Volg mij:
Poezemoes

Straatkatten in Arnhem #1

Straatkatten in Arnhem

Als het weer het toelaat, vind ik het heerlijk om met mijn camera rond te wandelen in de hoop dat ik straatkatten* tegenkom. Een paar weken geleden was het zo’n dag: het was heerlijk zonnig, niet te heet en ik, mijn vriend (de poezenspotter) en mijn camera hadden er zin in om straatkatten in Arnhem te gaan fotograferen. We gingen samen op pad in de Arnhemse wijk st. Marten, op zoek naar poezen en katten. Ik was heel erg blij dat ik die dag drie modellen tegenkwam die alle drie voor mij wilden poseren. Kijk je mee naar deze knapperds?

Fledderpoes
straatkat-arnhem-1
straatkat-arnhem2

Deze knappe zwart-witte fledderpoes (kennen jullie dat woord, of is dat iets Limburgs? Het is een kat die lekker komt knuffelen) was mijn eerste model van die dag. Ik vond deze kat zo schattig met de kleine zwarte vlekjes naast het neusje. Helaas is de onderste foto niet helemaal scherp, maar ik vond hem toch het posten waard.

The Big Boss
straatkat-arnhem3

En dan nu “The Big Boss”. Deze grote zwart-witte poes ligt heel vaak op een bankje te chillen. Toen ik foto’s ging maken keek hij echt naar me alsof hij wilde zeggen: deze mooie grote houten bank is van mij en denk maar niet dat ik er af ga komen. Dat deed hij dus ook niet. In plaats daarvan maakte hij zichzelf helemaal lang om zijn rek en strek oefeningen te doen.

Klein modelletje

straatkat-arnhem-6 straatkat-arnhem-5En dan hebben we hier het kleine modelletje. Toen ik er aangelopen kwam met mijn camera, sprong ze op een stenen tafeltennistafel om daar lekker te gaan poseren. Ideaal, want dat maakte het fotograferen voor mij een stukje gemakkelijker. Vervolgens ging ze zichzelf lekker liggen wassen in het gras. Vandaar de onderste foto met charmante pose waarbij het tongetje uit de mond hangt. Ik vind de vlekjes op het neusje van deze kat overigens ook ontzettend schattig.

* Met straatkatten bedoel ik: katten die ik op straat tegenkom. Het zijn dus zeker niet altijd zwerfkatten maar vaak katten die gewoon een baasje hebben.

Fotografeer jij weleens katten op straat?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

10 reacties

 • Beantwoorden Romy

  Ik vind het zo leuk dat je echt de straat op gaat om katten te fotograferen! Wat een prachtige foto’s! Vooral de laatste van de poserende kat vind ik prachtig!

  2 oktober 2016 at 10:09
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Bedankt voor je super leuke reactie. Ik word soms ook weleens vreemd aangekeken als ik met mijn camera door wijken loop om poezen te fotograferen hoor. Maar ik vind het ontzettend leuk om te doen.

   2 oktober 2016 at 14:24
 • Beantwoorden Babs

  Gossie, wat een schatten. Big boss kijkt ook heel indrukwekkend in de camera!

  2 oktober 2016 at 11:41
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Leuk he? Het is echt een statige kat/poes. Binnenkort meer foto’s van Big Boss!

   3 oktober 2016 at 09:47
 • Beantwoorden Manon

  Leuk artikel! Ik heb nog nooit wat een fledder kat gehoord haha. Ik denk idd dat het iets limburgs is.

  2 oktober 2016 at 16:47
 • Beantwoorden Monique | WritingMonique

  Wat een prachtige katten, en wat een mooie foto’s!

  3 oktober 2016 at 09:45
 • Beantwoorden Debbie

  Wat een leuke foto’s! Maar het zijn toch gewoon huiskatten die buiten mogen lijkt me? Aan de halsbandjes te zien? Ik ben Limburgse maar de term ‘fledderpoes’ ken ik toch niet hahaha! Waar in Limburg kom je vandaan?

  5 oktober 2016 at 12:45
  • Beantwoorden MevrouwMiauw

   Klopt ja. Het zijn gewoon huiskatten die op straat lopen. Vandaar straatkatten en geen zwerfkatten. :)
   Ik kom zelf uit Venray maar woon er inmiddels niet meer. Mijn moeder uit Meerlo (mini dorpje) en daar gebruiken ze dat woord. Waar kom jij vandaan?

   5 oktober 2016 at 12:50
 • Beantwoorden Straatkatten Arnhem #2 - mevrouwmiauw.nl

  […] je hem nog? Mr. Big Boss was ook al te bewonderen in het vorige artikel over straatkatten in Arnhem. Het is echt een geniaal beest. Het is echt een wijkkat. Meneer ligt heel vaak te chillen op een […]

  2 november 2016 at 06:02
 • Laat een reactie achter