Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen (?!)

Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen (?!)

Lieve Bloglovin’ gebruikers: opgelet! Dit bericht is belangrijk voor jou. Want Bloglovin’ kan er echt voor zorgen dat je bezoekersaantallen flink lager uitpakken dan ze eigenlijk uit zouden moeten pakken. Ik kwam er vanmorgen achter dat er bij mij iets niet goed ingesteld stond, waardoor ik bezoekers op mijn blog ben misgelopen. Ik heb even gecheckt en zag dat dit bij heel veel bloggers niet goed ingesteld staat, waardoor zij dus bezoekersaantallen mislopen. Vandaar dat het mij goed lijkt om hier een artikel aan te wijden.

Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen | probleem 1: het Bloglovin’ frame

Een hele poos geleden schreef ik al een artikel over één groot nadeel dat Bloglovin’ heeft. Klik hier om dat artikel nog eens te lezen. Kort samengevat komt het er op neer dat Bloglovin’ er automatisch voor zorgt dat mensen die gebruik maken van Bloglovin’ een blog in een Bloglovin’ framework zien. Jezus, dat is vaak het woord “Bloglovin'” in één zin. Daardoor komen ze eigenlijk niet op de blog van de desbetreffende blogger terecht. De lezers die een artikel met het Bloglovin’ frame lezen, tellen niet mee in de bezoekersaantallen van de desbetreffende blogger.

Bezoekersaantallen zijn in bloggersland nou eenmaal erg belangrijk. Bloggers werken er hard voor om artikelen te maken en het minste wat je als lezer terug kan doen is meegeteld worden in de statistieken van een blog. Ik dacht tot vandaag altijd dat je hier als blogger zijnde niet heel veel aan doen. Gelukkig kan dat dus wel.

— BELANGRIJKE UPDATE 14/10/2016 —

Ik werd er door Naomi van deliciae.org op geattendeerd dat de code uit het bovenstaande artikel in conflict is met een aantal functies in WordPress. Veel thema’s in WordPress hebben een customizer en deze werkte met de code niet. Het is dus ook niet zo handig om deze code nog te gebruiken. Ik ben op onderzoek uitgegaan (als ik ergens een oplossing voor wil, dan MOET en ZAL het me lukken) en ik heb een WordPress plugin gevonden. Deze plugin zorgt er voor dat het Bloglovin’ frame uitgeschakeld wordt maar de customizer blijft wel gewoon werken. Ideaal dus! De plugin heet “Frame Buster”. Deze kun je dus gewoon downloaden door bij plugins naar deze plugin te zoeken (het is de plugin met het groene plaatje), of door hem hier te downloaden en te installeren. Ik kan deze plugin echt aanraden!

Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen | probleem 2: de “read more” instelling

Dat was nadeel nummer één. Vandaag stuitte ik op nadeel nummer 2: mijn artikelen waren via de mobiele site en via de app van Bloglovin’ gewoon volledig te lezen. Bloglovin’ op mobiele apparaten wijkt in dat geval dus af van Bloglovin’ op een desktop. Dat betekent dat mensen die mij via Bloglovin’ volgen, mijn artikelen via de mobiele versie van Bloglovin’ of de app volledig konden lezen. Daarbij kwamen ze dus helemaal niet op mijn blog. Heel grof gezegd betekent dat dus dat ik op die manier content heb geschreven voor Bloglovin’. Ab-so-luut niet de bedoeling. Google is my friend en dus ben ik gaan zoeken naar een oplossing.

Oplossing WordPress

Daar stuitte ik op dit artikel van StyleLab waarin ze uitlegt dat je de mpress custom feed excerpts plugin kunt downloaden om dit probleem te voorkomen. Je kunt dit in WordPress ook bij de instellingen regelen. Ga naar instellingen > lezen > de instelling “Voor elk artikel in de feed, toon” > het bolletje met “samenvatting” aanvinken*.

Let op: In WordPress zelf heb je al een “read more” instelling die je toe kunt passen als je niet wilt dat je hele artikel op de homepage van je blog verschijnt. Ik ging er eigenlijk altijd vanuit dat op die manier dus ook “read more” in Bloglovin’ zou komen te staan maar dit is dus NIET het geval!

Oplossing Blogger

Omdat het bovenstaande stukje alleen voor WordPress geldt, maar veel mensen ook bloggen via Blogger, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing voor Blogger. Bij Blogger ga je naar instellingen > overig > blogger feed > selecteer de optie “tot jump break”.

Als het goed is, moeten bovenstaande stappen voldoende zijn en zullen volgers op Bloglovin’ voortaan alleen het eerste stukje van je artikel te zien krijgen. Vervolgens zullen zij op “read more” moeten klikken om het hele artikel verder te lezen op de desbetreffende blog.

Belangrijk om te weten

De artikelen die helemaal zichtbaar waren, bleven bij mij nog wel eventjes helemaal zichtbaar. De artikelen die je hebt geschreven in de 30 dagen voordat je de instellingen verandert, krijgen ook de “view original” knop. De andere artikelen niet. De artikelen die ik post nadat ik deze instellingen heb veranderd, zijn qua instellingen wel meteen zoals ik het wil.

Bloglovin’ slecht voor je bezoekersaantallen | kort samengevat

Kort samengevat moet je er dus voor zorgen dat je lezers jouw blog lezen zonder het Bloglovin’ frame. Dit kan met een code, maar beter nog met de “Frame Buster” wordpressplugin. Daarbij komt dat het belangrijk is dat je zelf instelt (met de plugin of met de instellingen in WordPress/Blogger) dat er “read more” komt te staan bij je berichten op Bloglovin’. Dit kun je zelf checken door met je mobiel in te loggen op Bloglovin’ of de app even tijdenlijk te installeren.


* BELANGRIJK! Ik heb vanmiddag samen met een andere blogger over en weer geschreven over dit probleem. Nu blijkt dat bij mensen die de instellingen in WordPress zelf al goed hebben staan, het probleem toch ook nog voorkomt. In Bloglovin’ is dan nog steeds het hele artikel te zien. Ik weet niet of dit ook het geval is wanneer er gebruik gemaakt wordt van de plugin. Ik zou voor de zekerheid dus toch voor de plugin kiezen. Al durf ik dus niet met zekerheid te zeggen of dit ook voldoende is. Het lijkt op een soort van “fout” in Bloglovin’.

P.S. Ik merk dat op dit soort artikelen nogal eens gereageerd wordt zonder dat het artikel (en in dit geval het voorgaande artikel) echt gelezen wordt. Ik waardeer alle reacties op artikelen en ik vind het super lief dat mensen reageren. Ik merk echter wel dat het me een beetje frustreert dat ik alles vrij duidelijk uit heb gelegd en ik reacties ontvang die er blijk van geven dat het artikel niet echt is gelezen. Dit is echt absoluut niets persoonlijks en ik vind iedereen die reageert hartstikke lief, maar het kost me gewoon erg veel werk. Ik vraag je dus vriendelijk om beide artikelen eerst goed te lezen.

Share:

90 Reacties

 1. 4 oktober 2016 / 15:25

  Behulpzaam artikel! Maar nu baal ik wel dat ik niet blog via wordpress want nu kan ik de read more optie niet toepassen tenzij iemand een oplossing weet voor blogger bloggers. Wel een luk artikel!

 2. 4 oktober 2016 / 15:31

  Ja bloglovin heeft leuke kanten, maar ook zeker minder kanten helaas. Goed dat jij ons even met de neus op de feiten drukt. Xx Laura

  • 14 oktober 2016 / 19:07

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

  • 14 oktober 2016 / 19:05

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 3. 4 oktober 2016 / 16:49

  Wat interessant.. Ik heb een tijdje terug al meerdere klachten gelezen over Bloglovin’ maar wat jij nu verteld is voor mij onbekend. Ik ga dit artikel even opslaan!

  • 14 oktober 2016 / 18:55

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 4. 4 oktober 2016 / 17:35

  Wat bizar, maar er staat mij iets van bij dat het soms heel raar werkt. Ik had in het begin van mijn blogtijd de Bloglovin knop ook niet goed ingesteld, die verwees naar alle bloglovin volgers ipv naar mijn pagina.
  Je hebt gelijk, je wil natuurlijk dat mensen naar jouw website doorklikken, logisch.
  Goed dat je mensen erop wijst want dit is heel vervelend.
  Ik kijk eigenlijk nooit naar Bloglovin, ik zie ‘s morgens de mail ervan, die loop ik door, ik heb mij geabonneerd op blogs die updates via email versturen en op FB zie ik ook updates.
  Ik hoop dat bij mij alles nog goed is ingesteld…

  • 14 oktober 2016 / 18:53

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 5. 4 oktober 2016 / 17:54

  Ooh ok… Dat wist ik niet! Wat jammer… Ik ga je artikel opslaan en er later even goed naar kijken. Super dat je dit deelt!

  • 14 oktober 2016 / 18:48

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

   • 17 oktober 2016 / 18:39

    Thanks! Ik ga hem vanaaf gelijk even proberen.

 6. 4 oktober 2016 / 18:25

  Oh jeetje, wat vervelend! Daar wist ik niets van. Super bedankt voor het handige artikel!

  • 14 oktober 2016 / 18:47

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

   • 14 oktober 2016 / 19:15

    Wat fijn! Hartstikke bedankt voor de tip over de plug-in! Weet je toevallig of het de plug-in met het groene of met het paarse vierkantje is in WordPress? Ik zie dat ze beide nog niet zoveel zijn gebruikt, dus ik durf er niet zomaar een te kiezen.

    • 14 oktober 2016 / 21:02

     Goed dat je het vraagt! Ik wist helemaal niet dat er twee verschillende waren. Ik heb het gelijk ook even aangepast in het artikel. Het is de groene!

     • 14 oktober 2016 / 21:03

      Super, dankjewel! Dan ga ik hem installeren.

 7. 4 oktober 2016 / 18:29

  Oh, dat verklaart eigenlijk wel veel! Ik vond het al zo gek dat mijn bezoekersaantallen niet toenemen, terwijl mijn aantal volgers wel toeneemt.. Beter gaan ze dit snel oplossen!

  • 4 oktober 2016 / 18:32

   Ik vrees niet dat ze dit snel op zullen lossen. Het is namelijk erg voordelig voor Bloglovin’ zelf: bezoekers blijven langer op hun site hangen. Het enige wat wij als bloggers kunnen doen is zorgen dat andere bloggers en bezoekers hier van op de hoogte zijn.. ?

  • 14 oktober 2016 / 18:04

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 8. 4 oktober 2016 / 20:03

  Dank voor deze blog. Ik ga hem er nu in plaatsten voor de blog van morgen. Ik ben heel benieuwd of het nu wel helemaal goed gaat!

  • 14 oktober 2016 / 17:58

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 9. 4 oktober 2016 / 20:05

  Wat goed dat je dit even meld zeg ik was hier niet van op de hoogte. Ik ga gelijk bij mijn wordpress instellingen kijken.

  • 14 oktober 2016 / 18:03

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 10. Sabrina
  4 oktober 2016 / 20:18

  Deze discussie volg ik graag. Het was volgens een artikel op blogtrommel, waarin stond dat je bezoekers via bloglovin gewoon geteld worden, maar onder een andere noemer. Ik lees heel graag via bloglovin, als ik steeds naar de site moet is dat lastig. Het overzicht is dan weg, je komt op een andere manier terug en je kunt het artikel niet saven. Zo heb ik een aantal blogs ontvolgd, en dat is jammer!

  • 4 oktober 2016 / 20:23

   Hmmm.. Zoals ik het in dit artikel op blogtrommel lees, staat daar eigenlijk hetzelfde als ik heb geschreven: https://www.blogtrommel.com/het-gevaar-dat-bloglovin-heet/
   Je mag uiteraard zelf kiezen of je het Bloglovin’ frame gebruikt. Ik vind het persoonlijk niet zo netjes ten opzichte van een blogger die hard zijn/haar best doet om een artikel te schrijven. Ik gebruik zelf geen bloglovin’ frame en heb absoluut geen probleem met artikelen saven enz. Ik zoek gewoon eventjes het artikel op en save hem op Bloglovin’. Iets meer werk, maar ik heb daar zelf geen problemen mee.

   • Sabrina
    5 oktober 2016 / 09:19

    In het artikel op blogtrommel is vooral het commentaar van Linda erg treffend. En niet netjes, ik ben toch echt een volger! Jammer dat cijfers zo belangrijk zijn, hoewel ik dat natuurlijk wel begrijp.

    • 5 oktober 2016 / 09:26

     Ja daar mag iedereen op zijn/haar manier over denken. Ik begrijp haar gedachtengang ook wel maar ik voel me daar zelf t.o.v. andere bloggers niet prettig bij. Ik zeg ook niet dat het niet netjes is of dat ik het van jou niet netjes vind hoor. Het is enkel mijn gevoel. Want als je het heel zwart wit bekijkt, schrijf je op die manier content voor Bloglovin’ en dat vind ik echt ontzettend zonde van al het werk. En inderdaad: statistieken zijn cruciaal in de bloggerswereld.
     Nu ben ik er na een tip achter gekomen dat je als blogger er voor kunt zorgen dat je blog niet in het Bloglovin’ frame gezien kan worden. Dat heb ik dus geïnstalleerd dus problem solved. Als ik daardoor lezers verlies (wat ik dan toch niet zie in mijn statistieken) dan vinden ze mijn blog naar mijn idee dus niet leuk genoeg om ietsie pietsie meer moeite te doen om een artikel te saven o.i.d.

  • 14 oktober 2016 / 17:58

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 11. 4 oktober 2016 / 21:57

  Wat een handig artikel, ik wist dit totaal niet en heb nu ook meteen veranderd in mijn instellingen :)!
  Dankjewel voor de tip!

  • 14 oktober 2016 / 17:40

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

  • 8 oktober 2016 / 08:30

   Ik heb die code erin gezet maar ik zie geen verschil in bezoekers terwijl er zeker te weten wel reads zijn. Werkt het bij jou wel?

   • 8 oktober 2016 / 10:13

    In Google analytics zie ik ook geen verschil als het gaat om Bloglovin’ als verwijzer.
    Toch heb ik het idee dat er wel een verschil ik. Gisteren had ik op een simpele review echt veel meer bezoekers dan normaal.
    Ik weet dus niet zeker of het werkt. Ik ben nog even aan het bedenken hoe ik dit kan gaan testen..

    • 14 oktober 2016 / 13:39

     Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

   • 14 oktober 2016 / 13:39

    Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

  • 14 oktober 2016 / 13:40

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 12. 4 oktober 2016 / 22:42

  Ik kijk hier morgen even naar. Nu te veel stof tot nadenken. Maar zeker de moeite waard. Dank je.

  • 14 oktober 2016 / 13:40

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is. Ik weet dat jij met de code toen gedoe hebt gehad, met een plugin gebeurt dat niet!

  • 14 oktober 2016 / 13:44

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 13. 5 oktober 2016 / 00:49

  Bedankt voor de tip, ik heb mijn “frame” al uitgezet, maar ga morgen direct aan de slag om de code in functions.php te zetten. Ik heb nu geen inkomende links vanuit bloglovin, hoewel ik nog niet zo ‘groot’ ben, viel me dat al wel op (en tegen).

  Ben benieuwd of het gaat helpen!

  • 14 oktober 2016 / 13:41

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 14. 5 oktober 2016 / 12:08

  Het was mij al wel opgevallen dat mijn blogjes gelezen worden op bloglovin maar dat je nooit ziet dat ze via BL naar je site komen… Mijn vriend zei steeds dat dat ook niet altijd zichtbaar is, maar je zou best wel eens gelijk kunnen hebben! :) Ik heb in ieder geval die setting aangepast nu dat ze een samenvatting zien en zal me er later nog even verder in verdiepen.

  • 14 oktober 2016 / 13:41

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

   • 14 oktober 2016 / 14:00

    Dank je wel. Ik had wat problemen met wordpress afgelopen week die ik niet hieraan had gelinkt maar die er misschien wel mee te maken hebben… Hoewel? Nou ja dat doet er niet toe, ik ga het zo proberen :)

 15. 5 oktober 2016 / 13:08

  Wat een super fijn artikel. Ik wist wel dat je zelf kon instellen op Bloglovin dat jij alles opent zonder frame, maar lang niet al mijn volgers hebben dat ingesteld en worden de aantallen nog niet correct gemeld. Ik heb de code toegevoegd, ik ben benieuwd naar het resultaat.

  • 14 oktober 2016 / 13:41

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 16. 5 oktober 2016 / 17:58

  Bedankt voor de tip! Heb het allemaal direct toegepast (hopelijk juist..)
  Is inderdaad zonde als Bloglovin’ in feite profijt heeft van jouw content en bezoekers daarom niet doorklikken naar je website..

  • 14 oktober 2016 / 13:42

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 17. 11 oktober 2016 / 15:30

  Ik heb dit gelukkig vrijwel vanaf het begin toegepast. Los van dit ik vind BlogLovin na verandering en nieuwe lay-out heel hinderlijk en gebruik het haast niet meer. Hierdoor vergeet ik wel sommige blogs te bezoeken eigenlijk.

  • 14 oktober 2016 / 13:43

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 18. 12 oktober 2016 / 09:54

  Oh wauw wat ben ik blij met dit artikel! Ik ga er vanavond eens goed voor zitten om het allemaal aan te passen! Vreemd eigenlijk dat het niet gewoon standaard word gedaan, we zijn dus bijna artikels aan het schrijven voor bloglovin’

  • 14 oktober 2016 / 13:42

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 19. 12 oktober 2016 / 14:24

  In Bloglovin’ kun je bij ‘settings’ het frame gewoon uitzetten. Je hoeft dus niets met codes te doen, :-)

  • 12 oktober 2016 / 14:26

   Aanvulling op mijn bovenstaande reactie: dan moet iedereen dat frame wel uitzetten natuurlijk. Maar in combinatie met de instelling in WordPress dat er alleen een samenvatting getoond wordt, lijkt dat me wel een goede oplossing.

  • 12 oktober 2016 / 14:33

   Nee hoor. Dan kun je uitzetten dat je andere blogs op die manier bezoekt. Niet dat andere mensen jouw blog zonder frame bezoeken.

  • 14 oktober 2016 / 13:43

   Belangrijke update in het artikel! De code die het Bloglovin’ frame uitschakelt, zorgt ook voor nadelige gevolgen. Ik heb een Plugin gevonden die wel goed is.

 20. 14 oktober 2016 / 11:58

  De jQuery code die aangeraden wordt is eigenlijk helemaal niet zo goed om te gebruiken. Het belemmerd namelijk wel een aantal functies binnenin WordPress, zoals o.a. de customizer. En aangezien veel thema’s hier gebruik van maken om bepaalde instellingen te wijzigen, kan het dus zijn dat het niet meer werkt. Als je dit dus als tip aangeeft, moet je ook even de consequenties vermelden.

  • 14 oktober 2016 / 12:03

   Ik was niet van deze consequenties op de hoogte. Anders had ik ze uiteraard vermeld. Kun je mij (per mail mag ook) nog iets specifieker vertellen wat er dan mogelijk belemmerd kan worden? Dan vermeld ik het uiteraard.

   • 14 oktober 2016 / 12:07

    Nou hoeft niet per mail denk ik ;-) Kort gezegd – de customizer werkt niet. Deze opent namelijk ook in een frame. Je ziet dan aan de linkerkant de instellingen die je kan wijzigen en rechts zie je gelijk het resultaat (jouw website staat dus rechts). Maar de customizer kan dan niet openen omdat de jQuery dit belemmerd, met als gevolg dat je site blijft herladen maar je alleen maar een wit scherm ziet. De mogelijkheid om je site te openen icm de customizer gaat dan ook niet. Aangezien veel instellingen alleen te wijzigen zijn met de customizer ben je dus een hoop aan functies kwijt geraakt door deze jQuery code.

    • 14 oktober 2016 / 12:12

     Je hebt gelijk. Dit had ik zelf nog helemaal niet door. Wat een goede aanvulling! Zou jij dan adviseren om de code er uit te halen als je met de costumizer aan de slag wilt gaan en hem er weer in te plakken als je daar mee klaar bent?

     • 14 oktober 2016 / 12:26

      Lijkt mij een beetje omslachtig om dat te doen voor een aantal aanpassingen, vooral als je gewoon iets simpels wilt veranderen qua kleur. Dan ben je langer bezig om de code uit je bestanden te halen dan de aanpassing te maken. Het heeft invloed op de functionaliteit van WordPress en daarom zou ik persoonlijk de code ook niet gebruiken.

      WordPress is overigens de Customizer flink aan het promoten en raad thema ontwikkelaars om daar gebruik van te maken (dus alle functies/aanpassingen te plaatsen in de Customizer). De nieuwste thema’s maken daar al volop gebruik van.

      De oplossing die je aangeeft (code verwijderen, aanpassing maken, code toevoegen) kan wel, maar WordPress (en de Customizer) is er juist voor gemaakt om het voor de blogger makkelijk te maken. Mensen die er behendig in zijn, een backup hebben en weten wat ze doen, daarvoor is het geen probleem.

      Rommelen met je functions.php bestand brengt grote risico’s met zich mee. Als je niet weet wat je doet, en ook niet weet hoe je het moet oplossen, dan breek je heel de site. Er hoeft maar één letter of komma verkeerd te staan en het werkt al niet meer.

      Ik geef je gelijk hoor, Bloglovin is vreselijk irritant bezig en het eigenlijk belachelijk voor woorden dat we een oplossing moeten vinden om onze bezoekers terug te krijgen naar onze eigen site. Alleen zou ik dat niet op deze manier doen.

     • 14 oktober 2016 / 12:30

      Hmmm.. oke. Goed dat je het aangeeft. Ik zal deze info toevoegen aan het artikel. Ook dat iemand wel echt moet weten wat hij/zij doet voordat diegene in de functions.php gaat rommelen. Het is namelijk absoluut niet de bedoeling dat mensen/websites “schade” ondervinden van hetgeen dat ik hier in dit artikel beschrijf.
      Ik heb net de code er even uit gehaald en er vervolgens weer in geplakt en dat ging prima. Dus het kan wel. Wat ik me wel afvraag is of het verder nadelige gevolgen heeft voor mijn site als de code in de functions.php staat. Want mijn site functioneert, naar mijn weten, nog wel hetzelfde met deze code.

     • 14 oktober 2016 / 12:39

      In mijn zoektocht naar een andere oplossing heb ik nu wel een plugin gevonden die eigenlijk hetzelfde doet als de code. Het frame wordt doorbroken en hierbij werkt de costumizer helaas ook niet. Wellicht dat de plugin dan dus een betere oplossing is?

     • 14 oktober 2016 / 12:52

      Ik heb een plugin gevonden die er voor zorgt dat het frame het niet meer doet maar de costumized doet het wel nog gewoon. :) Is dit wel een “goede” optie volgens jou? Ik zou het vervelend vinden dat ik deze plugin ga aanraden, maar dit ook niet goed blijkt te zijn.

     • 14 oktober 2016 / 12:59

      Ik kan op de andere berichtjes niet reageren dus eventjes zo.

      Als er inderdaad een plugin is met dezelfde functie (zou ik even moeten controleren) dan kan je die beter aanraden. Het is makkelijker om een plugin te deactiveren dan de code te verwijderen en toevoegen aan je functions.php bestand.

     • 14 oktober 2016 / 13:04

      Ik ga je even een privé bericht via twitter sturen. Dat communiceert iets gemakkelijker. Haha.

 21. 15 oktober 2016 / 21:12

  Zo, plugin geïnstalleerd wtb het frame. Ook in mijn lezen instellingen de * samenvatting aangeklikt. Nu binnenkort eens kijken op Bloglovin via mobiel of het aangepast is. Is toch zonde dat je daardoor bezoekers misloopt. Super handig al deze informatie!

  • 15 oktober 2016 / 23:16

   Ja he, mega zonde! Daarom hoop ik dat zoveel mogelijk bloggers ontdekken hoe ze dingen in kunnen stellen zodat Bloglovin’ geen bezoekers weghoudt van hun site/blog.

 22. 16 oktober 2016 / 15:51

  Deze reactie is wellicht wat overbodig tussen alle anderen, maar ik ben van mening dat je het toch moet uiten wanneer je iemand dankbaar bent! Bedankt dus voor de goede tips en uitleg, ik heb ze gelijk toegepast!

  • 17 oktober 2016 / 20:13

   Zeker geen overbodige reactie, want het is altijd ontzettend leuk om zoiets te lezen. Dankjewel voor je leuke berichtje.

 23. 19 maart 2017 / 09:31

  Dankjewel voor dit artikel! Ik werd erop gewezen door Romy (Vaker Vrolijk) dat je bij mij inderdaad ook het artikel leest in Bloglovin zelf. Nu wilde ik de plug-in Frame Buster downloaden maar die bestaat niet meer. Hoe heb jij dit opgelost? :)

 24. 19 maart 2017 / 09:56

  Ik heb de plug-in geïnstalleerd en hij werkt! :) Ondanks dat ‘ie is verouderd werkt het dus wel gewoon. Nogmaals bedankt voor dit artikel en je snelle reactie, zo fijn! Happy sunday.

 25. 25 mei 2017 / 23:40

  Ik heb hier dus al ruim een jaar ‘last’ van, dat mijn bezoekersaantallen zoveel lager zijn terwijl ik zoveel meer interactie heb! Ik heb de plugin geïnstalleerd (ondanks niet getest met mijn versie..). Ik ben benieuwd. Bedankt voor de tips; hopelijk werkt het. Zat eigenlijk al te denken om maar met bloglovin helemaal te kappen! Liefs, Josine

 26. 3 november 2017 / 12:30

  Wat fijn dat je dit zo goed uitlegd! Ik ga de plugs installeren. De samenvatting had ik al staan maar die andere niet. Bedankt!

 27. 13 januari 2018 / 21:39

  wat fantastisch dat je dit zo goed uitgelegd hebt! Als alles goed is gaat mijn blog maandag online en dit was nog één van de laatste probleempjes die ik op wilde lossen. Dank je wel!

 28. 21 januari 2018 / 19:07

  er was wel een typefout in mijn websitenaam geslopen, maar ik ben ondertussen online en ik heb jouw tips toegepast :-)

Geef een reactie