Volg mij:
Persoonlijk artikel

Personal update + tips gevraagd

persoonlijke updateZo, hallo! Daar ben ik weer. Wat een week en wat een afwezigheid van mij in bloggersland. Hoewel er wel wat artikelen zijn verschenen op mijn blog, was ik zelf echt volledig afwezig. Benieuwd wat ik allemaal uitgespookt heb? Lees dan mee in deze personal update.

Precies één week geleden begon het dan, het feest waar mensen die van kleur, gekkigheid en gezelligheid het hele jaar naar uitkijken: carnaval. Ik heb het zelf 3 dagen lang ontzettend goed gevierd. Ik heb me zo ontzettend goed vermaakt dat ik zelfs mijn blog een beetje links heb laten liggen.

Dit ben ikCarnaval dag 1, een zeer typerende foto voor mij

Ik werd ’s morgens wakker met buikspierpijn van het lachen en een stem van een vrouw die al vijftig jaar zware shag rookt. Mijn stem is sowieso al snel, maar de overgangen van warme tenten en kroegen en de koude buitenlucht, de rooklucht (yuk!) die in de tenten hangt en de alcohol die rijkelijk vloeide zijn niet echt bevorderlijk voor je stem.

MamsCarnaval dag 3, met mijn lieve moedertje

Dit jaar heb ik besloten om carnaval één dag korter te maken. Ik ben dinsdag niet meer gaan feesten omdat er vrijdag een tentamen op de planning stond. Voordat carnaval begon had ik echt al veel samengevat en geleerd en de woensdag en donderdag na carnaval heb ik me opgesloten met mijn laptop, pen en papier, mijn boek, een markeerstift en artikelen. Ik heb zo veel zitten blokken dat ik 2 dagen lang letterlijk geen stap buiten de deur heb gezet, laat staan dat ik echt tijd had voor mijn blog.

Gisteren was het moment aangebroken en mocht (nouja.. moest) ik mijn eerste tentamen volledig in het Engels maken. Het is echt een grote faalactie geworden. De antwoordsleutel staat altijd een paar uur na het tentamen online en bevestigde waar ik voor vreesde: ik had het ontzettend slecht gemaakt. Op zo’n moment voel ik me boos maar vooral verdrietig. Ik heb nog twee tentamens en een paper om het belabberde resultaat recht te trekken maar ik moet bekennen dat ik er echt enorm tegenop zie. Ik vind de vragen die gesteld worden vaag en ik weet niet goed hoe ik moet leren. Ik merk dat ik er echt moeite mee heb en ik maak me ook behoorlijk wat zorgen. Vanaf vandaag ga ik weer aan de bak. Ik ga vooruit leren en ik ga proberen op een andere en (hopelijk!) effectievere manier te stof me eigen te maken.

Heb jij leer-tips voor mij?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

7 reacties

 • Beantwoorden Nina Simplynspecial

  Vervelend dat het anders heeft uitgepakt als verwacht :( Ik heb helaas geen tips, maar wil je wel succes wensen!

  21 februari 2015 at 08:20
 • Beantwoorden Daniëlle

  Wat een gezellige foto’s van Carnaval!
  Ahw balen dat het niet mee zat, lijkt mij ook lastig! Ik doe dit jaar mijn examen, ik voel de zelfde zenuwen als jou. Ik heb misschien wat kleine tips, hopelijk heb je er wat aan.

  Begin op tijd met leren, adem rustig en probeer je hoofd koel te houden. Of neem een tabletje dat tegen zenuwen werkt. Zo kan je je helemaa concentreren op het proefwerk en heb je geen last van zenuwen. Als ik heel erg zenuwachtig ben, helpt het laatste bij mij. Heel veel succes de komende tijd. You can do it! ♡

  21 februari 2015 at 09:14
 • Beantwoorden Lexi

  Tips … heb ik niet echt. Ik zit zelf nog op de middelbare en denk dat de manier van toetsen hier anders is. Veel succes!

  21 februari 2015 at 12:42
 • Beantwoorden sabrina

  Wat een leuke foto’s van carnaval! Maar wat vervelend van je tentamen. Ik heb geen tips voor je. … Succes!

  21 februari 2015 at 22:11
 • Beantwoorden Kimberley

  Gezellig! Wij vieren geen carnaval, zo saai. Haha. En leer-tips, mmm. Als ik iets moest leren, schreef ik het over. Gewoon een hele zin die je moet leren hardop zeggen, opschrijven en weer verder gaan. Na twee bladzijdes alles nog eens doorlezen en hardop zeggen. Dit herhalen tot je het gevoel hebt dat je het weet. (Je moet het logisch maken in je hoofd, vandaar het hardop zeggen!)

  22 februari 2015 at 12:18
 • Beantwoorden Dascha

  Leuke foto’s! Ziet er gezellig uit! :-)

  xoxo
  http://www.its-dash.com

  22 februari 2015 at 17:58
 • Beantwoorden Rachel

  erg leuk om te lezen en je moet het hardop zeggen inderdaad! liefs

  22 februari 2015 at 23:14
 • Laat een reactie achter