Au Naturale lipsticks | dierproefvrij, vegan en 100% natuurlijk.

Au Naturale lipsticks | dierproefvrij, vegan en 100% natuurlijk.

Lipstick is voor mij de finishing touch als het aankomt op make-up. Maar gek genoeg moet ik ook toegeven dat ik bijna nooit lipstick draag. Alleen in het weekend. En daarmee beken ik dus ook dat mijn make-up voor mijn gevoel bijna nooit af is. Eigenlijk vind ik het doordeweeks gewoon lastig om te beslissen wat voor lipstick ik graag wil dragen. Op dagen dat ik werk wil ik geen schreeuwerige felle lipstick dragen. Fel rode of donkerpaarse lippen zijn niet aan mij besteed. Eigenlijk geef ik meestal de voorkeur aan lipstick die niet erg opvallend is maar waardoor mijn gezicht er wel iets frisser uitziet. Zulke exemplaren had ik tot voor kort in mijn bezit. Maar toen ik had besloten om zoveel mogelijk natuurlijke cosmetica te gebruiken, heb ik een grote opruiming gehouden en veel lipsticks weggedaan. Gelukkig mocht ik niet heel lang na die opruimsessie drie prachtige, dierproefvrije, vegan en 100% natuurlijke lipsticks van het merk Au Naturale verwelkomen.

Allereerst even wat over het merk Au Naturale. Zoals ik al aangaf zijn de producten van dit mooie merk dieproefvrij, vegan en 100% natuurlijk. De producten worden met de hand gemaakt en het merk staat voor schone en pure producten van hoogwaardige kwaliteit waar ook biologische ingrediënten voor worden gebruikt. De ingrediënten komen van biologische en lokale boeren. Daarnaast is de make-up van Au Naturale vrij van allerlei “zooi”. Zo bevatten de producten geen parabenen, een gluten en geen nano-deeltjes. Ook wordt gezegd dat de producten hypoallergeen zijn en dat de make-up ook een verzorgende werking heeft. Een verhaal waar ik helemaal blij van word.

Ook van de uitstraling en de degelijkheid van deze producten word ik blij. De lipsticks komen in een mat zwarte huls waar Au Naturale op staat. De dop sluit door een magnetisch slotje. Als je de lipstick in je hand hebt dan heb je het idee dat je een degelijk en misschien zelfs een beetje een luxe product in je handen hebt.

Ik ontving drie lipsticks van Au Naturale, twee eternity lipsticks (Rose Glow en Primrose) en één “normale” lipstick (Cora). Het enige verschil is dat de eternity lipsticks net iets meer product bevatten (3,69 gram vs. 4 gram). Verder zie ik niet waar het verschil zit. Ze beloven allemaal bij te dragen aan de verzorging van de lippen.

Au Naturale lipstick Rose Glow

Deze kleur wordt omschreven als een tijdloze oudroze kleur met een gouden glitter. Ik zou deze kleur omschrijven als mijn perfecte “my lips but better” kleurtje met een warme glans. Dat zijn die gouden glitters natuurlijk.

Ingrediënten

Organic Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Camelina Sativa (Camelina) Seed Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Rubus Idaeus (Red Raspberry Seed Oil), Copernicia Cerifera (Carnauba Wax), Hydrogenated Simmondsia Chinensis (Jojoba Seed Wax), Cocos Nucifera (Coconut Oil), Hydrogenated Elaeis Guineensis (Palm Wax), Ozokerite Wax, Xylityl Cocoate, MCT Oil, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Micas, Organic Flavoring.

 

Au Naturale lipstick Cora

De kleur Cora zou ik zelf beschrijven als “lekker roze”. Niet te fel, niet te licht, niet echt donker. Gewoon roze met een mooie glans.

Ingrediënten

Organic Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Camelina Sativa (Camelina) Seed Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Wax, Rubus Idaeus (Red Raspberry) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Mica (nano-vrij).

Au Naturale lipstick Primrose

Primrose is de donkerste van de drie. Deze wordt omschreven als een warme zacht roze kleur met een subtiele glans. Ik zou hem zelf eerder beschrijven als een warme, kersenkleurige lipstick.

Ingrediënten

Organic Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Camelina Sativa (Camelina) Seed Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Wax, Rubus Idaeus (Red Raspberry) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Mica.

Van onder naar boven: Cora, Primrose en Rose Glow

Sommige mensen zullen bij het zien van deze swatches misschien teleurgesteld zijn. Nee, het zijn geen mega gepigmenteerde lipsticks die van je lippen af knallen en die zo romig zijn dat het bijna lijkt alsof je je lippen met boter hebt ingesmeerd. Maar ik was op zoek naar lipsticks die iedere dag kunnen, remember? En daar zijn deze lipsticks uitermate geschikt voor.

Links boven: geen lipstick, rechts boven: Rose Glow, links onder: Cora, rechts onder: Primrose

Al deze lipsticks zijn echt prima om op een doordeweekse dag te dragen op het werk. Ze zijn niet heel erg aanwezig, maar zorgen wel voor een frissere uitstraling in mijn gezicht. Ze geven een mooie glans, maar zijn niet zo glimmend dat iemand zichzelf in de weerspiegeling van mijn lippen kan bekijken. Ze zijn, naar mijn mening, gewoon echt heel erg mooi. Ze blijven redelijk lang zitten (zo’n 3 a 4 uur) en slijten langzaam en netjes van je lippen. Dus ook geen gekke donkere randen.

Conclusie Au Naturale lipsticks

Het zal vast geen verrassing zijn maar ik ben echt heel erg enthousiast over deze lipsticks. Au Naturale is een prachtig merk, met mooie uitgangspunten en principes. Ik ben heel blij dat ik drie prachtige, dierproefvrije, vegan en natuurlijke lipsticks in de kast heb staan die ik allemaal met een gerust hart naar mijn werk kan dragen. Ze zorgen voor een frissere uitstraling zonder dat mijn lippen heel schreeuwerig en “kijk mij nou knalrood zijn” overkomen. Dat “kijk mij nou knalrood zijn” vind ik overigens best leuk hoor, maar niet op het werk.  De lipsticks voelen degelijk aan, blijven zo’n 3 tot 4 uur netjes zitten en slijten op een mooie manier van de lippen af. Precies wat ik nodig heb.

De lipsticks van Au Naturale zijn voor €24,99 te koop in de Nederlandse webshop van Au Naturale. En met de code actie25 ontvang je nu 25% korting op alle producten!

Draag jij lipstick op doordeweekse dagen?

Share:

7 Reacties

 1. 21 juni 2018 / 07:46

  Wat een mooie lipsticks, juist omdat ze qua kleur vrij neutraal zijn! Ze staan je prachtig. Ik draag zelf soms wel knalkleuren, maar voel me bij neutrale tinten vaak prettiger. Dan hoef ik me ook niet druk te maken over hoe mijn lipstick slijt en of ik opeens met rood omlijnde lippen rondloop 😉

 2. 21 juni 2018 / 07:51

  Ik vind ze heel mooi, maar wel veel op elkaar lijken! Daarom heb ik er zelf maar één. Gelukkig ben jij er ook heel blij mee :)

 3. 21 juni 2018 / 09:08

  Ooh prachtig! Ik vind dat subtiele juist wel mooi!

 4. 22 juni 2018 / 12:03

  Dit is mijn soort lipstick! Ik durf van die knalkleuren nooit dragen, maar zo’n subtiel kleurtje vind ik wel héél mooi en perfect voor een lipstickgroentje als ik!

Geef een reactie