Volg mij:
Poezemoes

Vandaag wordt (helaas!) weer een spannende dag

Bah, wat zie ik op tegen vandaag. Vandaag wordt/is namelijk een ontzettend spannende dag, spannend op een negatieve en nare manier. Ik had gehoopt dat we het niet nog eens mee zouden moeten maken, maar helaas moeten we er vandaag toch weer aan geloven. Vlinder moet namelijk weer geopereerd worden. Een poosje geleden was ze al geopereerd. Eén van haar bovenste hoektanden is destijds verwijderd. Helaas moet deze week de andere bovenste hoektand ook verwijderd worden.

Het was, naar ons idee, de bedoeling dat bij de vorige operatie haar bovenste twee snijtanden verwijderd zouden worden. Eén snijtand was afgebroken en de ander was erg ontstoken. Toen we Vlinder na haar operatie op gingen halen, bleek dat alleen de afgebroken tand getrokken was. De andere snijtand had de dierenarts, met de beste bedoelingen van de wereld, laten zitten. Hij hoopte dat het met een antibioticakuur beter met haar andere snijtand zou gaan en hij vond het het proberen waard om de tand te laten zitten.

We hadden afgesproken dat we in september op controle zouden gaan. Vorige week zijn we op controle gegaan en helaas bleek dat de ontsteking bij haar bovenste snijtand alleen maar erger is geworden. Het tandvlees was daar al omhoog aan het kruipen en de tand zit nu ook een beetje los. Het is voor Vlinder dus beter om ook dit tandje te laten verwijderen. Gelukkig gebeurt dit nog allemaal op de kosten van het asiel. Toen wij Vlinder hadden opgehaald, had ze namelijk eigenlijk nog niet geplaatst mogen worden. Daar is toen bij het asiel wat fout gegaan. Het gebitje van Vlinder was namelijk in slechte staat en daar moest eigenlijk wat aan gedaan worden voordat ze geplaatst mocht worden.

Vlinder1

Ik vind het behoorlijk eng. Vandaag moet ik Vlinder ’s morgens vroeg weer afleveren bij de dierenarts zodat haar tandje verwijderd zal worden. Een narcose, en zeker bij een oudere kat, kan risico’s met zich meebrengen waar ik liever niet aan wil denken. Ik hoop echt dat Vlinder het weer net zo goed doet als de vorige keer en dat het daarna gedaan is met die vervelende operaties.

De dierenarts heeft ons wel al gewaarschuwd voor een mogelijk “hangend tongetje”. Het kan namelijk zo zijn dat Vlinder na de operatie haar tongetje uit haar mond zal hangen. De bovenste hoektanden functioneren namelijk als een soort van steuntje voor haar tong en die zijn na de operatie van vandaag dus allebei weg. Maar heel eerlijk gezegd maakt me dat helemaal niets uit: ik wil het beste voor Vlinder en zal ontzettend blij zijn als vanmiddag blijkt dat de operatie goed gegaan is en ze daarna snel herstelt.

Als je benieuwd bent naar hoe de operatie verloopt dan kun je MevrouwMiauw op Facebook volgen. Daar zal ik vanmiddag/vanavond een update plaatsen over Vlinder haar operatie.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

12 reacties

 • Beantwoorden nancy leemans

  Ik duim voor je Vlinder en zal vandaag aan je denken , het komt vast wel goed hoor !

  8 september 2016 at 08:08
 • Beantwoorden Mariëlle

  Aaah meid toch, het is wel echt nodig als ik het lees, dus hopelijk komt het nu goed. Lekker kroelen als ze weer terug is !!

  8 september 2016 at 08:47
 • Beantwoorden Henrieke

  Heel veel sterkte vandaag! Onze Co is laatst ook flink onder handen genomen en wat waren we vreselijk nerveus. Eigenlijk zouden beide katten behandeld worden maar voor Kees was het gelukkig niet nodig. Bij Co moest er ook heel wat uit en gelukkig hebben ze dit in één keer gedaan.

  Ik kan me heel goed je zenuwen voorstellen vandaag, hopelijk krijg je snel bericht dat alles goed is gegaan. :-)

  8 september 2016 at 08:57
 • Beantwoorden Mariska

  Kan me voorstellen dat het allemaal eng is! Maar het gaat helemaal goed komen :D Vlinder is zo’n schatje! Ik duim in ieder geval mee :)

  8 september 2016 at 09:14
 • Beantwoorden Nina Simplynspecial

  Ach gos :( Kan me voorstellen dat je het spannend vindt. Een narcose blijft altijd spannend. Hopelijk hoef je niet te lang in spanning te zitten en krijg je snel te horen dat het verwijderen van haar tand geslaagd is en ze snel weer naar huis mag.

  8 september 2016 at 10:21
 • Beantwoorden Astrid

  Aah arme Vlinder, weer onder het mes:( Veel sterkte en beterschap! XX

  8 september 2016 at 11:20
 • Beantwoorden Marion

  Heel veel sterkte, meid. Hoop dat de dag snel voorbij is en dat alles goed gaat. X

  8 september 2016 at 13:12
 • Beantwoorden Denise

  Ah bah, wat balen.. Sterkte!

  8 september 2016 at 14:26
 • Beantwoorden Marjoleine

  Sterkte vandaag! Hopelijk is alles goed gegaan :)

  8 september 2016 at 19:44
 • Beantwoorden Fleur

  Awh lieve Vlinder.
  Hopelijk heeft ze er niet te veel last van en heelt het allemaal snel:).

  8 september 2016 at 20:00
 • Beantwoorden Joyce

  Ik snap dat je dat best spannend vind. Hopelijk is alles goed gegaan met Vlinder!

  8 september 2016 at 22:52
 • Beantwoorden Babs

  Ach gossie, sterkte en een knuf voor Vlinder!

  9 september 2016 at 09:54
 • Laat een reactie achter