Dierproefvrije parfum: The Master Perfumer Absolute Iris

Dierproefvrije parfum: The Master Perfumer Absolute Iris

Sinds ik overgestapt ben op dierproefvrije cosmetica heb ik voor alle producten met gemak vervangers kunnen vinden, op één categorie na: parfum. Ik had een behoorlijke parfumcollectie met veel bekende geurtjes: The One van Dolce en Gabbana, Daisy van Marc Jacobs, Flowerbomb van Viktor & Rolf en ga zo nog maar even door. Helaas allemaal niet dierproefvrij. De keuze in dierproefvrije parfum is veel beperkter, daarom word ik extra blij van een dierproefvrije parfum die helemaal naar mijn smaak is. Het geurtje waar ik vandaag over schrijf is zo’n exemplaar. Ik trakteerde mezelf deze week op het geurtje Absolute Iris van The Master Perfumer en ik wil jullie laten meegenieten van dit heerlijke luchtje.

Dierproefvrije parfum: The Master Perfumer Absolute Iris

Laat ik eerst eventjes wat vertellen over The Master Perfumer, dit is een parfummerk dat exclusief verkrijgbaar is bij het Kruidvat. Geurtjes van The Master Perfumer worden door ontwikkeld door dezelfde mensen die geurtjes voor o.a. Lancôme en Calvin Klein maken. Het leuke van deze geurtjes is dat ze heel erg betaalbaar zijn én dat het dierproefvrije parfum betreft. De combinatie daarvan maakt me enorm blij en al helemaal als blijkt dat het ook nog een lekker en kwalitatief goed geurtje is.

absolute iris3

Absolute Iris is een geurtje dat al vaak voorbij is gekomen op andere blogs. Dit geurtje is namelijk een dupe (ofwel “kopie”) van het geurtje La Vie Est Belle van Lancôme. Het is in mijn ogen echt een ontzettend goed gelukte dupe. Een vriendin van me draagt het geurtje van Lancôme vaak en ik ruik gewoon écht geen verschil met absolute Iris.

Je zou kunnen denken dat het enorme verschil hem dan zit in de kwaliteit van het geurtje, maar ik kan ook niet zeggen dat dat het geval is. Absolute Iris van The Master Perfumer mag dan wel een eau de toilette zijn, maar als ik hem ‘s morgens opspray dan ruik ik ‘s avonds nog steeds heel licht dit fijne geurtje.

absolute iris

De geur wordt omschreven als een mix van iris, patchouli en muskus. Ik vind het echt een ontzettend fijne geur. Vrouwelijk, sensueel, vrouwelijk, warm en lekker zoet. Niet snoepjes zoet, maar echt stijlvol zoet. Ik vind Absolute Iris een geur die zowel in het voor als najaar gedragen kan worden. Hij is lekker warm voor tijdens de winter, maar ook heerlijk zwoel voor tijdens een warme zomerdag.

absolute iris4

Wat mij betreft maakt deze dierproefvrije parfum van The Master Perfumer de geringe keuze aan dieproefvrije parfum een heel stuk minder erg. De geurtjes van The Master Perfumer zijn overigens allemaal verrassend lekker. Ik heb mezelf ook nog getrakteerd op drie tassprays (review volgt nog!). Ik vind het ook echt ideaal dat er naast full size flesjes van 50 ml. ook tassprays van 15 ml. verkrijgbaar zijn van alle geuren van The Master Perfumer. Op die manier kun je een geurtje ook uitproberen voordat je over gaat op de aanschaf van de grote fles, of kun je je favoriete geurtje gemakkelijk mee op vakantie nemen.

Ik kocht het Absolute Iris van The Master Perfumer (50 ml.) voor €7,99 bij het Kruidvat

Ken jij nog fijne dierproefvrije parfummerken?

Share:

11 Reacties

 1. 24 juni 2016 / 08:18

  Ik wist niet dat er helaas zo weinig parfum te koop is wat dierproefvrij is. Dit merk kende ik niet. Ben wel benieuwd nu naar de geur en gelukkig dat je toch een merk hebt gevonden qua parfum wat niet test op dieren.

  • MevrouwMiauw
   24 juni 2016 / 09:06

   Als je dol bent op parfum zou je echt even kennis moeten maken met dit merk. Zoooo yummie en super goedkoop!

 2. 24 juni 2016 / 08:58

  Ik heb hem ook, zo blij mee!! En jeetje mina wat een mooie foto’s!

  • MevrouwMiauw
   24 juni 2016 / 09:07

   Dankjewel voor je super lieve compliment Mariëlle.

 3. 24 juni 2016 / 09:17

  Ik heb al zo vaak voorbij zien komen dat dit een dupe is van La Vie est Belle, maar nu wil ik het toch zelf ook wel ruiken. Ik ben erg benieuwd. Mooie foto’s heb je gemaakt :)

  • MevrouwMiauw
   24 juni 2016 / 09:20

   Ik zou écht gaan snuffelen als ik jou was! En bedankt voor je super lieve compliment.

 4. 24 juni 2016 / 09:30

  Ik heb al meerdere goede dingen gehoord over dit parfum! Al spreekt het me op de een of andere manier gewoon niet aan..

 5. 24 juni 2016 / 16:57

  Deze is zo lekker! Ik heb de roze variant ook.

 6. 28 juni 2016 / 22:19

  Ik hoor veel goeds over deze parfum :) lijkt mij zeker nog eens fijn om te kopen.

Geef een reactie