5 days 10 clothes challenge | outfits van één week

5 days 10 clothes challenge | outfits van één week

Afgelopen maandag publiceerde ik een artikel over de 5 days 10 clothes challenge. Kort gezegd komt het er op neer dat ik eens wilde kijken hoe het zou zijn om op zondag mijn kleding voor die werkweek al uit te kiezen en klaar te leggen. Van mezelf mocht ik 10 kledingstukken inclusief schoenen uitkiezen en daar vijf dagen lang mee doen. Dit om de kledingstress die ik ‘s morgens, voordat ik naar het werk ga, nogal eens ervaar in te perken. Daardoor kom ik (hopelijk) minder in tijdsnood en bouw ik meer rust in. Omdat ik positieve reacties ontving op de vraag of ik mijn outfits zou showen, deze outfitpost. Vandaag lees je hoe “5 days 10 clothes” mij is bevallen én zie je dus ook de outfits die ik gedurende afgelopen werkweek droeg.

5 days 10 clothes

1. Zwarte veterschoenen, spijkerbroek, wijdvallend zwart shirtje en sjaal;
2. Zwarte veterschoenen, spijkerbroek, witte blouse en zwart vest;
3. Beige sperry look-a-likes, zwarte broek, witte blouse;
4. Zwarte veterschoenen, spijkerbroek, zwart hemdje (telt niet mee) en een dun oud roze vestje;
5. Zwarte veterschoenen, zwarte panty (telt niet mee) grijs/groen jurkje.

Dit droeg ik afgelopen week dus. Wat ik grappig vind om te zien is dat alle kledingstukken die ik voor die week had klaargelegd (niet de schoenen en de sjaal) fair zijn. Spijkerbroek van H&M Conscious, zwarte wijde top tweedehands, witte blouse tweedehands, zwart vestje tweedehands, zwarte broek tweedehands, roze vestje tweedehands en het jurkje ook van H&M Conscious.

Hoe beviel deze challenge mij?

Deze challenge beviel mij echt su-per goed! Ik heb de hele week geen kledingstress gehad. Vaak bekeek ik ‘s avonds het weerbericht en bedacht me vervolgens ook al welke kleding ik die dag daarna aan zou doen. Wat een rust! Ik voelde me iedere dag goed in de kleding die ik droeg omdat ik deze heel bewust uit heb gekozen. Daarom heb ik besloten dat ik deze challenge nog een aantal weken vol ga houden en vervolgens ga bekijken of dit iets is dat ik zal blijven doen.

De rust die hierdoor ontstond vond ik echt ontzettend fijn. Daardoor ben ik ook echt de meerwaarde van een capsule wardrobe gaan inzien. Het is lekker overzichtelijk en voorkomt onnodige keuzestress. Wie weet beperk ik mezelf ook ooit tot een capsule wardrobe, maar dat is voor mij nu nog een stap te ver.

Ervaar jij ‘s morgens weleens kledingstress? Zo ja: zou dit dan ook een goede manier zijn voor jou om ‘s morgens minder stress te ervaren?

Share:

6 Reacties

 1. 14 mei 2017 / 08:39

  Wat een leuke challenge! Ik leg vaak mijn kleding ’s avonds al klaar maar dan wil ik ’s ochtends per se wat anders aan haha. Dan voel ik me er toch niet lekker in of is het warmer/kouder dan ik had gedacht. Maar ik vind het altijd wel hee veel rust geven ?

 2. 14 mei 2017 / 09:25

  Superleuke outfits! En wat fijn dat dit je zo goed is bevallen! Ik kan me voorstellen dat het ook echt kledingkeuzestress scheelt.

 3. 14 mei 2017 / 09:56

  Fijn hè, geen keuze stress ;) ? Ik heb een vrij minimale kast en ik vind het heerlijk :) Leuk om te zien!!

 4. 14 mei 2017 / 09:58

  Wat een leuke outfits! Knap van je dat het je zo goed af gaat, het lijkt me best een moeilijke challenge. Echt ideaal dat je geen kledingstress meer hebt :) Liefs, Sija

 5. 15 mei 2017 / 11:00

  Wat een leuke outfits allemaal! Je hebt een hele leuke stijl!

Geef een reactie