Volg mij:
Poezemoes

Vlinder haar operatie | Vlinder Update

Zoals jullie afgelopen weekend konden lezen, was gisteren een spannende dag voor Vlinder en mij. Gisteren was het zo ver, Vlinder moest naar de dierenarts om geopereerd te worden. Eén van haar snijtanden was afgebroken en deze moest verwijderd worden. Het was spannend, want Vlinder is een dame op leeftijd en een narcose kan dan een behoorlijke impact hebben. In het ergste geval kan een kat de narcose niet aan en wordt het beestje niet meer wakker. Je begrijpt dus wel dat ik van woensdag op donderdag amper heb geslapen. Vandaag vertel ik jullie hoe het allemaal is gegaan.

Eten afpakken

Woensdag avond om 20.00 moest ik al het eten van Vlinder afpakken, ze moest de volgende dag namelijk nuchter zijn. Gelukkig ging ze net voor achten nog even eten, zodat ze nog wel wat binnen had gekregen. Toen ik gisteren ochtend de woonkamer binnen kwam, was mevrouw aan één stuk door aan het miauwen. Het meisje had honger. Helaas mocht ik haar niet voeren, in plaats daarvan moesten we Vlinder in haar reismandje proppen. Om 08.00 vertrok ik richting de dierenarts. Helaas was het nog best een stukje rijden en stond het op de A12 lekker vast. Om 09.00 was ik bij de dierenarts, een kwartier te laat maar het was niet anders.

Gebroken hart

Toen ik Vlinder achter moest laten bij de dierenarts brak mijn hart in duizend stukjes. De dierenarts assistent pakte het mandje waar Vlinder in zat om haar weg te brengen, en Vlinder wierp me een ontzettend angstige blik toe. Oei, wat deed dat pijn. Zo’n beestje gaat je echt aan het hart, dat wordt op die momenten nog eens extra bevestigd.

Het telefoontje

Rond 11.00 werd ik gebeld. Ik schrok best wel, want ik dacht eigenlijk dat ze pas rond 14.00 opgehaald kon worden. De doemdenker in mij kwam naar boven en ik dacht natuurlijk dat er iets niet goed was gegaan. Gelukkig was dit niet het geval: de operatie was goed gegaan en Vlinder was wakker aan het worden. We mochten haar op komen halen. Ik deed een klein vreugdedansje en appte meteen een aantal mensen om dit goede nieuws te delen.

Naar huis

Toen we haar op gingen halen, zagen we een ander soort Vlinder: grote natte ogen, tongetje uit haar bekkie en wat druppeltjes bloed aan haar kinnetje. Wat een naar gezicht. Toen ze ons zag, werden haar ogen meteen minder groot en angstig. Hup hup, naar huis en lekker naar haar vertrouwde plekjes.

Powerpoes!

Eenmaal thuis bleek dat Vlindertje nog behoorlijk versuft was. Ze liep alsof ze een aantal biertjes teveel gedronken had. Gelukkig liep ze wel meteen richting haar etensbakje en mochten we haar al een aantal brokjes geven. Omdat Vlinder een ontsteking had bij de tand die getrokken is, heeft de dierenarts er voor gekozen om de wond in haar mond niet te hechten. Omdat er geen troep in dat gat mag belanden, adviseerde de dierenarts dat Vlinder voorlopig geen natvoer en dus alleen maar harde brokjes mag eten. Lastig, want daar moet ze juist echt op bijten en haar mondje doet natuurlijk pijn.

13269404_1026980877388842_1863780186_n

Gelukkig ging ze na twee uurtjes toch voorzichtig aan haar brokjes knabbelen. Wat een opluchting. Mevrouw sprong ook gewoon weer op de bank, de stoel en zelfs de bankleuning. Ze heeft geslapen in de zon en heeft zich heerlijk laten aaien. Ik kan eigenlijk maar één ding concluderen: onze Vlinder is een powerpoes!

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

11 reacties

 • Beantwoorden Astrid

  Wat super dat het zo goed is gegaan! Beterschap Vlinder!

  27 mei 2016 at 08:32
 • Beantwoorden Linda

  Wat een power poes! Inderdaad! Ben zo blij dat alles goed is gegaan met de narcose, dat blijft echt een angstig moment.. Nu lekker aansterken Vlinder en laat je maar goed verwennen!

  27 mei 2016 at 09:02
 • Beantwoorden Mariëlle

  Ach beestje toch, gelukkig is het goed gegaan en hersteld ze snel. Doe maar lekker knuffelen hihi!

  27 mei 2016 at 09:02
 • Beantwoorden Mariska

  Ahhh kan me voorstellen dat je hart dan eventjes breekt. Zo’n lief onschuldig beestje. Gelukkig is het allemaal goed gegaan, geef d’r maar extra veel knuffels :D

  27 mei 2016 at 09:43
 • Beantwoorden Marion

  Oooh gelukkig! Wat een opluchting!!!

  27 mei 2016 at 10:02
 • Beantwoorden mandy

  Wat fijn dat het allemaal goed is gegaan mop. Wat zal ze straks weer opleven nu haar tandjes eruit zijn. Kan ze geen last meer van hebben. En wat heeft Vlinder het getroffen met zo’n baasje ;-) Lekker genieten van elkaar Xxxx

  27 mei 2016 at 17:31
 • Beantwoorden Manon

  Aahw wat super fijn dat het allemaal goed is gegaan. Nou je staat nog versteld hoor hoe sterk katten zijn. Onze poes heeft 2 hersenbloedingen gehad toen en moest ook onder narcose, nou wij scheten 7 kleuren stront, maar is er helemaal goed uitgekomen. Helaas hebben we haar jaar later wel in moeten laten slapen omdat ze nog een hersenbloeding had gehad en niet meer kon lopen enz :(

  27 mei 2016 at 18:01
 • Beantwoorden Tamara TS

  Gelukkig dat het goed is afgelopen met Vlinder! Mijn hondje Dita moest vorig jaar ook onder narcose en ik vond het doodeng. Het duurde een uurtje langer voordat ze wakker werd en ik haar mocht ophalen, dus ik had volledige paniek. Zeker omdat ze maar 3,5 kilo weegt, ik was bang dat ze teveel narcose had gekregen. Gelukkig liep het goed af en heb ik wel nog een leuk filmpje van “bezopen” Dita die door huis loopt te zwalken. Het blijft eng om je beestje ergens achter te moeten laten.

  27 mei 2016 at 21:57
 • Beantwoorden Monica

  Wat een schatje. Hopelijk is ze snel weer de oude.

  27 mei 2016 at 23:22
 • Beantwoorden Dianda

  En voor je het weet is ze weer de oude. :) blij dat alles goed is gegaan!

  28 mei 2016 at 00:32
 • Beantwoorden Vandaag wordt (helaas!) weer een spannende dag - mevrouwmiauw.nl

  […] meebrengen waar ik liever niet aan wil denken. Ik hoop echt dat Vlinder het weer net zo goed doet als de vorige keer en dat het daarna gedaan is met die vervelende […]

  8 september 2016 at 06:04
 • Laat een reactie achter