Volg mij:
Poezemoes

Straatkatten Arnhem #5

Oops. Dikke vette shame on me. Het is gewoon meer dan een half jaar (!!!) geleden dat ik voor de laatste keer een artikel maakte over straatkatten. Dat is echt schandalig lang geleden. Stiekem vind ik dat toch wel een beetje stom van mezelf hoor. De straatkat artikelen zijn juist zulke leuke artikelen om te maken. Op die manier leer ik namelijk nieuwe katten kennen (je kunt nooit genoeg katenvrienden hebben, toch?!) en kan ik foto’s maken. Drie weken geleden ging ik met mijn vriend op pad en we hebben samen heel wat nieuwe vrienden én foto’s gemaakt.

De covergirl kat

Deze kat zat echt alleen maar mooi te zijn op dit perfect uitgekozen plekje. Alsof hij/zij de compositie zelf zo had bedacht en zat te wachten tot iemand met een camera langs kwam. De zwarte vacht steekt perfect af tegen de donkerblauwe deur en de groene blaadjes passen mooi bij de groene ogen. Goed bedacht hoor!

De “ik kan alle poses” kat

Het was een kriem om deze kat op de foto te krijgen. Het beestje was namelijk zo druk en vloog van hot naar her. Alles was interessant dus deze kat keek van de ene naar de andere plek. Maar tussendoor was het natuurlijk ook nog tijd voor een serieuze wasbeurt. Ja ja, deze kitteh bezat werkelijk alle poses en wilde dit maar al te graag laten zien.

De koele kikker

Deze kat was echt hilarisch: terwijl mijn vriend en ik druk in de weer waren met kat waar we zojuist vriendschap mee hadden gesloten, kwam deze kat er heel koeltjes aan wandelen. Hij liep richting ons. Ons kattenvriendje was daar helemaal niet blij mee en werd erg kwaad. Maar hoe hard onze vriend ook blies en hoe groot hij zich ook maakte, het kon deze koele kikker echt helemaal niets schelen. Sterker nog: hij nestelde zich heel kalmpjes op straat en ging zichzelf ook nog een beetje wassen. De interactie tussen katten is toch ook zo geniaal: eentje windt zich ontzettend op terwijl de ander zich absoluut niet druk kan maken. Net mensen..

Fotografeer jij weleens katten op straat?

* Met straatkatten bedoel ik: katten die ik op straat tegenkom. Het zijn dus zeker niet altijd zwerfkatten maar vaak katten die gewoon een baasje hebben.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

4 reacties

 • Beantwoorden Linda

  Wat heb je toch weer fijne modellen voor de camera gehad. Ze poseren alsof de weg hun catwalk is! Haha :)

  2 augustus 2017 at 11:00
 • Beantwoorden Jessica J.

  Haha, die koele kikker vind ik erg grappig. Dit blijft zo’n toffe rubriek!

  2 augustus 2017 at 11:10
 • Beantwoorden Alyssa

  Leuke serie dit! & mooie foto’s heb je gemaakt 🙂

  2 augustus 2017 at 12:52
 • Beantwoorden Romy

  Haha, geweldig dat verhaal van de koele kikker! Heerlijk hoe katten met elkaar kunnen omgaan en vaak echt een eigen karakter hebben. Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt! Vooral die tweede kat is ook wel heel erg fotogeniek.

  2 augustus 2017 at 17:46
 • Laat een reactie achter