Zoya nagellak | Haven, Caitlin & Gemma

Zoya nagellak | Haven, Caitlin & Gemma

Als ik eerlijk ben, moet ik bekennen dat ik vrijwel nooit iets aan mijn nagels doe. Op het bijhouden van de lengte na dan. Mijn nagelriemen zien er waarschijnlijk nog beroerder uit dan die van een gemiddelde bouwvakker. En de keren dat ik een kleurtje op mijn nagels draag zijn in één jaar waarschijnlijk op twee handen te tellen. Best jammer, want ik vind verzorgde handen wel ontzettend mooi. En daarbij komt ook nog eens dat ik beschik over een aantal prachtige producten om mijn handen goed te verzorgen. Laatst schreef ik al over een aantal handverzorgingsproducten van Beauty Kitchen, maar ik ben ook in het bezit van drie prachtige nagellakjes van het merk Zoya. En over die drie lakjes heb ik inmiddels lang genoeg gezwegen want het is tijd om deze Zoya nagellak in het zonnetje te zetten.

Zoya nagellak

Nagellak is chemisch, hoe je het ook wendt of keert. Er bestaat op dit moment geen enkele natuurlijke nagellak. Toch is niet iedere nagellak even chemisch. Als je chemische ingrediënten zoveel mogelijk wil vermijden maar wel af en toe je nagels wil voorzien van een kleurtje, dan is de nagellak van Zoya een goede keuze. De nagellak van Zoya staat namelijk bekend als “10-free” lakjes. Dat betekent dat er 10 chemische ingrediënten, die in de meeste andere nagellak wel verwerkt zitten, niet zijn verwerkt in de nagellak van Zoya. Om het even concreet te maken: deze lakjes bevatten géén tolueen, kamfer, formaldehyde, formaldehyde hars, parabenen, TPHP, xyleen, ethyl tosylamide, dibutylftalaat en lood. En om het helemaal af te maken: alle Zoya nagellak is dierproefvrij én vegan.

Zoya nagellak

Beloftes

De belofte is dat deze nagellak lang op natuurlijke nagels blijft zitten. De Zoya nagellak is zelfs uitgeroepen tot langst dragende nagellak door Woman’s Health Magazine.

Ingrediënten (van alle lakjes hetzelfde)

Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Sterikonium Hectolite, Acrylates Copolymer, Styrane / Acrylates Copolymer.

Mijn ervaring

Ik ontving 3 prachtige lakjes in drie totaal verschillende kleuren.  De donkerrood/paarse genaamd Haven neigt naar mijn idee echt naar paars. Eén laagje is redelijk dekkend maar met twee laagjes dekt deze nagellak prachtig. Bij de grijs/paars/lavendelachtige kleur genaamd Caitlin volstaat één laagje niet en heb ik dus absoluut twee laagjes nodig voor een mooi resultaat. Hetzelfde geldt voor de parlemoerachtige zachtgroene/pistachekleur genaamd Gemma. De houdbaarheid van alle 3 de lakjes is inderdaad echt erg goed. Zonder topcoat blijven ze gemakkelijk 4 dagen keurig zitten. Daarna begint het langzaam af te bladderen. De potjes zijn trouwens groot dus je kunt lekker lang doen met één lakje.

Excuses voor deze niet echt blogwaardige foto van mijn gelakte nagels, maar op de een of andere manier ben ik zó slecht in het fotograferen van nagellak. Daarom heb ik het maar zo opgelost. Ik hoop dat de andere foto’s het een beetje goed maken. Oh en check mijn nagelriemen, haha!

Zoya nagellak

Zoya nagellak

Ik ben echt tevreden met deze nagellak. Het idee dat ik nagellak gebruik met minder chemische zooi vind ik erg prettig. De drie verschillende kleuren vind ik allemaal mooi. En als ik eenmaal zo’n mooi lakje heb aangebracht dan blijft het zeker 4 dagen zitten. Kortom: ik ben dik tevreden. Nu alleen nog wat vaker gebruiken..

De Zoya nagellak kost €15,00 per flesje en is verkrijgbaar bij BigGreenSmile.nl 

Let jij op de chemische ingrediënten in nagellak?

Share:

6 Reacties

 1. 28 maart 2018 / 07:29

  Heel herkenbaar wat je zegt over nagellak gebruiken! Ik gebruik het ook echt veel te weinig, terwijl ik gelakte nagels er eigenlijk zo mooi uit vind zien. Deze drie kleuren zijn prachtig, zeker de donkerpaarse! En wat fijn dat er een stuk betere ingrediënten in zitten dan in de meeste andere lakjes ?

 2. 28 maart 2018 / 09:06

  Ik vind de lakjes ook heel fijn en de kleuren zijn ZO mooi!

 3. 28 maart 2018 / 09:42

  Ik ken Zoya van naam en volg ze ook op Twitter, maar ik lak mijn nagels nooit. Ik vind het niet mooi bij mijzelf staan (en Mango flipt). ? Vind het wel fijn dat Zoya een fijn alternatief heef!

 4. 28 maart 2018 / 10:18

  Wat een mooie kleurtjes! Ik let zelf eigenlijk helemaal niet op de ingrediënten in een nagellak (oeps).

 5. 28 maart 2018 / 12:33

  Wat fijn dat steeds meer merken zich richten op ‘gezondere’ nagellak. Jarenlang heb ik fanatiek gelakt. En alhoewel ik een mooi kleurtje heel goed kan waarderen, smeer ik eigenlijk automatisch al niets meer op mijn nagels. Op mijn teennagels na, hier vind ik het nog wel leuk. De zachtere tinten vind ik heel erg mooi. Dat ze lang blijven zitten vind ik echt een groot pluspunt, en een van de redenen waarom ik een lakje wel of niet zal kopen :)

 6. 4 april 2018 / 15:28

  Haha, heel erg herkenbaar! Mooi trouwens hoor.

Geef een reactie