Beauty Kitchen nachtmaskertjes

Beauty Kitchen nachtmaskertjes

Laatst presenteerde ik mijn veel te lange en vast niet haalbare lijst met voornemens voor 2018. Eén van die voornemens is om wat meer “me time” te hebben. Me time is gewoon ontzettend belangrijk: een momentje voor jezelf zorgt er voor dat je dingen goed kan overdenken, dingen beter kan voelen, dingen op een rijtje kan zetten maar ook dat je dingen los kunt laten en ontspannen. Je kunt op allerlei verschillende manieren invulling geven aan die me-time. Ik doe dat graag door mezelf te verwennen met bijvoorbeeld een lekker maskertje. Een maskertje voor mijn krullenbos kwam in dit nieuwe jaar al aan bod maar een maskertje voor mijn gezicht is minstens net zo belangrijk. Maar soms is er, schandalig genoeg, weinig tijd voor me-time. Of ik maak daar gewoon veel te weinig tijd voor, dat kan natuurlijk ook. Als dat het geval is dan zijn nachtmaskertjes een ideale uitkomst. En laat het nu net zo zijn dat Beauty Kitchen twee nachtmaskertjes heeft die ik mocht testen.

Beauty Kitchen is een merk dat al vaker de revue gepasseerd heeft op mevrouwmiauw.nl. Want als je op het gebied van cosmetica liever voor groen gaat, dan mag Beauty Kitchen je niet ontgaan zijn. Een relatief jong merk, met een jeugdige en vrolijke uitstraling dat verkocht wordt bij Holland & Barrett. Natuurlijk, dierproefvrij en veel vegan opties. Iets waar ik dus echt een glimlach van op mijn gezicht krijg. Al helemaal als zo’n mooi merk nieuwe producten heeft uitgebracht en ik deze producten mag testen.

Sleeping Beauty Knight Rescue Mask

Beloftes

Het eerste nachtmasker van Beauty Kitchen is dit Sleeping Beauty Knight Rescue Mask van de Seahorse Plankton reeks. Leuk weetje: van elk product dat van deze lijn verkocht wordt, helpt Beauty Kitchen The Seahorse Trust. Dit masker uit deze mooie lijn zorgt voor een versteviging van de huid het zorgt tegelijkertijd voor een energieboost voor de huid. De essentiële oliën zouden ontspannend werken.

Ingrediënten

aqua (Water), prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond Oil), caprylic/capric triglyceride (Coconut Oil), ***butyrospermum parkii (Shea Butter), glycerin (Vegetable), glyceryl stearate, cetearyl alcohol, polyglyceryl-3 dicitrate/stearate, coco caprylate (Coconut Oil), cylindrotheca fusiformis (Seahorse Plankton), laminaria digitata (Kombu), fucus vesiculosus (Bladderwrack), himanthalia elongata (Thongweed), hippophae rhamnoides (Seabuckthorn), *helichrysum italicum (Immortelle), *angelica archangelica (Angelica), *boswellia carterii (Frankincense), *citrus aurantium bergamia (Bergamot), *lavandula angustifolia (Lavender), *michelia alba (Magnolia), *citrus nobilis (Mandarin Red), *citrus grandis (Grapefruit), *juniperus virginiana (Cedarwood), *cananga odorata (Ylang Ylang), *styrax tonkinensis (Benzoin), chondrus crispus (Irish Moss), sodium stearoyl lactylate, sodium benzoate, potassium sorbate, dehydroacetic acid, pentylene glycol, hydroxyacetophenone, citric acid, **linalool, **limonene, **citral, **geraniol, **benzyl benzoate, **benzyl alcohol, **benzyl salicylate, *natural pure essential oils **potential allergens ***certified organic ingredients Only ever 100% naturally derived ingredients for Sustainable Beauty

Het masker is 100% natuurlijk en geschikt voor veganisten.

 

Het masker zit verpakt in een handige en hygenische pompflancon waarmee je het masker goed kunt doseren. Dat is handig want van dit masker heb je niet veel nodig. Een dun laagje aanbrengen op de huid is al voldoende.

Mijn ervaring

Het masker is lekker romig en de substantie verdeelt heel fijn over de huid. Een dun laagje van is inderdaad meer dan genoeg. Na een poosje begint het masker een heel klein beetje trekkerig aan te voelen (in a good way, ik vind dat altijd heerlijk!) zonder dat het masker indroogt. Er komt als het ware een soort laagje op mijn huid te liggen. De geur van dit masker is inderdaad heerlijk en heeft voor mij echt een ontspannende werking. Als ik dit masker ‘s ochtends afspoel dan is mijn gezicht lekker zacht. Dit masker is wat mij betreft echt een blijvertje. Ik breng hem aan, ga slapen en spoel het ‘s ochtends af. Op die manier heb ik mijn me-time gehad en ben ik niet veel tijd kwijt. Heerlijk!

Night Halo Potent Sleep Mask 

Beloftes

Het Beauty Kitchen Abyssinian Oil Night Halo Potent Sleep Mask breng je ook ‘s avonds aan voordat je naar bed gaat. Dit masker zorgt ‘s nachts voor een detox terwijl je huid tegelijkertijd ook gevoed wordt. Het masker bevat onder andere Abyssinian olie, de powerversie van arganolie die de natuurlijke elasticiteit van de huid herstelt zonder de poriën te verstoppen.

Ingrediënten

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cera Alba (Beeswax), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Crambe Abyssinica (Abyssinian) Seed Oil, Hydrogenated Olive Oil, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Bakuchiol (Psoralea Corylifolia extract), Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf Oil, cymbopogon martini (*Palmarosa), pelargonium graveolens (*Rose Geranium), rosa centifolia (*Rose Absolute), michelia alba (*Magnolia), juniperus virginiana (*Cedarwood), citrus aurantium amara (*Petitgrain), **limonene, **linalool, **geraniol, **citral, **citronellol, **eugenol, **farnesol. *Natural Pure Essential Oils ** potential allergens found in essential oils. All other ingredients are vegetable, fruit, mineral or coconut derived.

De substantie van dit masker is heel anders dan die van het Sleeping Beauty Knight Rescue Mask. Dit masker doet me namelijk veel meer denken aan een wax. En omdat een dikke wax natuurlijk lastig door een pompje vervoerd kan worden, zit het verpakt in een mooi glazen potje.

Deze waxachtige substantie is minder geschikt voor mijn huid. Ik denk dat dit komt doordat ik de laatste tijd een behoorlijk vettige t-zone heb. Daardoor blijft dit masker als het ware op de huid liggen en blijft mijn gezicht behoorlijk nattig. Dat vind ik persoonlijk niet zo prettig tijdens het slapen. Ik verwacht we; dat dit masker de hemel is voor mensen met een droge huid. Ook dit masker ruikt heerlijk. De geur werkt voor mij, net als bij het Sleeping Beauty Knight Rescue Mask, heerlijk ontspannend.

Conclusie Beauty Kitchen nachtmaskertjes

Het Sleeping Beauty Knight Rescue Mask is voor mij echt een blijvertje. Op een relatief snelle manier neem ik met dit masker toch een momentje voor mezelf. Het voedt mijn huid en zorgt voor een heerlijk ontspannende geur waardoor ik het hele jaar geneigd ben om een winterslaap te gaan doen. Zelfs als het hartje zomer zou zijn. Het Night Halo Potent Sleep Mask blijkt minder geschikt voor mijn huid. Maar daarmee wil ik niet zeggen dat het geen goed product is. Integendeel: ik denk dat de huid van mensen met een droge huid een klein feestje viert als het verwend wordt met dit masker. Kortom: Beauty Kitchen heeft twee hele mooie nachtmaskertjes in haar assortiment.

Gebruik jij weleens nachtmaskertjes?

Het Night Halo Potent Sleep Mask is voor €24,99 (op dit moment 50% korting dus €12,49) te koop bij Holland & Barret. Het Sleeping Beauty Knight Rescue Mask zal vanaf februari in de schappen liggen.

Share:

4 Reacties

 1. 14 januari 2018 / 09:39

  Oeh klinkt goed! Ik heb zelf wel een droge huid, dus ik ga dit eens even onthouden ?

 2. 14 januari 2018 / 17:20

  Dit klinkt heel goed voor mijn droge huid. Ik heb toevallig nu 4 bath bombs binnengekregen van Beauty Kitchen die ik besteld heb ben daar heel benieuwd naar en naar deze producten ook

 3. 15 januari 2018 / 11:30

  Ik heb nog nooit een nachtmaskertje gebruikt! Dat uit de Seahorse Plankton-lijn klinkt erg goed. Ik heb de Seahorse Plankton #SaveStan Skincare Treasures als kerstcadeau van m’n moeder gekregen. Binnenkort maar eens fotograferen zodat ik m’n eerste Beauty Kitchen-producten éíndelijk kan gaan testen! ?

  • 21 januari 2018 / 18:43

   Ik ben heel benieuwd naar wat je van de Beauty Kitchen producten vindt. Ik vind het echt een ontzettend prettig en mooi merk!

Geef een reactie