“Back to normal” en veel minder artikelen

“Back to normal” en veel minder artikelen

Aaaaand.. she’s back. Het was een kort maar krachtige vakantie. Mijn vriend en ik verbleven tien dagen op het Maltese eiland Gozo. We genoten van prachtige uitzichten, wonderlijke landschappen (zowel onder- als bovenwater), lekker eten, geen verplichtingen en elkaar. En nu is het weer tijd om terug te gaan naar het normale. En hoewel ik maar 1,5 week vakantie had, moet ik ook even schakelen. Mijn vriend had namelijk 6 weken vakantie. Aangezien hij normaliter in de avonduren werk en ik overdag werk, zien we elkaar maar weinig. Het feit dat hij ook weer moet werken, betekent dus dat we elkaar weer minder zien. Jammer voor ons, (misschien?) beter voor mevrouwmiauw.nl..?

De laatste tijd zijn er namelijk ontzettend weinig artikelen online gekomen. Ik weet dat ik niemand verantwoording schuldig ben, maar toch doe ik het. Want naast de vakantieperiode zijn er ook andere dingen die spelen waardoor de hoeveelheid artikelen een heel stuk minder is. Ongeveer 1,5 maand geleden switchte ik namelijk van baan. Hoewel dat niet perse ontzettend ingrijpend is, merk ik wel dat een nieuwe baan toch veel energie kost en dat ik ‘s avonds als ik thuis kom echt niet altijd zin heb om nog achter de computer te kruipen. En dat is oké.

Ook merk ik eigenlijk nu pas dat ik een hele poos teveel voor mijn blog “geleefd” heb. Dat klinkt vrij zwaar want mevrouwmiauw.nl is nooit mijn fulltime onderneming o.i.d. geweest. Toch merkte ik dat ik vrije momenten niet altijd besteedde zoals ik deze misschien zou willen besteden. Er was altijd iets in mij dat zei dat ik voor mijn blog aan de slag moest gaan. En daar luisterde ik tot een poos geleden best goed naar. Met tot gevolg dat ik weekenden en vrije dagen niet besteedde zoals ik dat zou willen. Ik kon het niet loslaten. En dat is behoorlijk overdreven en niet nodig. Ik blog voor mijn plezier, niet omdat ik mezelf of andere mensen iets verplicht ben. Ik ben ook niet afhankelijk van mijn blog. Die druk die ik mezelf heb opgelegd, is dus totaal niet nodig. En daar ben ik nu van aan het afkicken: heerlijk!

Dus misschien dat het eind van de vakantie weer meer artikelen voor mevrouwmiauw.nl betekenen, misschien voorlopig ook nog niet. Daar kan en wil ik geen uitspraak over doen. En eigenlijk hoeft dat natuurlijk ook helemaal niet..

Ga jij ook weer “back to normal” of heb je nog een vakantie op de planning staan?

Share:

4 Reacties

 1. 22 augustus 2018 / 09:19

  De foto van het uitzicht is echt prachtig! Inderdaad net een ansichtkaart. En ik hoop dat je binnenkort de balans mag vinden waar je zo aan toe bent. Een ritme wat goed voor je voelt. Want dat je naast alle werk en blog gerelateerde dingen ook leuke dingen wilt doen snap ik heel erg goed!

 2. 22 augustus 2018 / 11:11

  Ik ben blij voor je dat je die druk hebt kunnen loslaten. Je hoeft je helemaal niet verplicht te voelen voor je blog aan de slag te gaan, want je bent/we zijn per slot van rekening “maar” hobbybloggers. Spendeer je vrije dagen en weekenden zoals jij dat wil. Daar passen heus hier en daar wat bloguurtjes in, maar het mag geen druk of verplichting worden. :-)

 3. 22 augustus 2018 / 19:22

  Wat fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad :) En ik zie je nieuwe artikelen wel verschijnen, als je zover bent :) Ik weet als geen ander dat switchen van baan veel energie kost!

 4. 25 augustus 2018 / 14:53

  Wat een prachtige foto bovenaan dit artikel<3
  Ik heb de zomervakantie doorgewerkt en mijn vakantie is nét begonnen! Yays.

Geef een reactie