3x waarom Vlinder soms een boefje is

3x waarom Vlinder soms een boefje is

Hoe kan dat schatje nou een boefje zijn?! Hoor ik je denken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit want zelfs een fluffy snoetje als Vlinder kan af en toe inderdaad een boefje zijn. Niet dat dat haar minder leuk maakt hoor, integendeel zelfs. Het is een grappig contrast met hoe netjes, attent en beschaafd ze eigenlijk is. Toch kan ik me voorstellen dat je nog steeds niet echt voor kan stellen hoe dit schatje toch af en toe een boefje kan zijn. Daarom deel ik vandaag 5 situaties waarin Vlinder soms toch een kleine boef is.

 Helaas is het gebit van Vlinder niet al te best. Dat hadden we al snel door toen we haar uit het asiel haalden. Er zijn al twee keer tanden verwijderd en helaas liggen ontstekingen snel op de loer. Vandaar dat we haar gebitje blijven controleren. Een noodzakelijk klusje dat zeker niet gemakkelijk is. Als we Vlinder haar tandjes willen bekijken dan verandert dit schattige snuitje in een soort sterke en tegenstribbelende oerpoes. Echt bizar hoe dit zachtaardige meisje dat nooit boos is, zó kan tegenstribbelen. Mijn vriend en ik moeten dit echt met z’n tweeën doen en dan lukt het nog vaak niet. En dat terwijl mevrouw wanneer de dierenarts in haar mondje wil kijken doet alsof ze zo mak als een lammetje is.

 Vlinder vindt het heerlijk om lekker op het balkon te zitten. Het liefst klimt ze op onze balkontafel en gaat ze daar lekker zitten of liggen. Helemaal prima zou je denken. Over het algemeen wel, maar er is één vervelend dingetje. Vanuit de balkontafel kan Vlinder bij onze bloembak waar wonder boven wonder een Albert Heijn tuintje is gaan groeien. We hebben op dit moment een bloembak vol met verse en groene salade. Hopelijk kunnen we daar binnenkort een keer een lekkere salade van maken. Maar als het aan Vlinder ligt, dan komt de sla in haar buikje in plaats van op ons bord. Als ze op de balkontafel zit en wij eventjes niet kijken dan kan Vlinder de verleiding niet weerstaan. Ze werkt dat stiekem wat blaadjes sla naar binnen.

 Haar laatste boefjes-eigenschap is er eentje die, als je vaker artikelen over Vlinder op mevrouwmiauw.nl hebt gelezen, al vaker de revue heeft gepasseerd. Vlinder, die overdag altijd doet alsof ze niet kan miauwen en heel erg bescheiden is, zet geregeld midden in de nacht haar miauw-sirene aan. Inmiddels zijn we er wel achter waarom ze dat doet. Ze roept eigenlijk dat we op moeten staan. Want ze miauwt net zo hard als ze gewoon bij ons op de slaapkamer kan terwijl we slapen. Dan gaat ze in de deuropening staan, miauwt ze super hard en kijkt ze je vervolgens aan met een blik van: hup hup, uit bed! Gelukkig hebben we wel een manier gevonden waardoor ze minder miauwt: lekker spelen voordat wij gaan slapen zodat mevrouw moe is. Dat werkt.

Heb jij ook een kat met boeven eigenschappen?

Share:

1 Reactie

  1. 28 juli 2017 / 22:00

    Wat heerlijk om te lezen! En ook wel een ‘opluchting’ dat zelfs een hele beschaafde kat als Vlinder zo haar boevenstreken heeft ? Ik moest vooral lachen om dat van de blaadjes sla. Onze katten zouden daar volgens mij hun neus voor ophalen. Zelfs de doperwten in het kattenvlees laten ze demonstratief liggen ?

Geef een reactie