Catparents taal | Woorden die catparents graag gebruiken

Catparents taal | Woorden die catparents graag gebruiken

Kattenpersoneelsleden, ook wel bekend als: catparents, zijn soms maar bijzondere mensen. Want dat catparents er, net als hun catkids, eigenaardige eigenschappen op nahouden is niet gelogen. Als je op Instagram poezenaccounts volgt dan is het je vast niet ontgaan: de eigenaren van katten hebben een hele eigen taaltje ontwikkeld. Er worden vaak woorden gebruikt die afgeleid zijn van de Engelse taal. Op het Instagram account van Vlinder doe ik zelf volop mee aan deze manier van communiceren. Het leek me daarom wel leuk om een artikel te schrijven met veelvoorkomende catparent woorden.

Catcrack: dit is een ander woord voor catnip. Je weet wel, dat kattenkruid waar katten lekker gek of juist heel chill van gaan doen.

Catdad: heel erg voor de hand liggend maar dit is natuurlijk poezenpapa. In Vlinder haar geval is mijn vriend haar catdad.

Catflix: netflix, maar dan voor katten. Wat we hebben een poosje geleden kunnen lezen en zien dat katten ook tv kijken.

Caturday: een leuk woord voor een mooie dag in de week. Saturday wordt in catparent taal caturday. Maar in principe kan het iedere dag caturday zijn. Everyday is caturday, whoop whoop!

Furrriends: staat voor friends. Vrienden dus. De toevoeging van furrr (= vacht) maakt het woord ineens lekker poezelig.

Meowmy: mommy. Met de toevoeging van “meow”. Want als catdad een woord is dan moet er natuurlijk ook een woord voor kattenmoeder zijn.

Meownday: monday, maandag dus. Kijk, op deze manier klinkt “maandag” ineens een stuk minder vervelend.

Purrrfect: lekker voorspelbaar maar dit betekent natuurlijk gewoon perfect. De purrr (dit staat voor kattengespin) is gewoon leuk om er bij te zetten.

Purrretty: pretty. En dit geldt dus voor alle katten, want alle katten zijn natuurlijk hartstikke knap. Dat is één ding dat zeker is.

Purrrthday: birthday, verjaardag natuurlijk. I wish you a purrrfect purrrthday. Dat klinkt toch heel erg gezellig?

Pawrents: een ander woord woord parents, ouders. Maar het is natuurlijk veel leuker om dit te combineren met het Engelse woord voor pootje (= paw).

Pawsome: is een ander woord voor awesome. Geweldig dus. Ook hier weer met de toevoeging van de pootje.

Pawty: is een ander woord voor party. En ook dit woord wordt aangevuld met het Engelse woord voor pootje.

Tunatini: een katten Martini maar dan uiteraard met tonijnsmaak. Een heerlijk pawtydrankje voor de poezels op caturday. Volg je hem nog?

Ken jij nog meer catparents woorden?

Share:

5 Reacties

 1. 26 maart 2017 / 09:57

  Haha, wat leuk om dit lijstje te lezen! Ik zie inderdaad sommige woorden weleens voorbijkomen, vooral op Instagram. Zelf kende ik alleen ‘purrrfect’ echt. Maar die andere ga ik onthouden voor als ik onze poezenbeestjes weer eens op Instagram plaats!

  • 3 april 2017 / 22:45

   Wat leuk dat je deze woorden zou passen als je een foto van je knapperds zou plaatsen op Instagram. <3

 2. 26 maart 2017 / 10:47

  Hahaha ik gebruik sommige woorden ook weleens voor de lol. Vooral Purrretty (en dan noem ik Binkie natuurlijk altijd een Purrretty Kityyyyy).

Geef een reactie