5 essentials die veganistisch koken gemakkelijker maken

5 essentials die veganistisch koken gemakkelijker maken

Inmiddels eet ik al een poosje vegetarisch. Dat gaat me prima af en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog vlees of vis zou eten. Toch ben ik me er ook bewust van dat het nog “beter” kan: door helemaal geen producten van dierlijke oorsprong te eten. Ik ben me bewust van het feit dat je met het eten van dierlijke producten zoals zuivel en kaas ook bijdraagt aan veel dierenleed. Toch is de stap om helemaal veganistisch te eten te groot voor mij. Mede door allerlei allergieën vind ik dit echt heel lastig. Sinds een poosje eet ik wel veel meer veganistische maaltijden. We zijn er namelijk achter gekomen dat mijn vriend allergisch is voor melkproducten. Eerlijk is eerlijk: ik vond (en vind) het creeëren van veganistische maaltijden soms best een uitdaging, maar het lukt me steeds beter. Dit komt niet alleen door meer creativiteit maar ook doordat er standaard een aantal dingen in onze keukenkastjes staan die deze manier van eten gemakkelijker maken. Daarom deel ik vandaag 5 essentials die veganistisch koken gemakkelijker maken.

❁ Edelgistvlokken zijn écht the bomb. Ik zou het zelf een soort vegan vervanger voor parmezaanse kaas willen noemen. Als wij een bord pasta met tomatensaus en groentjes eten dan strooien we er graag wat edelgistvlokken overheen om toch een beetje een kazige smaak na te bootsen.

 Sinds kort ben ik ook steeds meer aan het experimenteren met diverse potjes kruiden. Een heerlijke combi is: kurkuma, kaneel, kerrie en komijn. Maar kruidenmixen zoals Ras el Hanout en Bruschettakruiden zijn super geschikt om een hele smaakvolle maaltijd te creëren.

 Een poosje geleden probeerde ik Alpro Cuisine, een soort kookroom maar dan vegan. Ik ben echt ontzettend enthousiast over deze kookroom. Ik maak graag een pasta met vegan spekjes van Vivera, ui, champignons, courgette, tomaatjes en deze vegan room. Echt heel topmaaltje!

 Net haalde ik de vegan spekjes van Vivera al aan en daarmee haalde ik eigenlijk al een volgende aanrader aan: vegan vlees/visvervangers maken vegan eten ook een stuk gemakkelijker. Er zijn allerlei vegan vlees/visvervangers zoals: vegan spekjes, vegan gehakt, vegan vissticks, vegan kipstukjes, vegan biefreepjes, vegan shoarma, vegan visburgers enz. Echt super lekker!

 En last but not least: vegan pesto kan ook een redder in nood zijn. Eerlijk is eerlijk: ik maak mijn sausjes liever zelf, maar als we echt haast hebben dan is het ideaal om wat groenten in de pan de pleuren (eventueel met bijvoorbeeld vegan gehakt/vegan kipstukjes ofzo), er een paar lepels vegan pesto bij te gooien, wat couscous klaar te maken, alles op een bord te gooien en klaar is kees. Op deze site vind je een lijst met (mogelijke) vegan pesto.

Heb jij nog een absolute aanrader waardoor het bereiden van een vegan maaltijd nog gemakkelijker wordt?

Share:

1 Reactie

  1. 26 november 2017 / 09:54

    Topper ❤ Ik kan hier ook echt allemaal niet zonder hihi!

Geef een reactie