Dingen die ik leuk vind aan bloggen

bloggen fijnIk blog nu 1¾ jaar en de tijd vliegt voorbij. Bloggen is echt een uit de hand gelopen hobby van me geworden. Iets wat begon als een uitprobeerseltje, is uitgegroeid tot mijn eigen plekje op het wereld wijde web waar ik vrijwel iedere dag tijd en energie in steek. Ik blog graag en er zitten ontzettend veel leuke kanten aan het hebben van een eigen blog. Dit artikel gaat over verschillende dingen die ik leuk vind aan het hebben van een eigen blog.

♥ Ik kan mijn ei hier kwijt

Wanneer ik ergens van baal (bijvoorbeeld mijn studie, of de toestanden die we hebben meegemaakt met ons nieuwe appartement) kan ik dit altijd van me af schrijven door een artikel te schrijven voor mijn blog. Het voelt heerlijk en bevrijdend om mijn gedachten in een blogbericht van me af te tikken. Het is voor mij hetzelfde als een dagboek voor andere mensen kan zijn: doordat ik mijn gedachten op papier kan zetten, overzie ik dingen daarna beter en ben ik het eventjes kwijt.

♥ Het maken van foto’s

Oke, eerlijk is eerlijk: het maken van foto’s is niet altijd leuk. Vooral niet wanneer het buiten grauw is en de foto’s er niet uit komen te zien zoals ik voor ogen had. Maar wanneer de foto’s wel lukken op de manier waarop ik ze graag zou willen dan vind ik het maken van foto’s echt een feestje.

PicMonkey Collage foto'sFoto’s waar ik blij mee ben. 1: Makeup Revolution Flawless Matte palette; 2. Kwastensetje in kokertje van Ebay; 3. Catrice Ultimate Stay Red Red Shine Lipstick; 4. Primark Herfst/winter collectie

♥ De reacties op mijn artikelen

Of het nou gaat over reacties op artikelen die ik schrijf om mijn ei kwijt te kunnen of reacties op een beautyreview: alle reacties maken mij ontzettend blij (mits ze niet onvriendelijk zijn natuurlijk). Het geeft me soms nieuwe inzichten in bepaalde dingen en daarnaast heb ik het gevoel dat mijn artikelen gelezen worden. Dat voelt heel erg fijn en ook een beetje onwerkelijk: geweldig dat mensen geïnteresseerd zijn in artikelen die ik publiceer.

♥ Het contact met medebloggers

Ik vind het echt ontzettend leuk om contact te hebben met medebloggers. Via Twitter, Instagram, Facebookgroepen of via elkaars blogs heb ik dagelijks contact met andere bloggers. Soms over blog-gerelateerde onderwerpen maar soms ook over gewone dagelijkse dingen. Gisteren ben ik zelfs de hele middag met Linda in Amsterdam geweest. Ik mocht samen met haar mee naar een event, vervolgens hebben we een hapje gegeten en zijn we samen naar een ander event gegaan waar we allebei voor uitgenodigd waren. Linda is een ontzettend gezellige meid en het is ook ontzettend leuk om samen met je hobby bezig te zijn.

lindaLinda en ik gisteren op een event. Let vooral even op het lengteverschil, haha.

♥ Het ontvangen van producten

Laat ik voorop stellen dat ik nooit ben begonnen met bloggen om gratis producten te ontvangen, absoluut niet! De materialistische bijkomstigheden moeten ook absoluut geen reden zijn om een blog te beginnen want je (ik tenminste wel) moet eerst veel investeren voordat je uberhaupt producten thuis ontvangt. Ik ontvang, in tegenstelling tot andere bloggers, weinig pakketjes en de meeste dingen die op mijn blog voorbij komen, worden door mijzelf aangeschaft. Toch zou ik liegen als ik zou zeggen dat ik niet kan genieten van het ontvangen van producten. Ik voel me soms echt jarig als er een mooi pakketje binnen komt.

♥ Het bezoeken van pers-events

Ik ben uiteraard ook nooit begonnen met bloggen om persevents te kunnen bezoeken. Sterker nog: ik wist niet eens dat het bestond. Toch vind ik het iedere keer weer een feestje als ik naar een persevent mag. Het voelt heel onwerkelijk om op een luxe georganiseerde event rond te wandelen omdat het PR bureau je blog waardeert. Dat geeft echt een ontzettend goed gevoel.

Dit zijn een paar dingen die ik echt ontzettend leuk vind aan bloggen en waardoor ik iedere dag weer vol goede moed aan een nieuw artikeltje werk. Ik ben blij dat ik zo veel voldoening uit mijn blog kan halen en hoop hier nog jaren mee door te kunnen gaan. Dankjewel allemaal!

Share:

21 Reacties

 1. 12 november 2015 / 07:54

  Ik ben het helemaal met je eens!! Ben trouwens heel benieuwd of je mijn blog ook leuk vindt. Zou cool zijn als je wilt kijken 8-).

 2. 12 november 2015 / 08:27

  Dit is dus ook precies waarom ik van bloggen hou! Leuk artikel zeg!

 3. 12 november 2015 / 08:33

  Ik ben het helemaal met je eens, ik haal zoveel energie uit bloggen! Super leuk dat jullie gisteren gemeet hebben, hihi ik ben nog kleiner dan jij vrees ik!

 4. 12 november 2015 / 09:14

  Inderdaad een super leuk lijstje met hoogtepunten van het bloggen <3

 5. 12 november 2015 / 09:20

  Aan het ontvangen van veel spulletjes zit ook een keerzijde hoor Sara :) dus misschien is het zelfs beter om gewoon lekker zelf te bepalen waar je mee aan de slag gaat. Als je een perspakket opgestuurd krijgt zijn er vaak ook nog voorwaarden aan verbonden. Of in ieder geval bepaalde verwachtingen. Tenminste, ik merk dat ik me schuldig voel als ik veel tegelijk ontvang omdat ik het gewoon niet allemaal kan behandelen of sommige producten gewoonweg niet gebruik of fijn vind.

  Wat supergezellig dat je ook blogvriendinnen maakt :D. Ik vind het grappig dat de blogvriendinnetjes die ik heb gemaakt allemaal heel anders zijn en niet per se over beauty/fashion bloggen. Ook geen budget ;).

  Hihi dat lengteverschil komt me bekend voor. Hahaha. Ik weet nog toen ik jou voor het eerst in ‘t echt zag dat je zo enorm petit bent en ik dat helemaal niet wist.

  • 12 november 2015 / 09:31

   Ja ik krijg eigenlijk nooit “zomaar” pakketjes toegestuurd. Voordat ik iets ontvang weet ik wat de voorwaarden zijn en wat het pakketje aan inhoud bevat voordat. Ik kan me wel echt voorstellen dat je je schuldig voelt als je sommige dingen niet aan bod laat komen!

   Ha

  • 12 november 2015 / 09:33

   Oops. Mijn ha moest nog aangevuld worden met “hahaha”. Ik weet nog dat je inderdaad verbaasd was over mijn lengte. :) ik ben inderdaad een kleintje.

 6. 12 november 2015 / 10:00

  Inderdaad, je ei kwijt kunnen en een eigen plekje hebben waar je alles kunt schrijven wat je wilt is een goede reden waarom veel mensen met bloggen beginnen.

 7. 12 november 2015 / 10:11

  Dat zijn puntjes waar ik het helemaal mee eens bent, en wat het bloggen wat van zichzelf al leuk is, nóg leuker maakt! Gelukkig kun je op ee foto niet zien dat we haast kramp hebben van het lachen haha! Het was echt super leuk gisteren. Zulke dagen geven het bloggen een gouden randje <3

 8. 12 november 2015 / 11:48

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben zo blij dat ik ben begonnen met bloggen, ik zou niet meer zonder kunnen. Het is zo fijn om ergens mijn enorme enthousiasme over makeup kwijt te kunnen, zeker omdat mensen in mijn omgeving zelf niet super erg van de makeup zijn en gek zouden worden als ik heel de dag erover zou praten.

 9. 12 november 2015 / 14:13

  Ik ben helaas nog nooit naar een persevent geweest heb wel een paar uitnodigingen gehad maar dan was het op een zondag of het was te kort van te voren..

 10. 12 november 2015 / 16:37

  Wij kunnen ons zeker herkennen in deze punten! Het lijkt ons erg leuk om meer in contact te komen met bloggers, op dit moment hebben we dat eigenlijk niet. Misschien komt het ook wel omdat we samen bloggen en dus minder snel dingen aan andere vragen. Je hebt een fijne schrijfstijl :) Xx

 11. 12 november 2015 / 16:47

  Leuk lijstje! Heel veel van die dingen wist ik ook niet vooraf. Net zoals dat de community zo groot was. Echt onvoorstelbaar hoeveel mensen er bloggen!

 12. 12 november 2015 / 17:38

  Ik kan het alleen maar eens zijn met je artikels. Bloggen is zo leuk! <3

 13. Melissa
  12 november 2015 / 18:41

  Leuk lijstje! Ik vind het ook altijd leuk om reacties te lezen. En ik kan echt chagrijnig worden als het buiten grauw en bewolkt is. De foto’s die je maakt zijn echt mooi!

 14. 12 november 2015 / 21:24

  Ik ben het helemaal met je eens. Bloggen is fijn!

 15. 12 november 2015 / 22:34

  Ik ben het helemaal met je eens. Vooral het contact met medebloggers is super leuk! Heerlijk artikel om te lezen.

 16. 13 november 2015 / 09:09

  Helemaal met je eens! Het is heerlijk om een blogger te zijn

 17. 13 november 2015 / 23:16

  Ik zie zeker herkenbare dingen, heerlijk:) alleen nog nooi’t naar een persevent geweest en producten heb ik ook nog nooit echt gehad. Ik sta dan ook nog niet ingeschreven bij pr bureau’s.
  Fijn dat jij ook zo geniet van het bloggen. Xx Laura

 18. 19 november 2015 / 12:10

  Herkenbare punten. Ik ontvang nog geen pakketjes ofzo, maar daar gaat het mij ook niet om. Soms plaats ik wel zelf een review of artikel over een bepaald product.

 19. 15 december 2015 / 09:18

  Inderdaad hele leuke voordelen van bloggen! Wat ik ook een groot voordeel vind is het bezig zijn met schrijven :)

Geef een reactie