Bloglovin’ experiment

Bloglovin’ experiment

Je zal je misschien afvragen wat er aan de hand is. Misschien verbaast het je dat er ‘s avonds een artikel online komt vandaag. Dat kan ik me best voorstellen. Veel van jullie (mensen die niet bloggen maar gewoon geïnteresseerd zijn in poezen/dierproefvrije cosmetica/fair fashion/mijn leven?!?!) zullen ook niet begrijpen wat “Bloglovin'” betekent. Snap ik allemaal. Heel kort: Bloglovin’ is een soort overkoepelende website en via deze site kun je allerlei blogs tegelijk volgen. Een soort Instagram maar dan voor blogs. De laatste tijd zijn er veel klachten en is er veel boosheid over Bloglovin’, vandaar dit artikel. Want ik wil iets testen..

Er is veel te doen over Bloglovin’. Bloglovin’ is namelijk niet echt goed voor je bezoekersaantallen, iets dat toch wel behoorlijk heilig is voor de meeste bloggers. Een poosje geleden schreef ik dit artikel waarin ik vertelde hoe je er voor kunt zorgen dat Bloglovin’ niet nadelig is voor je statistieken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er maar een klein stukje van je artikel te lezen is op Bloglovin’ zelf en dat mensen door moeten klikken naar jouw site voor het hele artikel.

Dit heb ik uiteraard gedaan. Toch heb ik het idee dat er iets niet helemaal klopt. De statistieken van Bloglovin’ zelf laten namelijk zien dat zo’n 60 mensen per dag mijn artikel lezen terwijl mijn Google Analytics statistieken zeggen dat er per dag +/- 2 (ja echt, 2 maar!!) mensen via Bloglovin’ op mijn site belanden.

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen op Bloglovin’ het eerste deeltje dat zichtbaar is lezen en vervolgens denken: lijkt me toch niets dus ik klik niet door naar het hele artikel. Prima, even goede vrienden. Maar ik kan me bijna niet voorstellen dat er van de 60 mensen er maar 2 mensen doorklikken. Vandaar dit Bloglovin’ experiment. Door middel van de onderstaande poll wil ik eens kijken of mijn Google analytics gelijk heeft in het aantal mensen dat op mijn site komt via Bloglovin. Daarom mijn vraag of je deze even ik wil vullen. De poll loopt alleen vanavond zodat ik het echt kan testen:

Hoe ben jij op dit artikel terecht gekomen?

 • Via Bloglovin' (82%, 14 Stemmen)
 • Via Twitter (18%, 3 Stemmen)
 • Via Facebook (0%, 0 Stemmen)
 • Via de nieuwsbrief (0%, 0 Stemmen)
 • Anders (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 17

Laden ... Laden ...

Als je deze poll hebt ingevuld wil ik je heel erg bedanken. Als je zelf geen blog beheert en na dit artikel denkt: waar heeft ze het over? Dan snap ik dat ook. Niets om je zorgen over te maken in ieder geval.

Mijn vraagjes aan jou om voor in de comments ↓:

– Heb jij ook het idee dat er iets niet klopt met Bloglovin’?

– Wil je een verslagje op mijn blog lezen over de uitkomsten van mijn mini onderzoekje?

↓↓↓

 

Share:

10 Reacties

 1. 4 juli 2017 / 19:52

  Oh, hier ben ik heel benieuwd naar. Want ik vroeg me inderdaad al af hoe het precies zat. Dus ik zou heel graag een verslag willen zien ?. Ben hier overigens via Bloglovin’ gekomen.

 2. 4 juli 2017 / 20:06

  Ik ben ook benieuwd. Bij mij klopt het ook niet.

 3. 4 juli 2017 / 20:45

  Bij mij klopt er ook helemaal niks van. Ik zag dat 46 mensen m’n artikel hadden gelezen, vervolgens waren er ook maar 2 via Bloglovin’ inderdaad… Maar ja: jij hebt bijvoorbeeld ruim 900 Bloglovin volgers, wat als je stopt met Bloglovin? Dat is mijn grootste struikelpunt nu…

 4. 4 juli 2017 / 21:36

  Bij mij klopt het ook niet. Alhoewel ik niet zo veel bloglovin volgers heb (de meeste bezoekers komen bij mij via andere kanalen binnen), zie ik wel een duidelijk verschil. Het klopt in ieder geval van geen kant!

 5. 5 juli 2017 / 11:49

  Laat dat verslagje maar komen! Ik ben hier nu trouwens ook gekomen via Bloglovin’.

 6. 7 juli 2017 / 19:13

  Ik heb je via Twitter gevonden . ik ben erg benieuwd naar jouw resultaat.

 7. 18 juli 2017 / 22:57

  Raar zeg! Ik zie hetzelfde: volgens Bloglovin een stuk meer lezers dan wat Analytics zegt. Ben heel benieuwd als je hier nog wat over uitgezocht weet te krijgen!
  Ik kwam trouwens hier via de mail, omdat ik me geabonneerd heb op je blog, jeej ;)

 8. 8 augustus 2017 / 12:30

  Ik ben benieuwd, het klopt inderdaad echt nooit. Ik heb helemaal niet extreem veel volgers op bloglovin’ en de meeste lezers komen via andere wegen op mijn blog, maar ik vind het zelf wel een fijn platform omdat ik best veel blogs volg en geen zin heb om elke dag rond te klikken. Zo jammer dat het zo werkt, uiteindelijk heeff het platform er zelf ook maar beperkt baad bij voor mijn gevoel, hoewel ze natuurlijk meer clicks op hun eigen site creëren.

Geef een reactie