3x tips voor een gezonde en gelukkige kat + winactie

3x tips voor een gezonde en gelukkige kat + winactie

Als ik zeg dat Vlinder ontzettend belangrijk is in mijn leven dan zeg ik vast niets vreemds. Het wel en wee van mijn poezelige vriendin gaat me aan het hart. Vlinder gezond houden en gelukkig maken zijn twee dingen die ik ontzettend belangrijk vind. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw poezenvriendin of katervriend “the goodlife” leeft? Vooral toen ik Vlinder net had, googlede ik mezelf soms suf. Ik wilde kennis opdoen zodat ik zeker wist dat Vlinder niets tekort zou komen. Nu ik dik 1,5 jaar verder ben, kan ik door mijn eigen ervaring een aantal tips delen die het leven van jouw catmate misschien wel ten goede komen.

pootje klein  Het is belangrijk om jouw catmate uit te blijven dagen als het aankomt op spelen. Net als voor mensen, is beweging voor katten ontzettend belangrijk. Eerlijk is eerlijk: soms is het best lastig om Vlinder in beweging te krijgen. Ze is natuurlijk al een dame op leeftijd en haar buikje laat duidelijk liet zien dat mevrouw aan het lazycatsyndroom lijdt. Toch is het belangrijk om niet op te geven. Ik merk dat het goed werkt als ik Vlinder uitdaag: ik doe soms dingen met haar speeltjes die ze nog niet kent en dat wekt dan haar interesse. Zo heb ik ontdekt dat Vlinder het reuze interessant vindt wanneer ik een dekentje op de grond leg en daar vervolgens een speeltje onder gooi. Ze vindt het heel erg leuk om dan op het dekentje af te rennen en te proberen om het speeltje er onderuit te vissen.

Ze is natuurlijk al een dame op leeftijd en haar buikje laat duidelijk liet zien dat mevrouw aan het lazycatsyndroom lijdt.

pootje klein  Regelmaat en structuur schijnt voor de meeste katten erg belangrijk te zijn. Dat zal uiteraard niet voor alle katten gelden, maar voor Vlinder wel.  Als dagen anders verlopen dan ze gewend is, dan vindt ze dat duidelijk wat minder prettig. Vlinder is echt een gewoontedier. Als jouw kat ook veel waarde hecht aan regelmaat en structuur dan kun je misschien bepaalde gewoontes en rituelen inbouwen. Wij hebben bepaalde gewoontes en rituelen ingebouwd waar Vlinder veel waarde aan hecht. Zo krijgt ze ‘s morgens standaard een klein beetje natvoer en wat brokjes en ‘s avonds krijgt ze nogmaals wat brokjes (allemaal afgewogen hoor, mevrouw is standaard op dieet). Net voordat wij naar bed gaan, krijgt ze een paar “snoepjes” van ons. Zodra de lade met snoepjes open gaat, komt mevrouw miauwend aangerend. Nu hoor ik je vast denken: snoepjes voor een dikke kat, dat is niet bepaald gezond. Dat klopt en daarom geven wij eigenlijk gewone brokjes als snoepjes. Brokjes van petcurean.nl doen het vaak erg goed. Ze lijkt niet eens door te hebben dat haar “snoepjes” eigenlijk gewoon precies dezelfde brokjes zijn als die ook in haar bakje liggen. Ik denk dat het komt doordat ze zo gehecht is aan dit ritueel: ze weet dan dat wij naar bed gaan en dat zij nog iets lekkers krijgt.

Ze lijkt niet eens door te hebben dat haar “snoepjes” eigenlijk gewoon precies dezelfde brokjes zijn als die ook in haar bakje liggen.

pootje klein  En last but not least een tip die misschien voor zich spreekt maar die wel o zo belangrijk is: maak tijd voor qualitytime met poesvrouw of katermans. Dit is extra belangrijk wanneer jouw kat of poes geen poezelig maatje heeft. Zorg er voor dat je iedere dag de tijd neemt om iets te doen met jouw kat waarvan je zeker weet dat hij/zij dit kan waarderen. Bij Vlinder is dit een kroelsessie over haar dikke wollige buikje. Daar kan ze echt extreem van genieten. Ik zorg er iedere dag voor dat ze die kroelsessie krijgt. Het liefst meerdere keren per dag. Dat zijn echt haar genietmomentjes en die schenk ik haar met heel erg veel liefde en plezier. En op die manier sla je natuurlijk twee vliegen in één klap, want als je ziet dat jouw snoezepoes geniet dan geniet je daar zelf natuurlijk ook van. Qualitytime met jouw poesvrouw of katermans is dus ook qualitytime voor jezelf!

Heb jij nog leuke tips om je kat gezond en gelukkig te houden? Doe dan mee met deze wedstrijd op de facebookpagina van Petcurean en win voor drie maanden voer. Je mag het ook onder deze blogpost delen. Over twee weken (op 5 november) kies ik de leukste tip die in de reacties onder dit artikel staat. De winnaar ontvangt dan een verrassingspakketje.

Petcurean is een Canadees diervoedingsbedrijf dat het belang van dieren voorop stelt. Met een doctoraat in diervoeding ontwikkelt het familiebedrijf sinds 1999 unieke, gebalanceerde voeding voor honden en katten door het gebruiken van premium kwaliteit, natuurlijke ingrediënten.
Ga voor meer informatie naar www.petcurean.nl.

Share:

4 Reacties

 1. 22 oktober 2017 / 13:38

  Haha het spelen lukt mij hier niet meer, ze vinden er geen bal meer aan, ligt misschien ook aan de leeftijd van onze katten denk ik.

 2. Will
  22 oktober 2017 / 13:58

  Je katteman of je poesevrouw lief hebben als jezelf.
  Bij enige twijfel over zijn gezondheid een afspraak maken met de dierenarts.

 3. Nathalie Swiatalski
  23 oktober 2017 / 15:16

  Schone kattenbakken met geurloos grit. Ruime kattenbakken en bakken op verschillende plaatsen. Met en zonder deksel. Waterbakken op diverse plaatsen in het huis, niet bij het eten. Je kunt waterfonteintjes neerzetten of vissenkommen vullen met water en op tafel zetten. Leuke klimmeubels waar ze hoog op de uitkijk kunnen liggen.

 4. 24 oktober 2017 / 23:02

  Wat leuk geschreven en wat een prachtige kat is het toch zeg

Geef een reactie