Volg mij:
Poezemoes

Vlinder haar favoriete speelgoed

favoriete speelgoed

Bij het zien van bovenstaande foto kan ik me heel goed voorstellen dat je misschien denkt: “wat is dát”?! Misschien denk je dat ik in verwarde toestand een flatlay wilde maken van allerlei gekke prullaria. Dat is niet het geval. De prullaria op bovenstaande foto is namelijk van grote waarde voor Vlinder. Dit is namelijk Vlinder haar favoriete speelgoed. Geen speelgoedmuisjes of balletjes want daar vindt ze werkelijk niets aan. Geef haar maar allerlei random dingen, daar kan ze wel mee uit de voeten. Voeten?! Pootjes bedoel ik natuurlijk. Want ieder ding op bovenstaande foto wordt hier in huize Vlinder met veel liefde en plezier gebruikt.

 = een ijzerdraadje. Daar wordt ze op de één of andere manier echt helemaal hyper de pyper van. Ze vliegt echt door de kamer als ze hier mee aan het spelen is.

 = een tomatentakje. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij het ijzerdraadje. Dat vindt ze gewoon hartstikke leuk.

 = een valeriaankussentje. Dit is eigenlijk het enige “normale” waar ze mee speelt. Dit soort valeriaankussentjes worden namelijk echt verkocht als kattenspeelgoed. Hier gaat ze lekker overheen rollenbollen en ze gooit het kussentje zo nu en dan in de lucht.

= een theezakje van een theesoort waar Valeriaan in zit. Hier gaat ze ook lekker overheen rollenbollen en lekker op kwijlen. We maken geregeld een propje van dit soort theezakjes zodat ze er ook lekker mee kan pootjeballen (= voetballen maar dan op z’n kats).

= haar nieuwste aanwinst en tevens ook één van haar favoriete speeltjes op het moment: een vogelveer. Ik vond deze veer voor de deur van ons appartement en nam hem mee naar binnen voor Vlinder. De veer werd eerst uitgebreid besnuffeld en vervolgens goedgekeurd als speeltje. Ze tikt er vaak met haar pootje tegenaan en probeert de veer in haar bekkie te nemen. Doordat de veer zo licht is, komt hier weinig ren-werk aan te pas.

= een elastieken touwtje (aan een stokje). Toen Vlinder hier voor de eerste keer speelde, was dat met een elastieken touwtje. Ik wilde destijds gewoon uitproberen of ze met een touwtje wilde spelen. Blijkbaar viel dit heel erg goed in de smaak want dit is echt een favorietje.

= een plastic tas. Ze vindt het heerlijk om op een plastic zak te liggen maar ze vindt het ook fantastisch om het tijdens het spelen te gebruiken. Als wij met het touwtje over een plastic zak heen gaan of het touwtje onder de plastic zak verstoppen wordt Vlinder echt helemaal wild. Dat vindt ze echt het aller leukst!

Vlinder speelt lekker met haar veer

Dat Vlinder een eigenaardige dame is dat heb je in dit artikel ook al kunnen lezen. Bij zo’n bijzondere dame passen natuurlijk merkwaardige en gekke speelgoedjes. Het grappige is dat het er in eerste instantie op leek dat Vlinder niet van spelen hield. Deze informatie kregen we ook mee toen we haar uit het asiel haalde. Toen ze zich hier eenmaal op haar gemak voelde, merkte we al snel dat ze juist wel graag speelt.

Door dingen te proberen kwamen we er achter wat ze leuk vindt maar ook waar ze helemaal niets aan vindt. Als we weer een random voorwerp hebben waarvan we het idee hebben dat Vlinder het ook leuk kan vinden dan proberen we dat gewoon uit. Wel onder toeziend oog van ons natuurlijk want wij moeten zeker weten dat het veilig is. Zo’n ijzerdraadje is hartstikke leuk maar als we hadden gemerkt dat Vlinder dit op wil eten dan hadden we het van haar afgepakt en weggegooid. Gelukkig heeft Vlinder over het algemeen niet echt de neiging om dingen op te eten. Daarom laten we haar lekker spelen met haar gekke frutsels en nemen we af en toe weer iets nieuws voor haar mee om uit te proberen. We merken dat ze dat fantastisch vindt.

Waar speelt jouw kat heel erg graag mee?

Dit artikel is GEEN gesponsord artikel. De link naar de valeriaankussentjes heb ik toegevoegd omdat het me relevant leek.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 reacties

 • Beantwoorden Romy

  Wat leuk om te horen dat Vlinder nu ook echt plezier beleeft aan spelen, terwijl ze daar in het asiel niet zoveel van moest hebben. Wat grappig dat ze zo graag met een veer speelt. Dat ga ik ook eens proberen bij onze katten. Ik vind het zelf ook zo grappig hoe gek katten zijn op valeriaanthee. Mijn ouders hadden laatst twee ongebruikte theezakjes daarvan op hun nachtkastje likken. Twee dagen later waren die helemaal nat en waren de zakjes en verpakkingen helemaal stukgebeten. Blijkbaar had Paco ze ontdekt en wat hij er flink wild van geworden 😉

  11 augustus 2017 at 07:12
 • Beantwoorden Instacat #8 | 6x mooie instagramfoto's van Vlinder - mevrouwmiauw.nl

  […] meteen goed beginnen met mijn favoriete foto: Vlinder met een veer. Zoals je had kunnen lezen in dit artikel, had ik deze veer voor Vlinder gevonden voor de deur van ons appartement. Ik had nooit gedacht dat […]

  20 augustus 2017 at 06:00
 • Laat een reactie achter