Vlinder haar eigenaardigheden #2

Vlinder haar eigenaardigheden #2

Een poosje geleden schreef ik een artikel over Vlinder haar eigenaardigheden. In dat artikel kon je lezen over uiteenlopende eigenaardige eigenschappen en gedragingen van niemand minder dan Vlinder herself. Want mijn poezelige dame heeft uiteraard een heel aantal eigenaardigheden. Laatst besefte ik me dat in dat eerste artikel toch een aantal eigenaardigheden ontbreken die Vlinder maken tot de unieke snoezepoes die ze is. En aangezien dat vorige artikel zo goed ontvangen werd en ik het heel erg leuk vind om nogmaals stil te staan bij die kleine en gekke eigenaardigheden leek het me een goed idee om een vervolg te maken op het vorige artikel.

pootje klein In het vorige artikel over Vlinder haar eigenaardigheden kwam al aan bod dat Vlinder zichzelf altijd uitrekt door haar bovenlijf met haar voorpoten omhoog te duwen terwijl ze met haar dikke billen blijft liggen (ze lijkt dan op een soort zeemeermin). En dat als ze zich dan uitrekt haar oortjes ook nog eens flapperen. Maar sinds een aantal weken is daar af en toe een grappig fenomeen aan toegevoegd. Tijdens dat uitrekken heeft ze dan het puntje van haar tongetje uit haar bekje hangen. Het is echt een hilarisch gezicht.

..af en toe lijkt het alsof Vlinder last heeft van nachtmerries

pootje klein Als ik ‘s avonds op de bank zit dan ligt Vlinder vaak op de bankleuning naast mij te slapen. Meestal gaat dat heel erg vredig en rustig maar af en toe lijkt het alsof Vlinder last heeft van nachtmerries. Ze wordt dan luid miauwend wakker en kijkt een beetje verschrikt om zich heen. Als ik haar dan een aaitje geef is het gelukkig snel weer goed en valt ze weer heerlijk in slaap.

pootje klein Vlinder heeft vrijwel iedere avond als ik thuiskom van het werk, iedere avond rond hetzelfde tijdstip dus, haar gekke minuutjes. Dan gaat ze heel hard door de kamer rennen en op de bank springen. Wat helemaal grappig is: haar pootjes krijgen helemaal geen grip op het laminaat dus ze glibbert iedere avond als het ware door de kamer. Maar dat mag de pret niet drukken.

Haar pootjes krijgen helemaal geen grip op het laminaat dus ze glibbert iedere avond als het ware door de kamer

pootje klein Vlinder krijg iedere avond voordat we gaan slapen een paar “snoepjes” (wat eigenlijk helemaal geen snoepjes zijn maar gewone brokjes). Zodra Vlinder de lade open hoort gaan komt ze er aan gerend en vervolgens loopt ze luid miauwend achter me aan. De snoepjes leg ik altijd op een vaste plek neer. Je zou denken: snoepjes zijn snoepjes en Vlinder eet ze hoe dan ook wel op. Maar als ik tijdens het pakken van deze snoepjes per ongeluk een aantal snoepjes laat vallen dan snuffelt ze, maar weigert ze het op te eten. Als ik precies dezelfde snoepjes vervolgens op het vaste plekje leg dan valt ze meteen aan.

pootje klein In het vorige artikel over Vlinder haar eigenaardigheden kwam ook al aan bod dat Vlinder het ’s nachts af en toe op haar heupen krijgt. Het is namelijk zo dat ze dan aan de deur gaat krabben en heel hard en zielig gaat miauwen. Niet heel erg vreemd zou je zeggen, maar wel als het lijkt alsof ze tijdens dat miauwen mensentaal spreekt. Het lijkt soms echt alsof ze kei hard: “hallooo, halloooo, mama, mama” roept. Echt heel erg bizar, vervelend en tegelijkertijd ook soms heel erg grappig.

Heb jij een huisdier met eigenaardigheden en zo ja, wat voor eigenaardigheden?

Share:

1 Reactie

  1. 16 november 2017 / 08:13

    Haha, ik moest weer lachen om de grappige feitjes over Vlinder.Vooral het uitglijden over het laminaat moet stiekem wel een grappig gezicht zijn. Paco heeft trouwens ook dat hij brokjes alleen op een bepaalde plek eet. Hij wil namelijk graag dat we de broekjes een paar centimeter vóór zijn voerbak leggen. Dan eet hij het opeens wel op, terwijl hij weigert te eten als alle brokjes ín zijn voerbak liggen. Tja, kan ook… ?

Geef een reactie