5x Planten op mijn wishlist

5x Planten op mijn wishlist

Groen is een fijne kleur. Naast dat ik graag mijn best doe om op een groene(re) manier te leven, doe ik ook mijn best om groen in huis te halen. Letterlijk: in de vorm van planten. Ik kan je zeggen dat dat best een hele uitdaging blijkt. Onze lieftallige Vlinder vindt groen namelijk ook een erg mooie en vooral lekkere kleur en denkt geregeld dat bloemen en planten speciaal voor haar in huis zijn gehaald. Als lekker groentenhapje. Daar denken wij uiteraard anders over. Want naast dat we het een beetje zonde vinden als mevrouw al onze planten sloopt, zijn veel planten ook niet heel goed voor katten. Uiteraard halen we geen dodelijk-giftige planten in huis, maar toch zetten we vrijwel alle planten hoog of op plekken waar Vlinder niet bij kan. Gelukkig hebben we een aantal wandplanken aan de muur hangen waar Vlinder niet bij kan maar waar nog wel een aantal plantjes bij kunnen. Vandaag deel ik 5 planten die op mijn “plantenwishlist” staan.

De chinese lantaarn (officieel ceropegia woodii) is een plantje wat hoog op mijn plantenverlanglijstje staat. Ik vind dit minimalistische hangplantje er zó schattig uitzien. Bovenop een hoog schapje zal dit plantje heel erg leuk staan denk ik. Qua verzorging is deze ook wel Sara-proof denk ik (helaas moet ik echt nog leren om goed voor plantjes te zorgen, al een aantal keren te goed voor plantjes willen zorgen met verdrinkingsdood tot gevolg). Op een lichte plek en ongeveer één keer in de week water. Dat moet wel lukken.

En hoewel ik al een pannenkoekplantje (officieel pilea peperomioides) heb, staat deze stiekem gewoon nog een keer op mijn wishlist. Ik vind dit plantje gewoon zó leuk. Ik wil eigenlijk één groot exemplaar die vervolgens (hopelijk!) ook baby’s gaat geven en een aantal kleintjes. Omdat ze gewoon zo leuk zijn om her en der in de woning neer te zetten. Qua verzorging is deze groene vriend ook niet de moeilijkste: een lichte plek en 1 à 2 keer per week water. En aangezien mijn huidige pannenkoekenplantje het goed doet, durf ik meerdere plantjes best aan.

Een erwtenplantje (officieel Senecio rowleyanus) staat ook op mijn lijstje hoor. Net als de Chinese lantaarn ook een hangplantje. Ik vind de kleine zogenaamde erwtjes aan deze plant er heel erg schattig uitzien. Blijkbaar is het officieel een kruipplant dus je mag de erwtenplant niet te lang laten worden. Hij zou ook goed te stekken zijn. Verder heeft deze plant veel licht en weinig water nodig.

De bekende gatenplant (officieel monstera) staat ook op mijn lijstje. Maar eerlijk is eerlijk: ik zou geen genoegen nemen met een klein exemplaar. Ik zou graag echt een groot exemplaar willen. Maar daar vind ik ons appartement eigenlijk niet helemaal geschikt voor. Dus dit is een gevalletje “komt later wel een keer”. Het is een gemakkelijke plant: kan ook best in wat donkerdere ruimtes overleven en hoeft niet vaak water. Klinkt als een ideaal exemplaar. Helaas schijnt deze niet kattenproof te zijn. Ik zou deze plant dus alleen aanschaffen als ik hem op een zodanige manier neer kan zetten dat Vlinder er niet aan kan komen.

En last but not least een exemplaar waar (voor zover ik weet) geen leuke/gemakkelijke naam voor is. De Peperomia Prostrata heeft mijn hart ook een beetje gestolen. Hij heeft wat weg van de chinese lantaarn maar deze wordt, zoals ik het kan beoordelen, net wat voller. Ook deze plant is gemakkelijk te verzorgen (het lijkt wel of ik ze op die manier geselecteerd heb he? is niet zo!). Een redelijk lichte ruimte en af en toe wat water en deze plant is tevree.

✾ Heb jij ook een plantenwishlist? ✾

Share:

5 Reacties

  1. 28 juni 2018 / 09:52

    Wat een toffe planten! Ik heb niet zozeer een planten wishlist, als ik iets leuks zie neem ik het gelijk lekker mee. 🙂

  2. 28 juni 2018 / 10:06

    Een monstera is zooo mooi! Ook een pannenkoekenplantje wil ik graag hebben. Staan allebei erg tof op foto’s. Het (bloggers)oog wil ook wat. 🙂

  3. 29 juli 2018 / 03:24

    Oh ja! de monstera staat ook op m’n lijstje! En ik wil dit lijstje ook gaan doen! Komt binnenkort op mijn blog met een linkje naar jouw blog :)

Geef een reactie