Volg mij:
Poezemoes

Dingen die Vlinder geregeld zou zeggen als ze kon praten

Het leuke aan een poes is dat ze altijd een beetje mysterieus blijven. Dat ervaar ik ook bij mijn lieve fluf. Ik weet nooit helemaal goed wat Vlinder in haar schild voert. Toch is ze in bepaalde dingen ook heel erg voorspelbaar. Daardoor heb ik het idee dat ze bepaalde zinnen geregeld uit zou spreken als ze zou kunnen praten. Sommige zinnen zullen door vrijwel alle katten uitgesproken worden, maar sommige zinnen zijn ook heel erg typerend voor mijn poezenmop. Vandaag deel ik een aantal zinnen die Vlinder geregeld zou uitspreken als ze kon praten.

pootje klein “Hey vrouwtje, geef me voer! Ik heb hoooooonger” Een bekende uitspraak die vrijwel iedere kat zou doen als ze kan praten. Als Vlinder dit probeert te vertellen in haar kattentaal, dan kijkt ze er natuurlijk extra zielig bij. Er komen miauwtjes uit haar poezelige strotje die door merg en been gaan waardoor ik mevrouw natuurlijk zo snel mogelijk van haar maaltijd voorzie.

pootje klein “Kroel me eens eventjes over mijn fluffy buikje. Maak van dat “eventjes” trouwens maar de hele avond. Alvast bedankt” Vlinder wil serieus al-tijd geaaid worden over haar buikje. Bij sommige katten zie je dan dat het na 5 minuutjes genoeg is geweest. Ze draaien zich dan om of verkopen je een kattenklap. Vlinder niet, echt niet. Ze gaat liggen, zet haar spinorkest aan en kan serieus de hele avond genieten van een kroelsessie.

pootje klein “Snoepjes? Snoepjes??!?! Hurry hurry baasje, je snapt toch wel dat dit haast heeft?!” Voordat we naar bed gaan, krijgt Vlinder altijd een paar anti-haarbal snoepjes. Zodra ze haar lade (ja, ze heeft een eigen lade met haar voer, snoepjes en speeltjes) open hoort gaan, dan komt mevrouw al luid miauwend aanrennen. En het gemiauw stopt niet voordat mevrouw Vlinder haar snoepjes heeft ontvangen.

pootje klein “Ah nee he, til me nou niet alweer op. Laat me nou pot-ver-drie kattenbelletjes eens met mijn vier pootjes op de grond staan” Mijn vriend en ik vinden Vlinder soms zo ontzettend schattig dat we het niet kunnen laten om haar soms op te tillen om haar een dikke knuffel te geven. Helaas vindt Vlinder deze knuffel onder dwang vaak niet zo leuk waardoor ze vaak al binnen een paar seconde met haar kattenpootjes op de grond staat.

pootje klein Wat doe je toch met dat ding? Dit is zó irritant. Laat me toch slapen zeg. Dat is toch waar het leven om draait? Lekker tukkies doen” Ik kan het gewoon niet laten om foto’s te maken van Vlinder. Dat is ook nodig voor haar #instafamous leven natuurlijk. Maar ik weet zeker dat Vlinder zich geregeld een beetje ergert aan het feit dat ik de camera richt op haar poezensnoetje om weer een mooi kiekje te schieten.

pootje klein “Hallo! Aaien?” Vlinder is een kat die weinig aandacht vraagt, maar soms zie je gewoon dat ze geaaid wil worden. Dan gaat ze op een bepaalde manier klaarstaan en trilt haar staartje als een malle als ik op haar af kom. Als iemand bij ons is die Vlinder niet aait (i.v.m. een kattenallergie bijvoorbeeld) dan komt mevrouw na een aantal uur toch ook eventjes een aaitje afdwingen. Dan gaat ze pal naast de stoel waar diegene zit, staan en maakt ze een bol ruggetje. Ze miauwt dan geluidloos en wacht op het moment dat ze geaaid wordt. Logisch natuurlijk, ze is ook helemaal niet gewend dat iemand die binnenkomt haar niet aait.


Dit zijn de uitspraken waarvan ik denk dat Vlinder ze geregeld zou doen als ze zou kunnen praten. En hoewel ik het ontzettend gezellig vind dat Vlinder geregeld (geluidloos) miauwt, zou ik het ook heel erg grappig vinden om af en toe met haar te kunnen praten. Gewoon om te weten of ik inderdaad echt goed begrijp wat ze bedoelt. 

Wat zou jouw fluffy vriendje/vriendinnetje geregeld zeggen als hij/zij kon praten?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

7 reacties

 • Beantwoorden Romy

  Wat grappig om eens bij stil te staan! Ik denk dat onze katten veel dingen ook wel zouden zeggen als ze konden praten. Vooral dat ‘Hallo! Aaien’ hoor ik Paco en Beertje bijna letterlijk zeggen. Heerlijk als ze weer eens de aandacht willen!

  21 december 2016 at 07:46
 • Beantwoorden Mariska

  Hahaha, vooral dat ‘geef me eeeteeeeen’ of ‘ik wil ook een hapje’ xD ik denk dat alle katten dat hebben. Schattige Vlinder!

  21 december 2016 at 10:05
 • Beantwoorden Babs

  Wakker worden vrouwtje! Ik heb erge honger! En dan inderdaad heel doordringend miauwen. Komt helemaal uit haar poezelige teentjes..keihard!

  21 december 2016 at 10:54
 • Beantwoorden Manon

  Hahahah wat leuk om te lezen, ik denk dat ze veel dingen bij ons ook zouden zegge

  21 december 2016 at 17:24
 • Beantwoorden Linda

  Konden ze maar écht praten he, dat zal zooo gezellig zijn! Ik denk dat Jip ook zo’n beetje 24/7 met eten bezig is en het grootste gedeelte van zijn gebrabbel over eten gaat. Ik hoor hem simpelweg zo goed als niet als hij geen honger heeft. Of hoge nood nu ik eraan denk. Sinds hij weer naar buiten gaat haalt hij zijn neus op voor de kattenbak. En kan hij er zomaar midden in de nacht uit willen haha :) En ook Jip vind alleen het knuffelen leuk als hij er zin in heeft. Bij mij wilt hij nog weleens blijven zitten, weliswaar ligt protesterend (zijn blik zegt dan genoeg) terwijl hij bij Thomas gelijk de benen neemt haha :)

  21 december 2016 at 20:19
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Haha, die Jip. Dus sinds hij weer lekker naar buiten gaat hebben jullie geregeld nachtdienst. Dat heeft ‘ie mooi bekeken zeg.. Daar mag hij dan soms best wel een lekkere kroelsessie voor teruggeven, toch? :)

   27 december 2016 at 18:09

  Laat een reactie achter