Mijn “blogcarrière” tot nu toe en hoe nu verder?

Mijn “blogcarrière” tot nu toe en hoe nu verder?

Inmiddels blog ik al dik 3,5 jaar. Dat vind ik eerlijk gezegd best al een heel poosje. Ik heb nog nooit online teruggeblikt op mijn blogverleden, of mijn blogcarrière, het is maar hoe je het noemen wilt. Aangezien mijn blogcarrière best turbulent is, lijkt het mij leuk om een korte samenvatting online te zetten. Verwacht trouwens geen wilde cowboyverhalen of sex, drugs en rock and roll avonturen bij het lezen van het woordje “turbulent” want zó spannend is het nou ook weer niet. Maar het is op z’n minst bijzonder dat ik het blogroer eigenlijk 180 graden omgegooid heb. 

Op 10 februari 2014 kwam op lovelowbudget.wordpress.com mijn eerste artikel online over een low budget mascara die ik destijds kocht. Het artikel is zó lelijk dat ik er niet naar durf te linken, haha! Eerlijk is eerlijk: toen ik dat artikel online gooide, volgde ik geen enkele blogger en wist dus ook absoluut niet dat het hebben van een blog hip en cool was dus begon ik gewoon out of the blue met bloggen. Ik had een doel voor ogen met mijn blog: mensen informeren over mijn low budget aankopen. Ik verwachtte dat mensen daar vast wel in geïnteresseerd zouden zijn. Destijds was ik dus een echte koopjesjager: alles wat goedkoop en een beetje leuk was, gooide ik in mijn winkelmandje.

Ik raakte licht geobsedeerd door mooie blogfoto’s en zo werd mijn liefde voor fotograferen aangewakkerd.

Ik merkte dat er best wel een aantal mensen geïnteresseerd waren in de artikelen die ik publiceerde en daarom besloot ik om het wat serieuzer aan te pakken: op 20 mei 2014 was www.lovelowbudget.nl een feit. Het werd een blog waar ik voornamelijk schreef over cosmeticakoopjes. In die tijd las ik al veel andere blogs en viel het me op dat veel blogs voorzien waren van mooie foto’s. Ik raakte licht geobsedeerd door mooie blogfoto’s en zo werd mijn liefde voor fotograferen aangewakkerd. Daarom schafte ik een compactcamera aan en niet veel later kwam daar ook nog een systeemcamera bij. Ik kreeg steeds meer plezier in het maken van foto’s en dat droeg absoluut bij aan mijn blogplezier.

Ongeveer twee jaar lang blogde ik er flink op los. Er is een periode geweest waarin ik iedere dag een artikel publiceerde. Langzaam maar zeker begon het bloggen steeds serieuzere vormen aan te nemen: er ontstonden samenwerkingen, ik ontving af en toe pakketjes en ik mocht soms naar een event. Dat vond ik echt geweldig, het voelde als een kroon op mijn werk. Mijn cosmeticacollectie werd groter en groter. Maar mijn bloginteresses werden ook groter en groter. Ik wilde niet meer alleen over budgetproducten schrijven. En telkens als ik een artikel schreef over iets anders dan low budget things voelde dat voor mij niet goed. De naam lovelowbudget.nl wekt namelijk de suggestie dat het over budget dingen gaat. Mijn blognaam voelde te beperkend, het voelde bijna verstikkend. Daarom begon ik na te denken over een nieuwe blognaam. Al snel wist ik een naam voor mijn blog, maar daar moest wel eerst mijn grote droom voor uitkomen. Mijn grote droom was het adopteren van een kat en de nieuwe naam die ik voor mijn blog had verzonnen was katgerelateerd.

Op 5 april 2016 ging mijn wens in vervulling en daarmee kon ik ook mijn nieuwe blognaam aannemen: mevrouwmiauw.nl ging op 24 april 2016 online. Dat was tevens de dag waarop ik een andere grote beslissing nam: ik ging over op dierproefvrije cosmetica.Door het lezen van verschillende blogs van andere bloggers begon er op een bepaald moment namelijk iets te knagen: ik las steeds vaker dat zogenaamde “beautybloggers” overstapte op dierproefvrije cosmetica. Shame on me, maar ik had nooit stilgestaan bij het feit dat er dieren moesten lijden voor de zogenaamd “leuke” cosmetica die ik allemaal bij elkaar sprokkelde (voor mijn blog). De lancering van mevrouwmiauw.nl leek mij een uitstekend moment om die knoop door te hakken en met een schone, dierproefvrije cosmetica, lei te beginnen.

Op de één of andere manier had ik mezelf een aantal regeltjes opgelegd voor mevrouwmiauw.nl

Ik wilde dat mevrouwmiauw.nl een blog werd met een balans tussen kartgerelateerde artikelen aan de ene kant en andere dingen die ik leuk vond aan de andere kant. Op de één of andere manier had ik mezelf een aantal regeltjes opgelegd voor mevrouwmiauw.nl. Er moest iedere week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag een artikel online komen; Daarvan moesten iedere week 2 artikelen katgerelateerd zijn en 2 artikelen niet; De ene week moesten de katgerelateerde artikelen op maandag en vrijdag online komen en de andere week op woensdag en zondag. Tegelijkertijd gebeurde er iets anders met mij: ik begon me meer te verdiepen in duurzaamheid. Ik begon met vegetarisch eten, wilde steeds vaker natuurlijke cosmetica en dit jaar begon ik met een fair fashion challenge.

Het bloggen volgens mijn zelfbedachte en strenge regime ging goed. Ik merkte wel dat bezoekers die voornamelijk geïnteresseerd waren in cosmetica begonnen af te haken. Logisch, want daar deelde ik niet meer zoveel over. Maar ik merkte ook dat er juist veel interesse was voor de poezenartikelen. Ik bedacht het ene na het andere artikel dat ik wilde schrijven op mevrouwmiauw.nl. Aan inspiratie geen gebrek. In combinatie met een fulltime baan, werkte ik mezelf een slag in de rondte maar dat vond ik allemaal prima. Tot ik terugkwam van mijn zomervakantie dit jaar. Deze mega geweldige, perfecte en relaxte vakantie (waarvan je hier deel 1 en 2 kan lezen) heeft mij doen beseffen dat het misschien zonde is van mijn tijd om alleen maar bezig te zijn met verplichtingen, die ik me al dan niet zelf opleg.

Ik denk dat ik op dit moment in mijn grootste blogdip zit, sinds de start van mijn blogcarrière

Sinds die tijd schrijf ik minder. Er zit geen regelmaat meer in de momenten dat mijn artikelen online komen en ik laat onderwerpen waar ik wel heel graag over schrijf op dit moment echt links liggen. Aan de ene kant voelt het bevrijdend om losser met mijn blog om te gaan maar aan de andere kant vind ik het heel jammer dat ik niet meer schrijf over dingen die ik leuk vind. Ik denk dat ik op dit moment in mijn grootste blogdip zit, sinds de start van mijn blogcarrière. Dit hoort er natuurlijk bij: bloggen kan immers niet altijd over rozen gaan. Maar toch voelt het vervelend en raak ik gefrustreerd.

Hoe mijn blogcarrière verder zal gaan, weet ik nog niet zo goed. Ik wil uiteraard niet stoppen, dat weet ik wel. Maar ik weet ook dat ik mijn weg weer even moet vinden. Dat ik mezelf rust moet geven maar toch regelmaat in mijn blog wil houden. Dat ik over poezen wil blijven schrijven, maar ook weer wat vaker over cosmetica wil schrijven. En ik weet dat mijn blog mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben: een poezenliefhebster in hart en nieren die zich bekommert op de wereld en er graag met haar fototoestel op uittrekt. En daar ben ik blij mee.

Nu ben ik benieuwd: sinds wanneer volg jij mijn blog al?

Share:

9 Reacties

 1. 13 oktober 2017 / 08:10

  Wat mooi om te horen hoe je in je blogcarrière een hele transformatie hebt ondergaan: niet alleen je blog is veranderd, maar zo te horen ook jij als persoon. Je mag dan misschien in een blogdipje zitten, maar ik hoop dat je ook vol trots kunt terugkijken op wat je als blogger hebt bereikt en op alle ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt, juist door trouw te blijven aan jezelf en aan wat jij belangrijk vindt. Zo’n blogdip is niet leuk en het is frustrerend als het even niet lukt wat je wel in je hoofd hebt. Maar misschien heb je dit juist keihard nodig om te ontdekken welke kant je op wilt en om daarna weer met minstens zoveel plezier aan de slag te kunnen. Geef jezelf de tijd, leg de lat iets lager en geniet! Je doet het namelijk al zó goed, ook zonder een strak blogschema ?

 2. 13 oktober 2017 / 09:59

  Bedankt voor dit persoonlijke inkijkje, Sara. Die ontwikkeling klinkt heel mooi. Je hebt steeds je hart gevolgd en dat pakt goed uit. Vertrouw erop dat dat straks ook weer goed komt. Ik sluit me aan bij wat Romy zegt. Gun jezelf de tijd en begin langzaamaan met het schrijven van dingen die je echt wíl schrijven zodra je de drang weer voelt. Tot die tijd is het ook oké als je gewoon even helemaal niets doet!

 3. 13 oktober 2017 / 10:13

  Volgens mij maken we aardig dezelfde reis qua onderwerpen ❤ Ik stond ook niet stil bij dierenleed, maar nu gelukkig wel! En dat deel ik ook maar al te graag door middel van dierproefvrije / vegan reviews:) En ik begrijp zo goed dat je je eerste artikel niets vindt als je er nu op terug kijkt haha, me too…

 4. 13 oktober 2017 / 16:24

  Leuk dat je nu weleens een terugblik op je blogjaartjes geeft. Ik zag laatst nog een oude foto van op inspiiredbylife, mijn god ik schaam me kapot als ik die foto zie, maar goed we moeten ergens starten he haha

 5. 13 oktober 2017 / 16:38

  Leuk om te lezen hoe je interesses zijn veranderd de afgelopen jaren en je blog daarin mee veranderde. Ik ben je begonnen te volgen toen je blog nog lovelowbudget hete. In die tijd was ik student en helemaal fan van alles goedkoop haha. Maar ik vond het nog veel leuker toen je met mevrouwmiauw begon! Zelf ben ik namelijk ook echt een kattenliefhebber ❤ Sindsdien lees ik je artikeltjes over Vlinder regelmatig. Jammer dat je nu even in een blogdip zit, maar ertegen vechten heeft ook geen zin ? De inspiratie en motivatie komen vanzelf weer.

 6. 21 oktober 2017 / 11:33

  Wat een mooi en oprecht artikel, en wat leuk om even een trip down memory lane te maken. En aan de andere kant.. wat is de tijd voorbij gevlogen!

  Die blog dipjes ken ik ook, op de een of andere manier sluipen ze er af en toe in. Wat logisch is. Een eenmanszaak kan nou eenmaal niet 365 dagen per jaar op volle toeren draaien. Neem rustig je tijd, de energie en de zin (en hopelijk ook de tijd) komen vanzelf weer terug.

  De laatste tijd merkte ik ook dat het bij mij wat moeizamer ging, maar sinds twee weken bruis ik weer van de zin en ideeen. Dan pas weet je weer wat je gemist hebt merk ik (: En die stroom aan inspiratie wens ik jou ook weer toe!

 7. 26 oktober 2017 / 17:22

  Heb je enig idee waarom je deze dip hebt? Maak je je bijvoorbeeld te druk om je lezers, schrijf je nog voor jezelf?
  Ik vind je blog echt heel leuk. Ik volg je nog maar sinds kort. Je persoonlijkheid springt er ook uit, ook op twitter, en je lijkt me een heel leuk persoon. Soms is het fijn om gewoon even pauze te nemen. Niks mis mee. :)

  • 27 oktober 2017 / 08:38

   Wat een ontzettend lieve comment. Dat doet mij goed. <3 Dankjewel! Ik heb de dip denk ik doordat ik mezelf teveel heb opgelegd en het een soort routineklus werd waardoor ik er minder plezier aan beleefde. Ik moet de routine loslaten en het plezier terugvinden. En dat lukt me aardig.

Geef een reactie