3x waarom ik soms met Vlinder van leven zou willen ruilen

3x waarom ik soms met Vlinder van leven zou willen ruilen

Niet alle poezenlevens gaan altijd over rozen. Er zijn natuurlijk katten die het slecht getroffen hebben: ze leven op straat, vallen ten prooi aan een ander dier of hebben te maken met hele nare mensen bijvoorbeeld. Maar er zijn natuurlijk ook poezen die een heerlijk leventje leven. Ik denk dat Vlinder een leven heeft waar menig soortgenootje jaloers op zou zijn. Maar niet alleen soortgenootjes kunnen jaloers zijn op het leven van kleine koningin Vlinder, ook ik ben geregeld jaloers op onze kleine haarbal. Er zijn dagen dat ik een zucht slaak en zou willen dat het mogelijk is om een poosje in Vlinder haar poezenschoentjes te staan. Spreekwoordelijk dan he, want Vlinder heeft natuurlijk helemaal geen schoentjes.

pootje klein Vlinder kan slapen waar en wanneer ze maar wil. Het woord “wekker” komt niet in haar woordenboek voor En serieus, dat lijkt me zó lekker. Om gewoon nooit gewekt te worden maar wakker te worden als je wakker wordt. Om nooit je lekker warme bedje uit te moeten omdat het moet maar het bedje verlaat als je daar zin in hebt. Oke, eerlijk is eerlijk: Vlinder wordt heel sporadisch weleens gewekt door een van ons omdat we de ontembare behoefte voelen om haar eventjes te aaien maar that’s it. En echt, dat lijkt me heerlijk.

Vlinder lijkt zich nooit druk te maken om wat er in het verleden is gebeurd of over wat er in de toekomst te wachten staat

pootje klein Als Vlinder ergens goed in is dan is het wel in mindfulness leven. Iets wat ik van mezelf soms best wat meer zou mogen doen. Vlinder lijkt zich nooit druk te maken om wat er in het verleden is gebeurd of over wat er in de toekomst te wachten staat. Ze leeft echt in het hier en nu en lijkt vrijwel altijd een zeer gelukkig “hier en nu bestaan” te leiden. Ze geniet van de zonnestralen, van de frisse wind, van de aaitjes die ze ontvangt, van een fijne speelsessie, van de “buikjeskroelsessie” en van een lekker hapje. Soms zou ik willen dat ik ook zo van het hier en nu kan genieten.

Vlinder hoeft zelf geen poezenpootje uit te steken in het huishouden.

pootje klein Nog zoiets waar ik af en toe stiekem wel een beetje jaloers op ben is het feit dat Vlinder helemaal niets uit hoeft te voeren. Alles wordt voor haar gedaan: haar eten is altijd in huis en wordt haar op tijd voorgeschoteld, haar wc wordt iedere dag schoongemaakt, haar bedjes (slaapplekjes dus) worden iedere week verschoond (haarvrij gemaakt dus) en ga zo nog maar even door. Vlinder hoeft zelf geen poezenpootje uit te steken in het huishouden. Ze onttrekt zich werkelijk aan alle huishoudelijke taken, want alles wordt voor haar gedaan. Het lijkt me serieus heerlijk dat je soms helemaal niets hoeft te doen, maar wel alles voor je gedaan wordt. Don’t get me wrong: ik vind het prima om mijn handen uit de mouwen te steken hoor. Maar af en toe lijkt het me zo lekker om me aan allerlei huishoudelijke taken te kunnen onttrekken.

Met wie zou jij wel een poosje van leven willen ruilen en waarom?

Share:

2 Reacties

  1. 20 oktober 2017 / 08:28

    Wat een leuk onderwerp voor een artikel! Mijn moeder en ik zeggen ook zo vaak tegen elkaar “Oh, was ik maar een kat!” Het lijkt me ook heerlijk om je nergens druk over te hoeven maken, omdat alles wordt geregeld en je gewoon bij de dag leeft. Er hoeft geen geld verdiend te worden, geen hypotheek betaald te worden, niemand vraagt je ooit om iets te doen en je hebt nul verantwoordelijkheden. Of nou ja, op jezelf een beetje schoon houden na.

Geef een reactie