Terugblik september 2017

Terugblik september 2017

Mijn terugblik op de maand september komt één dag te laat online. Eigenlijk is het de bedoeling dat de eerste maandag van de maand een terugblik over de voorgaande maand online komt. Dat past ook wel bij de maand september: het was namelijk een maand waarin ik mijn blogschema meer los liet. Ik merk dat ik dat nodig heb om mijn leven op een meer ontspannen manier te leven. En in september kon ik die ontspanning wel gebruiken, want ik merk dat september mij een beetje tegenviel na een fantastische augustusmaand. Niet dat het een vervelende maand was hoor, maar het contrast met augustus was wel groot. In dit artikel neem ik je mee in mijn septembermaand, met een samenvatting van wat ik in september heb gedaan, welke producten ik op heb gemaakt, wat de 5 best gelezen artikelen op mevrouwmiauw.nl waren, wat mijn favoriete foto’s waren én wat mijn voornemen voor oktober is.

Leuke dingen die ik deze maand deed

In september vierde mijn oma dat ze in augustus 85 kaarsjes uit heeft mogen blazen. Ik ben zó dankbaar dat ze met haar 85 jaar nog onder ons is en dat ze zo ontzettend kwiek en lief is. Het was dus erg fijn om haar verjaardag te vieren. Ook was er nog een andere familieaangelegenheid: met de andere kant van mijn familie hadden we een familiedag in het spoorwegmuseum. Dat heeft mij in positieve zin verrast. Het was een hele leuke dag en het spoorwegmuseum is absoluut de moeite waard. Mijn vriend en ik maakten in september ook nog twee keer een fijne wandeling om te genieten van de schitterende natuur.

September was natuurlijk ook de maand waarin ik zelf 25 kaarsjes uit mocht blazen. Ik vierde mijn verjaardag één dag voordat ik jarig was met vrienden en familie. Vrijwel iedereen bleef eten dus de dag voordat ik mijn verjaardag vierde mocht ik keukenprinses spelen. De dag dat ik jarig was nam mijn vriend me mee voor een lekker ontbijtje en ging ik ‘s avonds uit eten in Utrecht bij Instock: een restaurant dat kookt met voedsel uit o.a. supermarkten dat anders weggegooid zou worden. Wát een feestje was het om daar te eten. Echt een aanrader voor iedereen.

Foto’s die ik deze maand maakte en waar ik blij mee ben

De twee foto’s van de bloemen zijn eigenlijk in een ander formaat gemaakt, maar het lukte me niet om verschillende formaten foto’s in een collage te verwerken. De foto’s van de bloemen heb ik tijdens een korte wandeling door het centrum van Arnhem gemaakt. Ik wilde graag experimenteren met druppels omdat het net geregend had. De middelste foto is gemaakt tijdens een wandeling met mijn vriend. Ik vond de weerspiegeling van de wolken in het water zo fascinerend mooi.

5 best gelezen artikelen deze maand

1. Decoratie items van de “100 nieuwste” van de Action

2. 5 eigenaardige gedragingen waar veel katteneigenaren (ik dus ook!) zich in kunnen herkennen

3. Zara parfum | Mijn Zara parfum stash*

4. Test: welke foto van Vlinder past het beste bij jouw persoonlijkheid?

5. Eiwit masker (poriën verkleinen & huid zuiveren)

* Let op! De parfum van Zara is, voor zover ik dat weet, niet dierproefvrij! Dit artikel heb ik geschreven voordat ik overging op dierproefvrije producten. Via Google wordt dit artikel iedere maand vaak bekeken.

Opgemaakte producten

In september heb ik 4 producten opgemaakt. Dat is voor mij echt uitzonderlijk veel. Toevallig kwam dit deze maand zo uit maar het is echt een uitzonderlijke situatie.

De Faith in Nature conditioner vond ik best prettig. Ik kreeg mijn haren prima uit elkaar en mijn haren zagen er met deze conditioner goed uit. De geur vond ik niet heel erg lekker. Het deed me een beetje aan tandpasta/ziekenhuis ofzo denken.

Dierproefvrij? Uiteraard | Vegan? Ja | 100% natuurlijk? Volgens mij niet | Opnieuw kopen? Nee, de geur vond ik niet prettig

De Dr. Bronner Castile Soap met rozengeur bleek op vakantie echt een super multifunctie product: ik gebruikte het als douchegel, facewash, shampoo en wasmiddel. Een ideaal product dus. Volgend jaar als ik op vakantie ga, zal ik zeker weer zo’n multifunctie zeep van Dr. Bronner kopen!

Dierproefvrij? Uiteraard | Vegan? Ja | 100% natuurlijk? Volgens mij wel | Opnieuw kopen? Ja, ideaal product met vakanties

De Reinigingsschuim van Alterra gebruikte ik iedere ochtend om mijn gezicht te wassen. Ik vond het echt een heerlijk product. Jammer dus dat het alleen bij de duitse drogist Rossmann te krijgen is.

Dierproefvrij? Uiteraard | Vegan? Ja | 100% natuurlijk? Volgens mij wel | Opnieuw kopen? Ja, als ik een Rossmann drogist tegenkom dan zeker

Ook de reinigingsmelk van Alterra vond ik super fijn. Met deze reinigingsmelk kon ik iedere avond mijn gezicht schoonmaken maar ook mijn make-up verwijderen. Echt een super fijn product.

Dierproefvrij? Uiteraard | Vegan? Ja | 100% natuurlijk? Volgens mij wel | Opnieuw kopen? Ja, als ik een Rossmann drogist tegenkom dan zeker

Voornemen(s) voor oktober

Ik wil in oktober gaan uitvogelen hoe ik toch weer wat meer regelmaat in het bloggen kan krijgen maar er tegelijkertijd ook heel relaxed mee om kan gaan. Het lijkt me heerlijk als ik voor mezelf een manier heb gevonden waarop ik het bloggen aan wil pakken.

Hoe zag jouw september er uit en wat zijn jouw voornemens voor oktober?

Share:

4 Reacties

  1. 3 oktober 2017 / 07:05

    Zo te horen heb je een fijne maand september achter de rug. Wat een bijzonder idee, dat restaurant met voedsel dat anders wordt weggegooid. En heel mooi om te horen dat je oma op deze leeftijd nog zo kwiek is! Ik vind je foto’s van deze maand echt prachtig. Hopelijk kun je voor jezelf een fijne blogroutine vinden in oktober, waarbij je je vooral prettig voelt en die je ook ontspanning biedt.

  2. 3 oktober 2017 / 09:08

    Hee de conditioner heb ik nu in de test! En ik ben zo benieuwd naar Alterra :) Grappig om je best gelezen artikelen te zien, toch vaak hetzelfde he?

  3. 3 oktober 2017 / 10:26

    Wat een mooie maand. Ik zei het op Instagram al, maar dat restaurant lijkt me geweldig. Zo’n mooi concept! De Dr. Bronner Castile Soap klinkt inderdaad heel erg handig op vakantie, dan hoef je veel minder spullen mee te nemen! En je foto’s, wauw! Die druppels! ♥

Geef een reactie