nadrukkelijk aanwezig is in de vorm van een vervelend luchtje. Daarom leek het me goed om vandaag iets te schrijven over de beste deodorant ooit. Ik ontving een pakketje met deodorant van Salt of the Earth en ik ben verkocht.

Eerst eventjes wat meer over Salt of the Earth, want dat is wel het vertellen waard. Deze deodorants hebben namelijk niet voor niets awards gewonnen. De deodorants van Salt of the Earth zijn gebasseerd p natuurlijke minarale zouten. Dit zorgt voor de bestrijding van nare zweetgeurtjes. Een laagje van dit minerale zout zorgt er namelijk voor dat de bacteriën die een naar geurtje veroorzaken geen kans krijgen. De deodorants van Salt of the Earh bedekt je zweetgeurtje dus niet, maar zorgt er eigenlijk voor dat het geen kans krijgt. Voorkomen is altijd beter dan verdoezelen natuurlijk. Met deze deodorant ben je langdurig beschermd tegen zweetgeurtjes. De deodorants komen in twee verschillende varianten: een minerale zouten steen, en een sprayvariant.

De stenen variant van Salt of the Earth

Zoals je kunt zien, zijn dit eigenlijk gewoon stenen in een stickvorm. Deze stenen maak je nat door ze eventjes onder de kraan te houden en vervolgens over je oksels te halen. Het laat een vreemd, ruw-achtig laagje achter dat binnen een minuut ook weer verdwenen is. Ik en mijn vriend gebruiken deze variant altijd nadat ik ’s morgens uit de douche kom. Het werkt echt zó goed. Niet normaal gewoon. Deze deodorant beschermt echt 24 uur. Mijn vriend, die tennisleraar van beroep is en soms nog weleens een geurtje met zich meedroeg, ruikt ook helemaal niet meer. Hij had al verschillende soorten deodorant gebruikt, maar niets hielp echt. Dit dus wel. Dit is gewoon echt de beste deodorant ooit. Beide deo’s hier op de foto zijn trouwens precies hetzelfde. Alleen een andere verpakking. Handig om ze uit elkaar te houden.

De spray variant van Salt of the Earth

Salt of the Eart heeft ook nog twee verschillende spray’s. Eén geparfumeerde en één geparfumeerde. Beide zijn wel volledig natuurlijk. De ingrediëntenlijstjes zien er als volgt uit:

Niet geparfumeerde spray deodorant: Purified Aqua (gezuiverd water), Potassium Alum, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Lonicera Caprifolium (Kamperfoelie) Flower Extract, Lonicera Japonica (Kamperfoelie) Flower Extract, p-Anisic Acid (van steranijs of Indische basilicum).
*biologisch

Geparfumeerde spray deodorant: Aqua (water), Potasium Alum, Polyglyceryl-10-Laurate (natural solubilizer), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Sclerotium gum (natural thickener), Parfum (from botanical extracts and oils), Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract,  p-Anisic Acid (from star anise or Indian basil), Citric Acid.  *Linalool, *Limonene, *Citronellol.
*Van natuurlijke botanische extracten en essentiële oliën

Wij gebruiken deze spays om op een hele warme dag af en toe nog eens bij te sprayen. Hoewel dat eigenlijk niet echt nodig is wanneer je de stenen variant gebruikt hebt. Maar het is wel lekker fris natuurlijk.

Goed om te vermelden is dat alle deodorants van Salt of the Eart 100% natuurlijk, volledig dierproefvrij en ook nog eens vegan zijn. Ook laten deze deo’s geen witte strepen achter en zorgen ze voor een langdurige bescherming. De stenen varianten gaan echt me-ga lang mee. Ik verwacht zeker wel 1,5 tot 2 jaar. Lekker duurzaam dus. Echt, wat een toppers.

Beste deodorant ooit dus

Als je deze review van A tot Z hebt gelezen dan is de conclusie vast helemaal duidelijk. Dit is namelijk de beste deodorant ooit voor mij. En niet alleen voor mij maar ook voor mijn vriend. Dit is echt een deodorant die ik for ever zou gebruiken en die ik aan iedereen zou aanraden. Dus mocht je op zoek zijn naar een fijne deodorant dan zou ik dit product echt de kans geven. Je zal versteld staan..

Deze deodorant kost rond de €7,00 à €7,50 euro en is o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en DA-Drogist maar ook bij webshops zoals BigGreenSmile (waar ze ook travel size verkopen) en NatuurlijkZuiver.nl (ook travel size!) ✉

Zou jij deze deodorant willen proberen?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

16 reacties

 • Beantwoorden Romy

  Wauw, je maakt me helemaal enthousiast! Dit klinkt zeker als een goede deodorant waar je ook nog echt lang mee doet. Ideaal! Wat een grappig concept dat het eigenlijk een steen is en je hem nat moet maken. Heel bijzonder, maar zo te horen wel heel effectief!

  19 juni 2017 at 07:14
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Echt super effectief. Ik had nooit gedacht dat “gewoon een steen” zó effectief zou zijn. Iedere dag dat ik hem gebruik ben ik nog steeds verbaasd.

   21 juni 2017 at 15:19
 • Beantwoorden Bodil

  Klinkt goed, bedankt voor de tip/review!

  19 juni 2017 at 09:55
  • Beantwoorden Bodil

   Gelijk gekocht (nog met 25% korting ook) :D
   Morgen testen!

   20 juni 2017 at 22:44
   • Beantwoorden MevrouwMiauw

    Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt! Laat je het weten?

    20 juni 2017 at 22:49
    • Beantwoorden Bodil

     Super! De warme dagen geurloos doorgekomen :D
     (En maar snuffelen of ik echt niets rook, haha)

     24 juni 2017 at 12:40
     • MevrouwMiauw

      Wat ontzettend leuk om dat terug te lezen. Fijn dat je het een goed product vindt.

      30 juni 2017 at 22:24
 • Beantwoorden Linda - Zaailingen

  Fijn hè? Ik gebruik ook een kristaldeo en ben er zó blij mee. De spray snap ik alleen niet zo goed (meer verpakking en toevoegingen die je niet nodig hebt), maar die laat ik dan gewoon in de winkel liggen ;)

  19 juni 2017 at 16:36
 • Beantwoorden Mariëlle

  WUT!? Baal dat ik gisteren een back-up heb gekocht bij Eko van een andere vegan deo. Nu wil ik écht deze proberen!!

  19 juni 2017 at 20:37
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Deze MOET je gewoon een keer proberen. Ik weet bijna zeker dat je fan bent. Hij is nu bij de Etos in de aanbieding, 25% korting.

   21 juni 2017 at 15:20
 • Beantwoorden Rachel

  Klinkt erg goed zeg! ik ben nu wel erg benieuwd geworden

  20 juni 2017 at 12:25
 • Beantwoorden Jessica J.

  Ik heb de stenen variant en ben verliefd! ♥ Ik gebruik hem nu zo’n negen maanden iedere ochtend op natte, met water gewassen oksels en ruik mezelf gewoonweg niet meer! Ik zweet wel – wat natuurlijk wel gewoon móét –, maar het zweet heeft absoluut geen geur. Gewéldig, gewoon!

  20 juni 2017 at 15:19
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Wat leuk om te lezen dat jij net zo enthousiast bent als ik. En ook heel goed om te lezen dat het na negen maanden nog steeds zo goed bevalt. Dat maakt mij nóg positiever over dit product.

   21 juni 2017 at 15:28
 • Beantwoorden Rebecca

  Wat fijn dat deze zo goed werkt. Ik heb eerder 100% natuurlijke deodorant gebruikt, maar dit vond ik toch wel iets te min. Deze klinkt daarentegen erg fijn! Zien er ook nog eens ontzettend leuk uit!

  20 juni 2017 at 19:23
 • Beantwoorden Deb

  De spray vorm wil ik nu helemaal graag uitproberen na jouw review! Mariëlle (GekopMakeup)vroeg ik om een advies voor een natuurlijke & dierproefvrije deo en zij verwees me naar jou ;-). Ik ben er uit het wordt een Salt of the earth deo.

  24 juni 2017 at 14:52
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Wat super leuk dat Mariëlle je naar mijn artikel door heeft verwezen. Ik ben benieuwd of je de deodorant al hebt getest. Ik hoor graag wat jouw ervaring is.

   30 juni 2017 at 22:30

  Laat een reactie achter