De kracht van Lightroom

De kracht van Lightroom

Dat ik dol ben op fotograferen, steek ik niet onder stoelen of banken. Ik loop geregeld rond met een grote camera om mijn nek. Ik vind het simpelweg fantastisch om een mooi moment of een mooi object te vangen in één beeld. Vastleggen op de gevoelige plaat dus. Maar ik ben ook dol op het proces daarna: van een RAW foto naar mijn plaatje. En om tot “mijn plaatje” te komen, bewerk ik mijn foto’s graag. Niet op een dergelijke manier dat je de originele foto niet meer herkent. Wel op een manier dat ik voor mijn gevoel meer uit de foto haal. En dat bewerken doe ik het liefst met Lightroom. Een programma met een scala aan mogelijkheden en hét programma waarmee je van één foto binnen een paar seconde een totaal andere foto maken. Door presets te gebruiken. En dat is precies wat ik bij deze foto heb gedaan.

Het lijkt me leuk om allereerst te beginnen met het orgineel. Een foto met een dromerige sfeer waar ik zonder bewerking al best tevreden mee was, maar waarvan ik zeker wist dat ik er meer uit kon halen.

Vervolgens heb ik de foto bewerkt om de kleuren mooier uit te laten komen en de foto een nog dromerige uitstraling te geven.

En toen ik dat had gedaan, besloot ik om nog drie verschillende presets uit te proberen. Allemaal met een heel ander effect.

Ik vind het zó tof dat je in Lightroom met één klik op de knop een foto zo’n andere uitstraling kan geven. En nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig: welke foto vind jij het mooiste en waarom? Vul onderstaande Poll in en licht je keuze eventueel toe in de reacties.

1 = linksboven, 2= rechtsboven, 3 = linksonder, 4 = rechtsonder

Welke foto vind jij het mooiste?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ben jij bekend met Lightroom?

Share:

5 Reacties

  1. 14 augustus 2018 / 07:13

    Wat een onwijs mooie bewerkingen! Prachtig zoals je de foto’s hebt bewerkt! Ik werk zelf nu nog met een gratis programma (Photoscape), dat op zich ook wel veel opties heeft. Maar het lijkt me geweldig om ook over te stappen op Lightroom of Photoshop en daarin nog véél meer opties te ontdekken.

  2. 14 augustus 2018 / 11:25

    Ik snap Lightroom nog niet zo goed, haha. Vind het zo cool dat je hele verschillende effecten kunt creëren met al die presets. Gebruik jij standaard presets of heb je er ook wel eens eentje aangeschaft?

  3. 16 augustus 2018 / 14:25

    Liefde voor Lightroom! Ik vind foto #3 de mooiste. Zo dromerig, met dat beige.

Geef een reactie