Automatisch veranderende achtergrond (windows+android)

Automatisch veranderende achtergrondOver het algemeen ben ik iemand die heel goed weet wat ze wil, maar in sommige opzichten ben ik iemand die niet kan kiezen. Als zoiets zich voordoet is het prettig als je gewoon lekker niet hoeft te kiezen. Wanneer het aankomt op het kiezen van één achtergrond voor mijn computer of één achtergrond voor mijn telefoon dan kan ik niet kiezen. Er zijn zo veel afbeeldingen die ik leuk of mooi vind. Prettig dat er functies bestaan waardoor ik er voor kan zorgen dat alle afbeeldingen die ik mooi vind zo nu en dan automatisch op de achtergrond van mijn telefoon of laptop verschijnen. Ideaal, zo’n automatisch veranderende achtergrond.


Automatisch veranderende achtergrond Windows 8

wisselende achtergronden windows

 1. Ga op je computer naar configuratiescherm en vervolgens naar persoonlijke instellingen. Er opent zich dan een schermpje waar thema’s staan. Klik op het mapje onder mijn thema’s en klik vervolgens links onderin op “bureaubladachtergrond”.
 2. Vervolgens opent zich een scherm, hier kun je zelf afbeeldingen toevoegen door op bladeren te klikken en vervolgens een map of bepaalde afbeeldingen toe te voegen. Je kunt overigens ook gewoon afbeeldingen toevoegen door naar dit scherm toe te slepen vanuit een map. Onder de afbeeldingen staan twee functies: je kunt instellen hoe je de afbeeldingen weergegeven wilt zien (vullend/aangepast/gecentreerd) en de interval van het vernieuwen van de afbeelding. Ik krijg ieder half uur een andere achtergrond. Het snelste wat je in kan stellen is om de 10 seconden (dan zou ik gek worden!) en het langzaamste is om de dag.
 3. Meerdere thema’s maken zodat je ieder seizoen een andere achtergrondreeks laat afspelen? Dat kan ook! Ga op jouw bestaande thema staan en klik vervolgens op “thema opslaan”. Hij kopieert dan jouw bestaande thema.
 4. Je kunt alle afbeeldingen in deze map vervangen. Dat gaat weer op dezelfde manier als je bij stap 2 afbeeldingen hebt toegevoegd. Je kunt dus een map met foto’s van je computer selecteren, maar je kunt ook losse afbeeldingen naar het scherm slepen vanuit een andere map.

 

Automatisch veranderende achtergrond Android

wisselende achtergronden android

 1. Installeer de app MultiPicture Life Wallpaper. Deze is gewoon te vinden in de Google play store.
 2. Klik op Picture source, er opent zich nu als het goed is een nieuw scherm
 3. Klik de optie aan die jou aanstaat. Wil je één enkele afbeeldingen selecteren (dat kan ook handig zijn, lees bij stap 6 waarom), wil je een album op je telefoon selecteren of wil je een map met afbeeldingen van je telefoon selecteren?
 4. Ik kies voor een album. Ik heb er op mijn telefoon voor gezorgd dat er een album bestaat dat “achtergronden” heet. Vervolgens heb ik mooie afbeeldingen gedownload en deze in die map gezet. Deze map selecteer ik dus.
 5. Vervolgens kun je ook het interval instellen: hoe vaak wil jij een nieuwe achtergrond te zien krijgen? De hoogste interval die je in kan stellen is om de 2 uur, de laagste interval is om de week. Ik heb op mijn telefoon gekozen voor iedere dag. Om de twee uur is leuk, maar kost (vrees ik!) ook veel batterij
 6. Je kunt ook instellen dat je lockscreen ook een afwisselende achtergrond heeft. Als je het vakje aanvinkt dan kun je dezelfde dingen instellen voor je lockscreen als voor je achtergrond. Als je dus één vaste achtergrond wil maar wel een wisselende lockscreen dan is dat ook mogelijk.

Opmerking: deze app staat bij mij niet met een icoontje op mijn telefoon. Geen idee hoe dat kan! Als ik iets wil aanpassen dan ga ik via de Play Store naar deze app (gewoon onder mijn apps) en dan klik ik daar op openen.


En nu ben ik lekker benieuwd: zou jij een automatisch veranderende achtergrond willen op je telefoon en/of laptop? Wist jij dat dit kon? Ik ben er namelijk echt naar op zoek gegaan en eerder wist ik dit niet.

 

Share:

3 Reacties

 1. 11 december 2015 / 07:28

  Best leuk zeg, zo´n achtergrond die vanzelf verandert. Ik wist niet dat dit kon, toch maar eens uitproberen binnenkort.

 2. 11 december 2015 / 09:37

  Ik wist wel dat dit kon, maar gebruik het niet zo vaak. Toch blijft het mooi om verschillende achtergronden te hebben!

 3. 11 december 2015 / 18:12

  Ik had hier wel eens van gehoord, maar ik wist niet hoe het werkte, dus fijn dat je het zo duidelijk hebt uitgelegd.

Geef een reactie