5x typisch Vlinder

5x typisch Vlinder

 Dat katten hele eigenaardige beestjes zijn, heb ik van jongs af aan al van dichtbij gezien. Als meisje van 10 kreeg ik een poes voor mijn verjaardag. Ik ging echt uit mijn dak. Het was een gitzwart klein katje genaamd Elmo met ogen die zo fel geel waren als twee citroenen. Het was echt een hyper en gek beestje, niet te stoppen. Helaas is ze van de één op de andere dag nooit meer thuis gekomen. Toen namen we een nieuwe kat, Sientje. Als Sientje gediagnosticeerd zou worden door een katten psychiater dan zou hij een heel boekwerk vol kunnen schrijven. Knettergek beestje. En nu word ik iedere avond vergezeld door Vlinder. Vandaag deel ik vijf dingen die Vlinder tot vlinder maken. 

1. Geluidloos miauwen

Die gekke Vlinder heeft de eigenschap dat ze geregeld geluidloos miauwt. Dit doet ze voornamelijk als ik tegen haar aan het praten ben. Dan kijkt ze me recht in mijn ogen aan en doet ze haar bekje open en dicht (zoals ze doet wanneer ze miauwt) zonder dat er geluid uit komt. Je ziet aan haar dat het de bedoeling is om te miauwen, maar er komt gewoon helemaal niets uit. Hilarisch.

2. Mevrouw Trilstaartje

Af en toe gaat Vlindertje klaar staan om geaaid te worden – ja echt, daar heeft ze een speciale houding voor – en als je haar dan ook echt aait begint haar staartje als een gek te trillen. De eerste keren dat ik dat zag, wist ik echt niet wat dat te betekenen had. Na wat Googlewerk bleek dat een trilstaartje zegt dat de poes dol op je is. Wat een mooi compliment.

3. Het brave meisje uit de klas

Vlindertje is echt een ontzettend brave kat. Ik lees vaak berichten over katten die vazen omgooien, in de gordijnen hangen en er een bende van maken in huis. Of katten die eten van je bord af jatten. Vlinder is echt een brave dame, ze heeft nog nooit iets stuk gemaakt en ze kijkt niet op of om als wij zitten te eten. Ze is wat dat betreft echt dat “brave meisje uit de klas”.

4. Nachtelijke serenade brengster

Af en toe krijgt Vlinder het midden in de nacht ineens op haar heupen. Dan begint ze ontiegelijk hard te miauwen en brengt ze ons een nachtelijke serenade. Overdag doet ze altijd alsof ze niet goed is in miauwen, maar ‘s nachts miauwt ze er af en toe op los. Waarom ze miauwt? Omdat ze vindt dat wij uit bed moeten komen om haar aandacht te geven. Eerder stopt mevrouw niet. 

5. Mevrouw snottebel

Vlinder is enorm knap. Iets wat ze vaak doet is gewoon mooi zitten zijn. Volgens mij weet ze zelf ook wel dat ze er erg purretty uitziet. Maar daardoor heeft ze volgens mij iets té veel zelfvertrouwen want ze mag soms best wel wat aan haar uiterlijk doen. Vlinder heeft geregeld snotjes uit haar ogen. Het is iets chronisch. De dierenarts heeft er naar gekeken en het is niets ernstigs of medisch maar wel viezig. Dus die mooie Vlinder is af en toe gewoon mevrouw snottebel. En lui, want ze maakt zichzelf dan niet fatsoenlijk schoon.

Wat voor eigenschappen maken jouw poezenbeest uniek?

Share:

18 Reacties

 1. 11 januari 2017 / 07:51

  Wat is het toch heerlijk hoe katten echt hun eigen karaktertje hebben! Vlinder klinkt als een unieke dame! Ideaal trouwens, zo’n brave kat! Beertje heeft nu weer iets nieuws ontdekt: op tafel springen als er kaarsen staan en vervolgens per ongeluk met haar staart bijna door de vlam zwiepen. Niet zo handig ;)

  • 11 januari 2017 / 11:40

   Ik vind het ook zo ontzettend leuk dat alle katten zo ontzettend verschillend zijn. En zo’n brave dame is inderdaad echt super fijn. Die Beertje van jou is iets meer een boefje. En het lijkt me voor hem zelf toch ook niet echt fijn als zijn staart misschien in brand vliegt. Gekke beestjes zijn het toch ook..

 2. Petra
  11 januari 2017 / 09:09

  Precies Dexter, vooral 1,2 en 3. Ik denk echter wel dat ze hun ooghoeken niet kunnen schoonmaken, ik moet Dexter ook altijd even helpen. In de winter is het erger, dat komt door de droge lucht. Een druppeltje met Jean Peau oogverzorger en even iets op een watje en dan schoonmaken. Dan worden de klachten minder.

  • 11 januari 2017 / 11:43

   Wat leuk om te lezen dat Dexter en Vlinder aardig wat overeenkomsten hebben. Dexter is dus ook zo’n brave. Heerlijk is dat he? En wat betreft haar oogjes: ik heb inderdaad het idee dat het haar ook niet altijd goed lukt. Als het nog nat is en ze zichzelf wast, dan lukt het goed. Maar als het eenmaal opgedroogd is dan krijgt ze het niet meer schoon. Helaas heeft mevrouw er een hekel aan wanneer wij haar oogjes schoon gaan maken maar ach.. het is voor haar eigen bestwil.

 3. 11 januari 2017 / 11:08

  Wat leuk om te lezen dat Vlinder zulke gekke trekjes heeft, haha! Heel erg schattig <3 En ze is zo mooi!

 4. 11 januari 2017 / 11:20

  Wat een ontzettend mooie kat is ze toch. Fijn dat ze zo braaf is, niet iedereen heeft dat geluk.

 5. 11 januari 2017 / 12:19

  Haha dat miauwen zonder geluid is onze Pien ook goed in! Onze oude kat zong ook vaak ‘s nachts een serenade voor ons, maar dan omdat ze dement was en de weg kwijt was. De kat bij m’n vriend thuis trilt ook met haar staart en ik snapte niet waarom. Nu dus wel! Leuk artikel!

  • 11 januari 2017 / 23:06

   Wat leuk om te lezen dat je zo veel dingen herkent. Iets minder leuk van de demente kat. Soms vraag ik me ook weleens af of ons moppie niet een beetje dementerend is maar aangezien ze het lang niet iedere nacht doet, valt het nog wel mee.

 6. 11 januari 2017 / 18:39

  Leuk om te lezen. Oh, dat trilstaartje dat ken ik wel , haha erg leuk! Wij hebben een siamees en die serenade kennen wij ook heel erg goed. Die kat mauwt ineens keihard niet normaal

  • 11 januari 2017 / 23:07

   Oh Siameesjes zijn toch ontzettend aanhankelijke katten? Wat gezellig! <3

 7. 11 januari 2017 / 20:49

  Dat trilstaartje kon ik eerst ook echt niet plaatsen, tot ik het op google vond. En sindsdien zie ik het regelmatig gebeuren bij onze katten. Heerlijk om te zien dat ze dus waardering aan je actie geven. ^^

  • 11 januari 2017 / 23:07

   Ahhh fijn om te zien is dat he? Ik vind het altijd een complimentje als Vlinder een trilstaartje heeft.

 8. 12 januari 2017 / 11:14

  Hahaha wat super lief. Vlinder heeft wel een ondeugende blik als ik het zo zie haha. Echt ontzettend mooie kat trouwens, wauw. Mijn kat is heel verlegen naar anderen maar niet naar bekenden. Hij weet precies wanneer hij eten krijgt, om stipt vijf uur komt hij door het kattenluik en begint ‘ie te miauwen. Soms heeft hij ook zijn ‘gekke uurtje’ en dan begint hij ineens te rennen door de kamer en met vanalles te spelen haha. Zo grappig dat katten zo’n duidelijke persoonlijkheid hebben :)

 9. 12 januari 2017 / 13:46

  Hahahahah – wat een heerlijke eigenschappen.
  En ja, elke kat heeft zijn ding.

  Ik heb een zwarte kater, maar als hij miauwt is het een echt ‘mietje’ ;)

 10. 12 januari 2017 / 15:28

  haha echt zo leuk om te lezen, ze ziet er ook zo leuk uit!

 11. 12 januari 2017 / 18:37

  Wat blijven het toch heerlijke dieren katten! Jip weet dat ‘s nachts miauwen niet meer helpt, hij gaat dan op mijn hoofd liggen, kopjes geven of iets wat herrie maakt op de grond gooien om mijn aandacht te krijgen haha :) Dat miauwen zonder gelijk komt mij ook bekend voor, maar dan is meneer zo schor dat er een ini mini beetje geluid uit komt. Ik kan mij hierdoor simpelweg geen leven zonder kat inbeelden <3

 12. 13 januari 2017 / 22:51

  Haha, wat leuk om te lezen! Wij hebben er drie met ieder een geheel eigen persoonlijkheid rondlopen. Ik vind het leuk dat ik aan het loopje en het geluid uit hun bekjes kan horen wie het is. Ook aan de vacht trouwens als het bijvoorbeeld donker is!

Geef een reactie