De nadelen van bloggen

De nadelen van bloggenLaatst schreef ik een artikel over dingen die ik leuk vind aan bloggen, maar helaas kleven er ook wel wat nadelen aan het bloggen. Deze dingen wegen overigens niet op tegen de voordelen, laat ik daar heel duidelijk over zijn. Toch zijn er wel een aantal dingen die ik lastig of vervelend vind doordat ik blog. Vandaag vertel ik in dit artikel wat ik zoal vervelend vind, de nadelen van bloggen dus.

De nadelen van bloggen

 • Het “de overload aan spam in je mailbox” probleem: Ik weet niet wat er aan de hand is, maar op mijn mailadres voor mijn blog krijg ik zo veel spam en onzinnige mails. Mails voor een koffiemachine op het kantoor, mails dat mijn ING bankpas vervangen moet worden, mails over boetes die nog open staan, mails met de mededeling dat één of andere gast uit verweggiestan me een miljoen schenkt en mails over allerlei andere onzin. Ja, ik kan me hier soms best aan ergeren.
 • Het “veel inspiratie en weinig tijd” probleem: Echt, ik heb de laatste tijd enorm veel inspiratie. Op mijn telefoon staat een enorme lijst met artikelen die ik nog wil schrijven, er liggen tal van mooie producten op me te wachten en ik heb enorm veel zin om allerlei mooie artikelen te publiceren. Helaas heb ik niet altijd tijd om al deze leuke ideeën uit te voeren. Het voelt heel tegenstrijdig: ik wil heel veel, maar mijn leven laat het soms niet toe.
 • Het “bedwing je nieuwsgierigheid” probleem: als ik een mooi cosmeticaproduct aanschaf, moet ik mijn nieuwsgierigheid altijd bedwingen. Het liefst zou ik de dop van de lipstick aftrekken en kijken hoe die kleur me staat, het liefst zou ik het oogschaduwdoosje open maken en kijken hoe gepigmenteerd de oogschaduws zijn, maar ik moet mijn nieuwsgierigheid altijd bedwingen. Eerst foto’s en dan pas uitproberen, want producten mogen voor een review alleen op de foto als ze er nog piek gaaf uitzien.
 • Het “ruzie met het weer” probleem: Nooit eerder heb baalde ik zo van het weer als nu. Ik ben er als blogger nogal vaak afhankelijk van. Een regenachtige dag betekent een grijze lucht, weinig licht en dus minder goede foto’s/helemaal geen goede foto’s. Daar kan ik echt enorm van balen. Al helemaal wanneer ik producten heb liggen waar ik ontzettend nieuwsgierig naar ben en waardoor ik het “bedwing je nieuwsgierigheid” probleem nog langer moet ervaren.
 • Het “wachtende to-do lijstjes” probleem: ik weet niet of ik de enige blogger ben die dit heeft hoor, maar er liggen altijd dingen die nog gedaan moeten worden. Ik heb eigenlijk altijd wel een to-do list omtrent mijn blog: het afhandelen van een winactie, het terugmailen van een bedrijf verbeteren van mijn website. Er zijn altijd dingen die ik nog moet/wil doen.

Dit zijn een aantal dingen die ik als nadeel van het bloggen ervaar. Nogmaals: de positieve kanten van het bloggen zorgen er voor dat deze nadelen in het niet vallen maar soms, heel soms, dan ervaar je die nadelen toch wel als een last. Heb jij een blog en ervaar jij bepaalde nadelen?

Share:

19 Reacties

 1. 12 december 2015 / 08:21

  Ik herken je nadelen. Voorheen had ik ook altijd last van het weer maar tegenwoordig nu niet meer. Mocht er echt geen goed licht zijn in mijn kamer danspas ik mijn softboxen erbij. Echt een uitkomst! Sindsdien heb ik altijd perfect daglicht :-) Misschien kun je daar eens naar kijken? Dat weinig tijd en giga lijst hebben ken ik ook, haha. Ik heb dan juist geen zin om te bloggen en heb dan toch een hoop te doen! Leuk artikel om te lezen! :-)
  liefs

 2. 12 december 2015 / 08:34

  Herkenbaar! Vooral het wachten met proberen van producten haha. Over het algemeen wil ik altijd alles gelijk openmaken, ruiken en voelen. En inderdaad zeker nu met het donkere weer moet ik altijd wachten tot het weekend, tot ik foto’s heb gemaakt ;)

 3. 12 december 2015 / 08:35

  Haha, ik herken me in alles! Vooral nu het te veel aan inspiratie en een overvloed aan spam hebben.

 4. 12 december 2015 / 09:18

  Herkenbaar! Ik werk ook nog fulltime dus ik heb eigenlijk echt te weinig tijd om te bloggen. En dat gebrek aan daglicht is dus echt mega irritant want als ik thuis kom van werken is het al donker

  • 12 december 2015 / 09:24

   Dat heb ik ook :( zo vervelend. Altijd donker en dus alleen (als je geluk hebt) foto’s kunnen maken in het weekend.

 5. 12 december 2015 / 09:20

  Hihi ik herken het bijna allemaal, maar echt heel erg me daar aan storen doe ik niet. De voordelen wegen zeker op tegen de nadelen!

 6. 12 december 2015 / 10:06

  Ohh het weer vind ik het aller ergst! Daar kan ik me zo aan irriteren, dan wil ik zo veel foto’s maken en dan kan het niet doordat het zo donker is buiten.

 7. 12 december 2015 / 11:57

  Zo herkenbaar!! Ik kreeg op één week tijd 3 mailtjes dat ik $1.000.000.000 gewonnen heb.. zomaar, zonder er iets voor te doen! Lucky me! :p
  Ik heb ook veel te weinig tijd om alles te reviewen en te publiceren. Ik werk dan nog part-time en nog heb ik tijd te kort :)
  Ik denk er aan om tijdelijk 2 artikelen per dag te posten…
  Liefs,
  Eefje

 8. 12 december 2015 / 13:56

  Haha het weer wordt inderdaad steeds slechter! En voor die spam-mails weet ik wel de oorzaak: dat is omdat je vaak je emailadres gewoon ergens openbaar typt (zoals bij je contactformulier ofzo), maar gelukkig is er een spambox, dat niet alles in je inbox terechtkomt!

 9. 12 december 2015 / 20:44

  Ik herken dit zo erg! Enorm veel ideeën, maar veel te weinig tijd. En dit weer…. dramatisch!

 10. 12 december 2015 / 23:14

  Ah, jij krijgt dus ook bakken met geld aangeboden haha! Ik ben benieuwd of er überhaupt mensen zijn die hier in trappen.. Het weer probleem blijft wel een dingetje hé, die plotselinge wolken zorgen gelijk weer voor een langere to do list :) hihi

 11. 13 december 2015 / 13:34

  Ik herken de nadelen zeker. Vooral veel inspiratie en weinig tijd en ruzie met het weer is zo herkenbaar! Gezien ik ‘s avonds pas laat thuis ben van mijn werk en het dan altijd al donker is om nog foto’s te nemen, hoop ik altijd op goed weer in het weekend. Helaas is dat de laatste weken wat minder. Toch wegen de nadelen inderdaad niet op tegen alle voordelen, want ik hou zo van bloggen!

 12. 14 december 2015 / 10:13

  Ik herken sommige punten echt heel erg. Ik vind bloggen zo leuk maar soms heb ik er gewoon zo weinig tijd voor! Echt balen.

 13. 14 december 2015 / 15:09

  Ik heb ook altijd to do lijstjes! maar ik werk ze wel altijd netjes af.. ik heb vaak het tijd te kort voor vriendinnen. Ik geef mezelf 200% met bloggen en dat waarderen sommige vriendinnen niet echt, gelukkig heb ik twee vriendinnen die begrijpen dat ik tijd te kort heb. Ik heb een baan van 40 uur per week. heb een vriend, doe een kantoor poetsen savonds met mijn zus en ik ben ha-ra consulente. Daarnaast doe ik dus bloggen en youtube dat vergt heel erg veel tijd, ik slaap ook altijd bijna rond 00:30… niet goed…

  De pakketjes en goed betaalde artikelen maken het wel weer goed!

 14. 16 december 2015 / 19:11

  Erg herkenbaar! Moest erg lachen om de man uit verweggistan die je een miljoen gunt, die mailt mij ook regelmatig ;)

  ♥ xx liefs

 15. 19 december 2015 / 13:29

  Heel erg herkenbaar vooral de veel inspiratie en weinig tijd.. Maar klopt het gaat niet op tegen de vele voordelen!

Geef een reactie