10x mijn favoriete kattenfoto’s van Vlinder

10x mijn favoriete kattenfoto’s van Vlinder

MevrouwMiauw is de naam van mijn blog. Heel bewust gekozen: ik ben gek op katten. Iedereen die al langer een bezoekje brengt aan dit plekje op het wereldwijde web heeft dat al vaker kunnen lezen. En hoewel die liefde nooit meer weg zal gaan en met de dag sterker lijkt te worden, heb ik al een poosje geen kattenartikel geplaatst. En dat terwijl ik iedere dag mag genieten van mijn geweldig lieve, mooie, snoezige en fotogenieke poezenvriendin. Shame on me dus dat er zo lang geen kattenartikel online is gekomen. Dat vraagt om een heel erg fijn artikel natuurlijk. En daarom zal ik het goedmaken met dit artikel waarin ik mijn 10 favoriete foto’s van Vlinder show. En geloof mij: dit artikel was absurd lastig om te maken. Want ik heb zo ontiegelijk veel foto’s van mijn harige en wollige vriendinnetje dat het vrijwel onmogelijk is om de 10 favoriete foto’s uit te kiezen. Maar ik deed het toch. Ik screende Vlinder haar Instagramaccount en kwam tot een selectie. Die ik overigens niet heb gerangschikt. Dat vind ik veel te lastig. Bereid je voor heel veel schattigheid. 

1. Kijk mijn kleine gezellige vriendinnetje dan zitten. Op het hoekje van de bank. Waar ze geregeld zit om naar buiten te kijken. Een typische dromerige Vlinder-blik. Genietend van een aaisessie, waar ze vrijwel altijd enorm van geniet.

2. Als ik dan toch zou moeten kiezen om een top 3 te maken van de foto’s, zou deze foto daar absoluut in staan. Deze foto vind ik gewoon zo-zo-zo schattig. Als ik Vlinder over haar buikje aai, gaat ze zichzelf altijd over haar hoofdje aaien en blijft ze geregeld even met een poot op haar oortje liggen. Ik smelt echt hoor.

3. Op deze foto komt de mooie groene kleur van Vlinder haar ogen goed naar voren. Want ze heeft van die betoverende groene ogen waar ik heel gefascineerd naar kan kijken. Wat is het toch een mooie poezenvriendin he?

4. Deze foto vind ik grappig omdat ik dit uitdrukking in haar poezengezichtje zo uitzonderlijk vind. Want hoewel Vlinder iedere dag wel eventjes lekker wil spelen, zie ik haar zelden zo speels en fanatiek als op deze foto. Toen ik deze foto maakte, was ze helemaal geobsedeerd door dat veertje en was ze echt flink aan het spelen.

5. Hier ligt ze heerlijk te snoezelen op de bank. Vaak wordt ze wakker/alert op het moment dat ik een foto wil maken, maar op dit moment bleef ze heel relaxt liggen. Op haar zij en met haar pootjes half in de lucht. Gewoon een hele schattige en vredige foto.

6. Het lijkt wel of ze op dit moment ein-de-lijk besefte dat ze mijn catmodel is. Ze kijkt zo, boem pats, recht in de camera. Haar ogen staren je gewoon aan als je naar de foto kijkt. Toen ik deze foto had gemaakt, deed ik echt even een dansje.

7. Op deze foto lijkt ze net een kleine nieuwsgierige kitten. Door het gordijn zat ze me aan te staren alsof we een kiekeboe spelletje aan het spelen waren. Super schattig vind ik deze.

8. Toen we Vlinder in huis haalden, werd er gezegd dat ze geen speelpoes was. Niets leek minder waar. Ze vindt spelen juist heel erg leuk. Dit was de eerste speelfoto die ik van haar maakte. Zie je die grote pupillen en de alertheid. Helemaal ready om aan te vallen.

9. Nog een speelfoto, maar dan net anders. Tijdens een van die eerste speelsessies, ontdekten we dat Vlinder heel goed was in het nadoen van een stokstaartje. We hebben echt in een deuk gelegen. Helaas doet ze dit de laatste tijd niet meer zo vaak. Des te leuk dat we deze foto hebben dus.

10. Dit was een van de eerste foto’s die ik maakte van Vlinder. Ze was toen nog maar net bij ons maar voelde zich al helemaal thuis. Ook toen liet ze mij haar buikje al aaien en aaide ze haar eigen koppie. En als ik deze foto zie, wil ik spontaan “ahhhh” roepen. Té schattig.

Tien verschillende foto’s. Schattig, speels, slaperig, nieuwsgierig of gewoon mooi. En juist de verschillendheid van de foto’s vind ik zo leuk. De foto’s geven echt een beeld van Vlinder. En het doet me beseffen dat ik echt weer vaker mijn camera moet pakken om plaatjes van haar te schieten. Want ik geniet zo erg van dit soort foto’s van haar. Werk aan de winkel dus..

Wat is jouw favoriete foto van Vlinder als je moet kiezen uit de bovenstaande foto’s?

Share:

4 Reacties

 1. Romy
  12 december 2018 / 07:35

  Wat is Vlinder toch een prachtig meisje! <3 En wat ben jij toch een goede fotograaf! De foto's zijn stuk voor stuk schitterend. Ik vind vooral de foto's waarop Vlinder zichzelf aan het wassen is, te lief. Ook de foto waarop Vlinder recht in de camera kijkt, is echt heel gaaf.

 2. Nancy Leemans
  12 december 2018 / 08:29

  Voor mij nr 9 ,heb Vlinder wel gemist hoor 😉

 3. 17 december 2018 / 17:05

  Wat is Vlinder toch een beauty. Ze ziet er zo knuffelig en schattig uit! En die foto dat ze door het gordijn kijkt, die is zooo lief ❤

Geef een reactie