Bloggen op een lager pitje

Bloggen op een lager pitje

Als je mevrouwmiauw.nl (en in het verleden lovelowbudget.nl) al een tijdje volgt, zal het je vast niet zijn ontgaan: er komen een stuk minder artikelen online dan eerst het geval was. Er is een tijd geweest waarin ik 5 à 6 artikelen per week online plaatste. Vervolgens werden het 4 artikelen op vaste dagen: maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Maar sinds een aantal weken ligt dat aantal nog een stuk lager. Ongeveer 1 tot twee artikelen per week. En hoewel ik weet dat ik me niet perse hoef te verantwoorden, zal ik dat in dit artikel toch doen. Een kleine moeite en voor vaste volgers misschien wel fijn om er meer over te lezen.

Bloggen heb ik altijd voor mijn plezier gedaan. Het is niet mijn baan, dat is het nooit geweest. Ik blogde altijd naast de andere bezigheden in mijn leven. Toen ik begon met bloggen had ik een tussenjaar, vervolgens studeerde ik en op dit moment heb ik een fulltime baan. En hoewel ik het nu niet drukker heb dan toen ik studeerde, merk ik toch dat ik op dit moment meer behoefte heb aan tijd voor andere dingen.

ik dacht dat ik daar ook aan mee moest doen om een beetje op te vallen tussen die enorme dosis aan online content die dagelijks online verscheen

Eerlijk is eerlijk: toen ik nog veel artikelen online plaatste, was het echt niet zo dat ik iedere dag met een brede glimlach op mijn gezicht achter mijn computer zat. Het was eerder zo dat ik mezelf de verplichting had opgelegd om productief te zijn. Dat was op dat moment ook wel een beetje de standaard in blogland. Bloggers plaatsten meestal minimaal één artikel per dag online. Sommige zelfs twee. En ik dacht dat ik daar ook aan mee moest doen om een beetje op te vallen tussen die enorme dosis aan content die dagelijks online verscheen. Op die manier ontstond een gewoonte en had ik voor mezelf een soort verplichting gecreëerd. Iets wat natuurlijk echt nergens op sloeg, ik was immers totaal niet financieel afhankelijk van mijn blog en was ook niemand dagelijkse content verschuldigd.

Sinds een paar weken heb ik die verplichting laten varen. Ik heb het gevoel dat ik meer tijd vrij moet maken voor andere dingen. Zo ben ik sinds kort begonnen met yoga en deel ik ook weer wat meer foto’s op Instagram. Iets wat ik ook een tijdje minder deed (een mens kan immers niet alles!) maar wat ik wel heel erg leuk vind. Bezig zijn met beeldmateriaal en fotografie vind ik namelijk ontzettend leuk. Daarnaast kan ik de laatste tijd ook beter toegeven aan vermoeidheid. Als ik ‘s avonds rond 10 uur/half 11 moe ben, dan sta ik mezelf toe om mijn ogen te sluiten en de wereld der dromen te betreden. Dat voelt ontzettend fijn.

luisteren naar mezelf is belangrijker dan online content creëren

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik stop met mijn blog. Zeker niet. Ik heb genoeg ideeën voor (poeslieve) artikelen, ik heb nog heel veel mooie cosmeticaproducten die ik graag in de vorm van een artikel een plaatsje op mijn blog wil geven en ik heb eigenlijk ook ontzettend veel zin om veel meer outfitfoto’s te delen op mijn blog. Kortom: ik blijf lekker doorgaan hoor. Maar wel op een lager pitje. En misschien in de toekomst wel weer op een hoger pitje. Dat laat ik gewoon afhangen van mijn behoeften. Want luisteren naar mezelf is belangrijker dan online content creëren.

Luister jij altijd goed naar jezelf?

Share:

7 Reacties

 1. 24 maart 2018 / 08:00

  Heel begrijpelijk hoor! Ik blog ook wanneer ik de tijd/energie voor heb. Er is meer in het leven dan bloggen en naar je lichaam luisteren is gewoon heel belangrijk.

 2. 24 maart 2018 / 08:41

  Dit begrijp ik nu eens echt volkomen. Ik probeer drie artikels per week te plaatsen, maar soms lukt dat niet en dat is prima! Soms wil ik na m’n werk impulsief ergens heen met collega’s of m’n vriend, wil ik gewoon relaxen op de bank of met een goed boek in bed of heb ik gewoonweg geen zín om te bloggen. Het moet natuurlijk leuk blijven en in geen geval een verplichting. Net zoals Marieke hierboven zijn wij niet financieel afhankelijk van onze blog en hebben wij de luxe dat het gewoon een leuke hobby kan blijven. ? Ik lees je blog in ieder geval met ontzettend veel plezier!

 3. 24 maart 2018 / 10:38

  Heel goed inzicht lijkt me zo! Ik heb zelf geen fulltime baan, dus voor mij is het nét wat makkelijker om wel geregeld te posten. Maar heel goed meis, fijn weekend!

 4. 24 maart 2018 / 11:59

  Mooi geschreven, ik begrijp je helemaal! Het online leven gaat ook zo ‘snel’ of zo, ik heb ook wel het gevoel dat ik dat niet allemaal kan bijhouden. Er is ook een leven naast het scherm, al lijkt het soms alsof mensen dat steeds meer vergeten. Ik blog nu wel vijf keer per week, maar ik probeer veel vooruit te werken, waardoor het niet voelt alsof ik ‘moet’ schrijven.

 5. 24 maart 2018 / 12:22

  Ik vind het alleen maar heel mooi dat je luistert naar wat voor jou goed voelt. Bloggen moet ook wel leuk blijven en je bent aan niemand verantwoording verschuldigd als je je vrije tijd ergens anders in steekt. Doe wat voor jou goed voelt en blog alleen als je daar echt zin in hebt, of dat nu elke dag is of één keer per week ? Ik blijf je blog in ieder geval met veel plezier volgen.

 6. 24 maart 2018 / 17:56

  Mooi dat je hiernaar luistert, doe ik ook en blog wat onregelmatiger de afgelopen jaren. Veel fijner dan er druk op leggen

 7. 27 maart 2018 / 17:43

  Vooral doen wat goed voelt voor jou, dat zal de content die je wel plaatst vast ten goede komen. En gelukkig volg ik je ook op Instagram zodat ik toch bijna dagelijks jouw vrolijke (poezen) foto’s voorbij zie komen ?

Geef een reactie