Volg mij:
Poezemoes

Nummer 1 op mijn wishlist: een poes in ons appartement

Had ik al ooit verteld hoe extreem mega xxl graag ik een poes zou hebben in het appartement waar ik met mijn vriend woon? Vast wel, maar dan vertel ik het nu lekker nog een keer. Als iets met stipt op één op mijn wishlist staat, dan is het wel een harig, zacht en lief vriendje of vriendinnetje. Bovenstaande poes woont bij mijn ouders. Gelukkig zie ik haar iedere week nog, want ik moet (omdat ik turnles geef) ieder weekend terug naar mijn ouders. In het weekend heb ik dus wel een poes, maar door de weeks niet. Benieuwd waarom ik ook zo graag een poes wil samen met mijn vriend?

 • Mijn vriend geeft iedere avond les tot 10 uur ’s avonds. Dat betekent dat ik dus iedere avond alleen thuis ben. Op zich iets waar ik best mee kan leven, maar wat gezelligheid als ik alleen thuis ben is altijd welkom. Vanaf februari ga ik stage lopen en het is dus erg prettig als er dan een vriendje of vriendinnetje op me zit te wachten;
 • Als ik ’s avonds op de bank ga liggen, is het gezellig en lekker warm als er een lekker warm poezenbeest op mijn schoot komt liggen. Ik vind het heerlijk om met poezen te knuffelen en ik zou er totaal geen bezwaar tegen hebben als er iedere avond een poes op mijn schoot kruipt die alle aandacht opeist;
 • Poezen zijn fotogeniek. Ik vind het altijd een feestje om op blogs/instagram/facebook naar foto’s van poezen te kijken. Als ik een poes heb, zal er zeker zo nu en dan een poezenshoot online komen op mijn blog. Een poes is dus ook nog eens een fijn blog onderwerp;
 • Als ik ’s morgens op tijd op moet staan en mijn vriend nog lekker ligt te knorren in zijn bed, zit ik altijd alleen aan de ontbijttafel. Geen ramp, maar hoe leuk zou het zijn om iedere ochtend verwelkomd te worden door een poes. Hoe leuk is het om iedere ochtend te merken dat zo’n beestje blij is om je te zien?

Voordat ik een poes aan ga schaffen staan er nog een paar dingen op de agenda. Ik wil eerst mijn laatste tentamen (of tentamens als ik een her heb) hebben gemaakt. Een poes zou me ander alleen maar afleiden: ik zou constant met die poes willen knuffelen. Niet echt handig dus. Ook komt carnaval er aan en daarna ga ik, voor het eerst in mijn leven, op wintersport (HELP!!) samen met mijn vriend en zijn ouders en zus. Daarna begint mijn stage + scriptie periode en dan wil ik as soon as possible een poes.

Zou jij ook graag een huisdier willen of heb je er al een?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

14 reacties

 • Beantwoorden Kelly

  Jaaaaaa ik heb een poes! Een hele leukerd en ik kan niet meer zonder haar. Het is nooit meer leeg in huis en een kat nemen is echt een aanrader.

  Wel vind ik het heel erg mooi om te lezen dat je eerste even alle ‘dingen uit de agenda doet’ en daarna een kat neemt. Een kat kan in het begin voor wat meer zorgen, zorgen omdat ze toch gewoon moeten wennen aan een huisje. Dus heel fijn dat je daar dan alle tijd voorneemt en de poes die bij jullie mag komen wonen heeeeel veel knuffels en liefde krijgt!

  15 januari 2016 at 06:33
 • Beantwoorden Lianne

  Hou er wel rekening mee als je doordeweeks vroeg opstaat dat je kat je in het weekend ook vroeg wakker gaat maken :p wordt het trouwens een binnenkat? Dan is het misschien een idee om er twee aan te schaffen. Alleen kunnen ze zich gaan vervelen. Zelf ga ik zodra ik mijn nieuwe appartement heb voor een ragdoll (: en ik wil binnen een jaar ook voor een tweede gaan. Zodat als ik fulltime aan het werk gaat na mijn studie, zij elkaar zullen vermaken.

  15 januari 2016 at 06:54
 • Beantwoorden Joyce

  Wij hebben thuis een kat en bij mijn vriend thuis ook. Tegen de tijd dat ik ga samenwonen met mijn vriend gaat de kat van hun met ons mee. Maar heel stiekem wil ik er nog eentje bij hoor, hihi. Heerlijk om zo’n beestje plat te knuffelen!

  15 januari 2016 at 08:54
 • Beantwoorden Svenja

  Aaaah ik zou ook heel graag een kat willen! Mijn vriend staat er ook voor open en vind dieren erg leuk. Helaas ben ik allergisch, dus ben bang dat het er bij ons nooit van gaat komen. Ik hoop voor jou dat je droom wel snel uitkomt <3

  15 januari 2016 at 09:11
  • Beantwoorden Sara

   Ahhhw wat naar! :( Ik heb laatst overigens wel gelezen dat er hypoallergeen katten bestaan. Misschien is dat een optie? X

   16 januari 2016 at 23:05
 • Beantwoorden Tineke

  Ik heb ook twee katten en kan het heel erg aanraden! Het is zo gezellig!
  Liefs

  15 januari 2016 at 09:24
 • Beantwoorden Laura - Dagelijkse hap

  Wij hebben twee katten van Stichting Zwerfkat in Nood. Hier vangen ze zwerfkatten en katten die niet meer verzorgd kunnen worden door hun baasje op bij opvanggezinnen. Hier worden ze volledig gesocialiseerd waardoor ze weer bij een nieuw baasje geplaatst kunnen worden. Alles is ook vrijwilligerswerk. Kijk maar eens op hun site, http://www.zwerfkat.com want ik zou nooit meer ergens anders vandaan een kat willen :)

  15 januari 2016 at 09:40
  • Beantwoorden Sara

   Ahhh dat is leuk zeg! Ik heb zelf de app van de dierenbescherming op mijn telefoon staan. Daar staan ook katten die nieuw binnen zijn gekomen (o.a. zwerfkatten). Ik ben zeker van plan om via zo’n weg een poes aan te schaffen. Of eentje uit het asiel.

   16 januari 2016 at 23:03
 • Beantwoorden Lindsey Beljaars

  Cute! Altijd leuk en gezellig, een huisdier! :)

  15 januari 2016 at 10:00
 • Beantwoorden Linda

  Wat zal een harige viervoeter toch een mooie bekroning zijn op al je leerwerk! En ik kan het alleen maar toejuichen, poezen zijn zooooo leuk! Alleen al als ze zelf bezig zijn kan jij uren gefascineerd kijken, en dat maakt ze zo leuk :) En ze zijn nog eens makkelijk te houden, zeker als ze naar buiten gaan op den duur, dan heb je ook geen dampende kattenbak meer hihi :)

  15 januari 2016 at 11:16
 • Beantwoorden Sija

  Ik kan het me ook niet meer voorstellen hoe het is zonder mijn twee lieverds. A home without a cat is just a house zeg ik altijd :) X

  15 januari 2016 at 13:54
  • Beantwoorden Sara

   Wat een geniale spreuk! Die ga ik echt onthouden. Misschien dat ik het zelfs wel in een lijstje wil verwerken om aan de muur te hangen als de poes er daadwerkelijk is!

   16 januari 2016 at 23:00
 • Beantwoorden Manon

  Wij hebben 2 katten en een poes… hihi. Ik vind het zo leuk en gezellig en lekker knuffelig

  15 januari 2016 at 20:18
 • Beantwoorden petra

  heerlijk om dit te zien en zo begrijpelijk dat dit helemaal bovenaan je wishlist staat….., een poes geeft zo veel liefde warmte en onvoorwaardelijke liefde in je leven, juist doordat ze gewoon hun eigen gangetje vaak gaan in huis en niet naar je luisteren…een spontane knuffel van een poes is dus helemaal echt gemeend…wij hebben 4 harige dondertjes rondlopen en tjonge we kunnen ze echt nog niet missen ( ook al vinden we ze wel eens behoorlijk onuitstaanbaar…)

  18 januari 2016 at 18:51
 • Laat een reactie achter