5x tips om de vakantievoorpet te vergroten

5x tips om de vakantievoorpet te vergroten

Afgelopen vrijdag boekten wij ein-de-lijk onze zomervakantie. Normaal zijn we daar veel eerder mee. Of beter gezegd: ben ik daar veel eerder mee. Want ik ben altijd degene die de vakanties uitzoekt en alles boekt. Maar dat even terzijde. Anyway: we boekten afgelopen vrijdag dus onze vakantie. Dit jaar gaat de reis naar Sardinië. Het is eigenlijk wel grappig hoe dat ieder jaar gaat. We hebben van tevoren eigenlijk nooit een bestemming in ons hoofd maar komen altijd ergens op uit waar we het eerder nooit over hebben gehad. Dat was zo bij Kroatië, bij Malta (Gozo) en ook bij Sardinië. Eigenlijk is het ieder jaar weer een soort verrassing wat we gaan boeken. En dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker. En vanaf het moment dat we de vakantie geboekt hebben, kan de voorpret al beginnen. In dit artikel deel ik een aantal dingen die je kunt doen op de vakantievoorpret te vergroten.

☀ Google naar leuke tips voor jouw vakantiebestemming maar skip de eerste 3 tot 5 (afhankelijk van hoe toeristisch de bestemming is waar je naartoe gaat) pagina’s van Google. De eerste resultaten die Google uitspuugt zijn namelijk vaak de toeristische en “iedereen doet/ziet dit” tips. Terwijl het juist zo leuk is om tips te verzamelen die wat exclusiever zijn. Google trouwens ook eens in het Engels. Ik merk bij mezelf dat ik snel geneigd ben om alles in het Nederlands in te typen op Google. Maar door te Googlen in een andere taal kom je juist ook op andere tips.

☀ Pinterest is your friend. Altijd al natuurlijk. Maar ook als het gaat om jouw vakantiebestemming. Maak een bord aan waarop je alles pint wat met jouw vakantiebestemming te maken heeft en wat jou aanspreekt. En ook bij Pinterest geldt: gebruik eens wat zoektermen in het Engels. Wedden dat jij binnen de kortste keren een mooi bord vol gepind hebt met jouw vakantiebestemming?

☀ Niet alleen Pinterest is your friend. Instagram is dat ook. Het fijne van Instagram is dat er in foto’s soms een locatie vermeld staat die je met Google maps kan openen. Volg Instagramaccounts van jouw vakantiebestemming en sla de foto’s die jou aanspreken (en waarbij een locatie vermeld staat op). En voor degene die het nog niet wisten: ook op Instagram kun je verschillende borden maken. Maak dus een bord met jouw vakantiebestemming aan en let the Instaparty begin.

☀ Via Instagram kun je ook gemakkelijk met local’s in contact komen. En de leukste tips komen vrijwel altijd van de lokale bevolking. Trek dus eens de stoute schoenen aan en benader iemand op Instagram met de vraag of hij/zij nog tips heeft. Wedden dat diegene het super leuk vindt dat jij hem/haar om tips vraagt?

☀ Misschien is dit mijn guilty pleasure hoor. Maar zelfs wanneer de vakantie nog best ver weg is, check ik regelmatig het weerbericht. Ik ben een echte zonaanbidster en het weerbericht van de zuidelijke bestemmingen die ik uitkies, zijn vaak rooskleuriger dan het weerbericht hier. Noem me gek maar ik check dus echt al weken (en eigenlijk stiekem maanden) van tevoren het weerbericht.

Met deze tips kun vergroot je (hopelijk!) de voorpret tot aan het moment supreme dat je ein-de-lijk in de auto/het vliegtuig/de trein/de boot/op de fiets stapt om jouw vakantiebestemming te gaan bezoeken. Ik zeg: laat de zomervakantie maar komen.

Ga jij dit jaar op vakantie? En zo ja: waar naartoe?

Terugvinden via Pinterest? Pin! ↓

Share:

3 Reacties

  1. 28 mei 2019 / 10:01

    Sinds ik Pinterest heb ontdekt is dit altijd dé bron voor inspiratie voor mij. Naar mijn idee worden hier de meest fotogenieke plekjes gedeelt, and I’m a sucker for that haha! En ik kijk nu al uit naar je foto’s, Sardinië lijkt mij prachtig!

  2. 28 mei 2019 / 18:31

    Hele leuke tips! Ik kan ook zo genieten van die reis voorpret ❤

  3. 16 juni 2019 / 08:12

    Ik ga/we gaan niet weg op vakantie, maar wat ik wel heel erg lekker vind is het klaarleggen van boeken die ik deze zomer echt wil gaan lezen. Vakantie is voor mij ook lekker met een boek in de tuin zitten of liggen en leesmeters maken. En afspreken met vrienden en vriendinnen om ’s avonds in de (voor)tuin te kletsen met een hapje en drankje bij de hand 🙂

Geef een reactie