Vlinder haar eigenaardigheden

Vlinder haar eigenaardigheden

Ieder heeft zo z’n eigenaardigheden. Maar dit gaat niet alleen voor mensen op. Nee hoor, ook katten hebben hele unieke en specifieke eigenaardigheden. Dit werd me al duidelijk toen ik voor mijn 10e verjaardag een kat kreeg die zo druk kon spelen dat zij zelfs een salto maakte. Of dat ze op je rug ging zitten terwijl je even bukte om iets op te pakken en ook niet van plan was om er af te gaan. Ook de kat die mijn ouders nu hebben is een zeer eigenaardig beestje. Die gekke meid kan zo aan de kattenversie van Loenatik meedoen. Ze spint zo hard dat de TV harder moet maar haalt plots uit als ze er schoongenoeg van heeft. Ook Vlinder heeft haar bijzonderheden. Hele andere bijzonderheden dan de twee andere katten die ik net beschreef..

pootje klein Spelen is iets waar Vlinder echt van kan genieten, als ze er zin in heeft. Maar als ze eenmaal in de speelmood is dan gaat ze er ook helemaal voor. We hebben sinds kort ontdekt dat ze het super leuk vindt om tijdens het spelen over hindernissen heen te springen. Net een klein paardje.

pootje klein Vlinder is een echte kletskous. Althans.. als je vindt dat geluidloos miauwen ook als kletsen kan worden gezien. Vlinder haar bekje gaat geregeld open en dicht zonder dat ze ook maar een kik geeft. Terwijl je ziet dat het eigenlijk bedoeld is als een miauwtje.

pootje klein Als Vlinder lekker heeft geslapen, rekt ze zichzelf altijd uit door haar bovenlijf met haar voorpoten omhoog te duwen terwijl ze met haar dikke billen blijft liggen (ze lijkt dan op een soort zeemeermin). Als ze zich dan uitrekt flapperen haar oortjes altijd. Té schattig.

pootje klein Mevrouw heeft ook een ontzettend schattige eigenaardigheid. Als Vlinder over haar buikje geaaid wordt (dat vindt ze heerlijk!) dan heeft ze de bijzondere en enorm schattige eigenschap dat ze zichzelf met haar pootje over haar oortje/koppie aait. Ik smelt echt als ze dat doet.

pootje klein Vlinder is echt de gemakkelijkste kat ever maar af en toe krijgt ze het ‘s nachts op haar heupen. Dan gaat ze aan de deur krabben en heel hard en zielig miauwen. En dat terwijl ze overdag doet alsof ze niet kan miauwen.. Ze vindt dan echt dat wij even uit bed moeten komen om haar aandacht te geven. De prinses.

pootje klein Favoriete hobby nummero 1 is slapen. Daar is ze heel erg goed in. De eerste dag dat we Vlinder hadden viel ons wel meteen iets op: als Vlinder slaapt, ligt ze soms letterlijk te snurken. Hilarisch. Het past alleen niet zo goed bij haar prinsessenimago.

pootje klein Af en toe doet Vlinder iets waar ik vreselijk om moet lachen. Als ze lekker ligt te slapen dan legt ze af en toe haar pootje over haar ogen. Alsof ze wil zeggen: “doe die lamp eens uit, het licht is veel te fel en laat me gewoon lekker slapen”.

Heb jij een huisdier met eigenaardigheden en zo ja, wat voor eigenaardigheden?

Share:

16 Reacties

 1. 22 maart 2017 / 07:24

  Dat snurken herken ik van onze poezenbeesten. Stiekem best wel schattig eigenlijk! En zo lief dat Vlinder zich af en toe ook echt als een prinsesje kan gedragen. Als poes moet je wel flink wat aandacht krijgen natuurlijk! De gekste eigenaardigheid van Beertje is dat ze graag bij je in je nek komt zitten. Niet zo rugpijnproof, maar ook best wel schattig. En die van Paco is dat hij graag met zijn pootjes in de bank hangt (ook niet helemaal de bedoeling toen we deze bank kochten…) en dan als een gek rondjes maakt, al lopend over de bank.

  • 25 maart 2017 / 22:48

   Ik vind dat snurken inderdaad ook echt super schattig! En wat leuk om te lezen wat de eigenaardigheden van Paco en Beertje zijn. Niet fijn voor je rug en de bank, maar het maakt ze wel tot wie ze zijn. En dat is stiekem heel erg leuk. <3

 2. 22 maart 2017 / 07:59

  Hahah wat leuk om te lezen. Binkie is ook echt een slaperd. Hij wordt ook chagrijnig als je s ochtends de lamp aandoet of het gordijn open. Dan kruipt ie onder de bank om verder te slapen Hahaha.

  • 25 maart 2017 / 22:50

   Hahahaha!!! Dit vond ik zo’n leuke reactie om te lezen. Binkie lijkt dus stiekem heel erg op mij: als de wekker ‘s morgens gaat zou ik ook graag weer onder de wol kruipen om verder te slapen. Het verschil met Binkie en mij is dat Binkie een poezenleven heeft. Heerlijk lijkt me dat.

 3. 22 maart 2017 / 11:44

  Wat blijft Vlinder een prachtig beestje! Mijn kat, die bij m’n moeder is blijven wonen, miauwt ook geluidloos. Of het komt er helemaal verkapt uit, haha. Iets dat lijkt op ‘mi-a-a-a-a’ met een krakend stemmetje, haha!

  • 25 maart 2017 / 23:08

   Hahaha!! Precies dat doet Vlinder dus ook. A-a-a-a. Mijn vriend en ik zitten haar dan altijd na te doen. We noemen dit “kirren”.

 4. 22 maart 2017 / 11:58

  Haha ah, wat is Vlinder ook een lieverd <3 Die foto's zijn ook te schattig, ik smelt!

 5. 22 maart 2017 / 15:45

  Wij hebben ook 1 snurkertje. Zo lief..! ❤

  Leuke eigenheid hebben ze. Heerlijk om naar te kijken.

  Groet Jeanine.

 6. 23 maart 2017 / 01:00

  Vlinder en hindernissen, daar wil ik wel een filmpje van zien! Misschien maar een nieuwe carrière beginnen met Vlinder en samen gaan vloggen? Haha :)

  • 25 maart 2017 / 23:42

   Haha. Als Vlinder het verhaaltje vertelt in de camera en de video monteert dan kan ik er eens over na gaan denken.. :)

 7. 23 maart 2017 / 07:52

  Ahhh wat een heerlijk beestje zeg! Zo schattig dat ze zo rondhuppelt door het huis over alle hindernissen. Doet me denken aan het konijntje die ik eerder had :)

  • 25 maart 2017 / 23:52

   Ahhhw. Konijntjes kunnen ook zo schattig rondhuppelen inderdaad. <3 Ook ontzettend leuke beestjes.

 8. Henrieke
  24 maart 2017 / 17:35

  Dat pootje over de ogen doen onze katten ook, zo schattig! Kees kan ook nog eens ontzettend hard snurken, visite zit er weleens raar naar te kijken. :-P

  Wat ik ook heel leuk vind is hoe ze elkaar als ‘trappelzak’ gebruiken, allebei met spelen tegen elkaars kopje aan trappelen. En het synchroon liggen/slapen.

  Co is ook nog eens meester in het verliggen. Gaat liggen op je schoot, ligt toch niet helemaal lekker, staat op, draait een rondje, gaat precies zo liggen als daarvoor. <3

  • 26 maart 2017 / 00:04

   Ahhh, dat samen slapen klinkt zó schattig! Ik zou ooit ook heel graag twee katten willen. Dat lijkt me zo’n feestje. Alleen al om naar te kijken. En dat verliggen dat ken ik wel ja. Dat doet de kat van mijn ouders ook. Dan staat ze heel geërgerd op, draait ze een rondje en gaat ze (bijna dan..) met een zucht weer in precies dezelfde houding liggen. Haha!

 9. 25 maart 2017 / 10:20

  Aah wat is het toch een mooie poes! Leuk he die eigenaardigheden? Onze Harry gaat graag naar buiten. Bij de voordeur gaat hij hard mauwen als hij weer binnen wenst te worden gelaten :)

Geef een reactie