Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen (?!) #2 | Iets met Pinterest

Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen (?!) #2 | Iets met Pinterest

Daar gaan we weer.. Dacht ik dat alles met betrekking tot Bloglovin’ goed zou staan na het toepassen van alles wat ik in dit artikel heb geschreven. Kwam ik er gisteren avond achter dat Bloglovin’ nóg een sneaky manier heeft om bezoekers van je website weg te houden. Om eerlijk te zijn maakt dit me best pissig. Ik besef me steeds meer dat Bloglovin’ op deze manier helemaal geen blogvriendelijke bloggerstool is. En dat terwijl ik er zelf zo graag gebruik van maak. Too bad. Vandaag dus deel II van “Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen”.

Bloglovin en Pinterest: Pins op Pinterest via Bloglovin’ en je hele artikel is leesbaar op de site van Bloglovin’

Gisteren besloot ik om eens te gaan beginnen met Pinterest. Beter laat dan nooit, toch? Toen ik bij Pinterest “MevrouwMiauw” intypte, zag ik dat er al mensen waren die dingen van mijn site hadden gepind. Bij Pinterest kun je vervolgens op de “lezen” knop klikken. Bij afbeeldingen die van mijn site zijn gepind, kom je dan terecht op mijn website en kun je het bijbehorende artikel lezen. Leuk! Ook zag ik dat mensen afbeeldingen van mij via Bloglovin’ hadden gepind en dat is dus iets minder leuk.. Bij afbeeldingen die via Bloglovin’ gepind zijn kom je dan namelijk uit op het artikel op Bloglovin’. En dat artikel is ondanks alle maatregelen die ik in dit artikel uitleg, volledig te lezen op Bloglovin’. Ik kan niet anders dan concluderen dat er ook op deze manier weer bezoekers afgepakt worden.

Ik heb even gecheckt of andere bloggers dit ook hebben en ik kwam er achter dat vrijwel alle bloggers kampen met dit probleem. Van vrijwel alle bloggers zijn de artikelen dus volledig te lezen op Bloglovin wanneer iemand doorgestuurd wordt door Pinterest. Ik heb drie blogs gevonden waarbij dit niet het geval is en waarbij je het hele artikel pas kunt lezen als je op de – in dit artikel besproken – “View original” tekst klikt. Deze drie blogs zijn: doormariska.nl irisjonet.nl en glowofbeauty.nl

Reactie van Bloglovin’

— update 14-10-2016 —

Ik heb Bloglovin’ gemaild en het bovenstaande probleem uitgelegd. Bloglovin’ gaf als antwoord dat de instellingen die ik onlangs heb aangepast met betrekking tot het “view original” artikel enkel worden toegepast op artikelen tot 30 dagen voordat de aanpassingen in de instellingen zijn gedaan. Dat wil dus zeggen dat alle pins die via Bloglovin (dus ook door mensen die het Bloglovin’ frame gebruiken om jouw artikelen te lezen) gedaan zijn vóór die periode, door zullen blijven linken naar het volledige artikel op Bloglovin’. Dit betekent dus dat alle artikelen voor die periode van 30 dagen volledig te lezen blijven via Bloglovin. Niet alleen als je doorgelinkt wordt door Pinterest, maar ook als je de oudere artikelen via de app/mobiele versie van Bloglovin’ bekijkt. En dat klopt inderdaad.

Bij doormariska.nl irisjonet.nl en glowofbeauty.nl ging het dus goed, omdat zij deze instellingen voordat de pins die ik heb bekeken al goed hadden staan. Andere bloggers die ik heb gecheckt, hebben deze instelling dus pas toegepast nadat het artikel met de desbetreffende gepinde afbeeldingen online is gekomen of hebben de instellingen nog helemaal niet aangepast.

Het komt er dus op neer dat Bloglovin’ de “view original” instellingen met terugwerkende kracht toepast op artikelen tot 30 dagen oud (eigenlijk echt smerig..). De andere artikelen zijn gewoon nog steeds volledig te lezen via Bloglovin’. Eigenlijk komt het Pinterest gerelateerde probleem dus voort uit hetzelfde probleem als ik in het voorgaande artikel heb beschreven. Dit benadrukt nogmaals het belang om deze instellingen ook echt juist toe te passen!

Ik hoop dat dit (voorlopig) het laatste artikel was dat ik over de ellende die Bloglovin’ heet schrijf. Maar als er weer iets is wat niet deugt dan komt er een “Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen #3”. Want ik ben van plan om alles wat niet deugt aan Bloglovin’ bekend te maken zodat zo veel mogelijk mensen er van op de hoogte zijn.

P.S. Ik merk dat op dit soort artikelen nogal eens gereageerd wordt zonder dat het artikel (en in dit geval het voorgaande artikel) goed gelezen wordt. Ik waardeer alle reacties op artikelen en ik vind het super lief dat mensen reageren. Ik merk echter wel dat het me een beetje frustreert dat ik alles vrij duidelijk uit heb gelegd en ik reacties ontvang die er blijk van geven dat het artikel niet echt is gelezen. Dit is echt absoluut niets persoonlijks en ik vind iedereen die reageert hartstikke lief, maar het kost me gewoon erg veel werk. Ik vraag je dus vriendelijk om beide artikelen eerst goed te lezen.

Share:

33 Reacties

 1. 12 oktober 2016 / 14:14

  Ik heb dit ook al eens gelezen en toen werd er aangeraden aan bloggers om bij ‘Settings’ onder ‘Other’- ‘I don’t want the frame’ aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat artikelen die jij wil lezen vanuit bloglovin’ geopend worden op de site van de blogger en niet in het bloglovin’ frame. Als ik op jouw artikel in Bloglovin’ klik, kom ik gewoon op jouw website aan. Als iedereen dit gewoon aanzet, dan komen je bezoekers aantallen ook gewoon op jouw site ipv het bloglovin’ frame.

  • 12 oktober 2016 / 14:19

   Bedankt voor je reactie. Helaas is dat frame iets heel anders. Dat staat uitgelegd in mijn vorige blogpost waar ik in dit artikel een aantal keren naar refereer. Daar staat zelfs een code waardoor niemand jouw blog meer in het Bloglovin frame kan zien. Dit heb ik dus ook goed ingesteld. Het probleem is dat je via pins vanuit Bloglovin doorgelinkt wordt naar Bloglovin zelf waar het hele artikel te lezen is.

   • 12 oktober 2016 / 19:09

    Nee, dat heeft precies met dat frame te maken. Als je het frame gebruikt heb je bovenin ook knoppen om het artikel te delen naar Pinterest, Facebook, etc. En als je dan deelt vanuit Bloglovin is dat ook de site waar het vandaan komt. Logisch. Lezers moeten dus beter de deelknoppen op je site gebruiken en niet die van Bloglovin.

    • 12 oktober 2016 / 19:11

     Maar mensen kunnen de foto ook op Pinterest opslaan via de Bloglovin feed waarin alle blogs verschijnen. Dus het heeft zeker niet volledig te maken met dat framework.

     • 12 oktober 2016 / 19:25

      Je bedoelt dat kleine ronde Pinterest icoontje dat op de uitgelichte afbeelding van een blogpost te zien is als je in My feed zit? Dat is ook een Pinterest knop op Bloglovin, dus krijg je de Bloglovin link.

     • 12 oktober 2016 / 19:27

      Ja precies. En als iemand op die manier je afbeelding opslaat, komt diegene dus op Bloglovin terecht om vervolgens het hele artikel te kunnen lezen. En niet op, in dit geval, mijn website.

   • 12 oktober 2016 / 19:10

    Nou, dat heeft precies wél met dat frame te maken. Als je het frame gebruikt heb je bovenin ook knoppen om het artikel te delen naar Pinterest, Facebook, etc. En als je dan deelt vanuit Bloglovin is dat ook de site waar het vandaan komt. Logisch. Lezers moeten dus beter de deelknoppen op je site gebruiken en niet die van Bloglovin.

    • 12 oktober 2016 / 19:36

     Als aanvulling op mijn vorige reactie. Het échte probleem is eigenlijk natuurlijk dat Bloglovin’ op de één of andere manier toch je hele artikel kan claimen terwijl je in WordPress instelt je alleen maar die samenvatting in je RSS hebt..

  • 14 oktober 2016 / 13:47

   Ik dacht dit ook! Bedankt voor de duidelijke uitleg, mevrouw Miauw :)

 2. 12 oktober 2016 / 14:43

  Weer een behulpzaam artikel Sara ! Helaas heb ik dit keer ook geen oplossing, wat stom zeg dat Bloglovin’ helemaal niet zo blogvriendelijk blijkt te zijn.

  • 12 oktober 2016 / 14:57

   Echt een enorme tegenvaller is dat he? Juist omdat het voor volgers wel heel gebruiksvriendelijk is. Ik vind het heel erg fijn om iedere dag door mijn feed te scrollen en artikelen aan te klikken die ik graag wil lezen.

 3. 12 oktober 2016 / 15:11

  Kan het te maken hebben met het feit dat ik uitgelichte afbeelding gebruik (in mijn venster waar ik een artikel schrijf) en dat heel veel mensen dit niet doen en gewoon het artikel beginnen met handmatig een foto invoeren? Mijn uitgelichte afbeeldingen zijn namelijk ook diegene die op Bloglovin verschijnen… zou het zoiets kunnen zijn? Bij lezen in WordPress heb ik ‘voor elk artikel in de feed, toon .. en dan samenvatting) Anders zou ik het echt niet weten.

  • 12 oktober 2016 / 15:17

   Ik gebruik ook die uitgelichte afbeelding, dus dat kan het ook niet zijn. Het moet bijna iets in de code van jouw website zijn. Je bent gezegend met het feit dat jij hier geen last van hebt. Haha.

 4. 12 oktober 2016 / 18:33

  Ik durf me er niet meer aan te wagen om in WordPress instellingen te veranderen, dus ik laat het voor wat het is. Vorige keer lag mijn site eruit.

  • 12 oktober 2016 / 18:34

   Ja heel vervelend dat dat gebeurde.. :( ik kan me voorstellen dat je nu een beetje huiverig bent.

 5. 12 oktober 2016 / 19:07

  Fijn dat jij er bent wat ik wist dit ook niet en net als je eerdere artikels heb ik er zeker wat aan gehad. Jammer dat Bloglovin zoveel nog gebruikt word en eigenlijk wel nodig is.

 6. 12 oktober 2016 / 19:10

  Pffff wat een gedoe toch allemaal he? Ik hoop dat er een ‘oplossing’ komt!

 7. 12 oktober 2016 / 20:19

  Dit is echt balen want ik werk graag met Bloglovin’. Ik hoop dat er iemand is die een alternatief voor Bloglovin’ maakt, dat is dan denk ik de enige oplossing..

 8. 13 oktober 2016 / 07:54

  Wat een goed artikel! Maar klopt het dus dat ik het nu helemaal goed heb staan? Bloglovin is echt slim om de `views` af te stelen van bloggers. Gelukkig komt het nu boven water!

  • 13 oktober 2016 / 10:02

   Bij jou staat het, zoals ik het gisteren zag, inderdaad goed. :) Dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

   • 13 oktober 2016 / 10:41

    Top! Heel erg bedankt!!! En ik ga je artikel delen op mijn blog! :D

 9. 14 oktober 2016 / 10:12

  Nooit over nagedacht dat het ook verkeerd in Pinterest komt… Misschien blogwaardig als je het antwoord hebt? Je helpt er dan denk ik heel veel mensen mee, mij in ieder geval! O en het uitzoeken, ik krijg er altijd alleen naar meer onduidelijk van…

 10. 14 oktober 2016 / 18:41

  Pfffieeeeuuww heb ik geen pinterest gelinkt aan mijn blog.
  De instellingen die je de vorige keer benoemde ben ik volgens mij wel al grotendeels gaan toepassen.

  Moet zeggen dat bloglovin inderdaad achteruit gaat.
  Ik mis gewoon mijn standaard frame wat ik altijd opende waarin alle te lezen blogpost te zien waren. Nu moet je eerst weer klikken op ‘my feed’. Ook zo iets sufs.

  • 14 oktober 2016 / 18:47

   Dat jij geen Pinterest gelinkt hebt aan je blog, wil niet zeggen dat andere mensen jouw afbeeldingen niet via Bloglovin kunnen pinnen op Pinterest. Het is juist goed als mensen dingen pinnen via jouw Blog i.p.v. via Pinterest.
   Bij het vorige artikel heb ik vandaag een belangrijke wijziging aangebracht die misschien voor jou ook interessant is i.v.m. het uitschakelen van het bloglovin frame.
   Jammer he, dat Bloglovin’ zo naar doet? :(

 11. 15 oktober 2016 / 23:11

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hierdoor Bloglovin steeds minder wil gaan gebruiken. Het is zo jammer dat ze op deze manier sneaky bezoekers ‘wegsnoepen’. Leuke website heb je trouwens! Heel erg tof.

  • 15 oktober 2016 / 23:14

   Ik krijg ook een steeds grotere afkeer tegen Bloglovin’. Als ik dit vanaf dag één had geweten, dan weet ik niet of ik er aan begonnen was. Dan had ik misschien liever wat meer “geïnvesteerd” in Facebook.
   Bedankt voor je lieve compliment. Altijd heel erg leuk om te horen zoiets! <3

 12. 7 november 2016 / 10:56

  Is dit nu nog steeds want ik vind nergens settings. Ik vraag me af of ze bij mij goed staan. Kan jij dat zien? Mijn blog heet Unicorns & Fairytales… Anyway bedankt voor dit artikel

  • 11 november 2016 / 09:10

   Dit is nu inderdaad nog steeds. Om te checken of het bij jou wel goed staat zou je even via de mobiele versie/de app je eigen blog moeten opzoeken en naar je meest recente artikel moeten gaan. Dan kun je het zelf heel gemakkelijk zien.

   • 11 november 2016 / 10:05

    Bij mij in de app komt er dan continue reading en als ik er dan op druk komen ze op mijn blog. Is dat goed zo?

Geef een reactie