Dierproefvrije zonnebrand | 5x gemakkelijk verkrijgbare merken

Dierproefvrije zonnebrand | 5x gemakkelijk verkrijgbare merken

De zon zal zich, zoals het er nu uitziet, deze week vaak laten zien. Jezelf beschermen tegen de zon is ontzettend belangrijk. Een zonnebrandcrème/spray is dus heel erg essentieel. Aangezien ik tegenwoordig enkel nog dierproefvrije cosmetica gebruik, leek het me nuttig om een artikel te schrijven over dierproefvrije zonnebrand. In dit artikel laat ik een aantal gemakkelijk verkrijgbare merken zien die dierproefvrije zonnebrand verkopen.

Dierproefvrije zonnebrand

hema zonnebrand

Cosmeticaproducten van HEMA zijn dierproefvrij, de zonnebrand dus ook. HEMA heeft allerlei soorten zonnebrand, van crèmes tot sprays, van sun bronze tot kids zonnebrand. Ook fijn en belangrijk: HEMA heeft ook een zonnebrandstick speciaal voor de lippen, en geloof mij.. dat kan écht geen kwaad! Prijzen variëren van €1,75 tot €8.

etos zonnebrand

Producten van Etos eigen merk zijn eveneens dierproefvrij. Ook Etos heeft een scala aan zonnebrandcrèmes in haar assortiment: 23 soorten zonnebrand producten om precies te zijn. Hier horen ook de handige mini reisverpakkingen bij. De Etos zonnebrand producten zijn verkrijgbaar vanaf €3,49.

cien

Cien is het huismerk van de Lidl. Dit merk is eveneens dierproefvrij en verkoopt ook nog eens zonnebrand. Je kunt dus met een gerust hart een flesje zonnebrand in de kar gooien tijdens de wekelijkse boodschappen bij de Lidl. Ook goed om te weten: de zonnebrandcrème van dit merk is in September 2014 uitgeroepen tot beste koop door de consumentenbond. Prijzen tussen de €1,99 en €7,99.

hegron

Hegron is een soort van huismerk van de Action en is, zoals je natuurlijk al wel kunt verwachten, ook dierproefvrij. Tijdens je wekelijkse shoptripje bij de Action kun je dus ook dierproefvrije zonbescherming kopen. Ook leuk om te weten: de aftersungel die je op de bovenstaande afbeelding ziet is ideaal: lekker in de koelkast zetten om jezelf na het zonnen letterlijk af kunt laten koelen.

australian gold

En last but not least: Australian Gold is ook een dierproefvrij merk. Dit merk is echt heerlijk! De geur van de producten is ontzettend lekker licht zoet. De prijzen van dit merk liggen wel iets boven de andere merken in dit artikel, maar als je een lekkere geur belangrijk vindt dat moet je hier echt even aan snuffelen. Australian Gold is trouwens gewoon verkrijgbaar bij het Kruidvat.

Zo zie je maar: je hoeft helemaal niet moeilijk te doen of ver te zoeken of dierproefvrije zonnebrand aan te schaffen. Alle vijf de bovenstaande merken zijn gemakkelijk verkrijgbaar, vrijwel allemaal lief voor je portemonnee en allemaal lief voor de dieren.

Ken jij nog een ander dierproefvrij zonnebrandmerk?

Share:

11 Reacties

 1. 6 juni 2016 / 07:33

  Heeee die laatste twee wist ik nog helemaal niet. Ik gebruik zelf graag Lovea, dus dat koop ik weer als mijn huidige op is!

  • MevrouwMiauw
   6 juni 2016 / 08:56

   Volgens Naoki.nl test is Lovea helaas niet dierproefvrij.. :(

 2. 6 juni 2016 / 11:39

  Jaa Australian Gold is heerlijk, vorig jaar twee flessen van gekocht een olie en een hogere factor en ik deed niets liever dan me in smeren die zomer haha, zo’n fijne geur :)

 3. 6 juni 2016 / 12:24

  Goh, dat laatste merk ken ik inderdaad niet. Klinkt goed, zeker als het dierproefvrij is. Ik wist overigens niet dat Cien van de Lidl dierproefvrij was. Fijn! Die hebben namelijk een fijne bb cream, maar die gebruikte ik niet meer om die reden. Top!

  • MevrouwMiauw
   6 juni 2016 / 12:40

   Yesss. Ik heb onlangs mailcontact gehad met Lidl en ze hadden een dierproefvrij statement en verkopen niet in China. Ik heb het doorgestuurd naar Naoki en nu staat Cien ook op haar lijst. :)

 4. 6 juni 2016 / 19:11

  Ik gebruik zonnebrandcreme van Rituals :)

 5. 7 juni 2016 / 09:11

  Goed om te lezen dat er zoveel alternatieve zijn die ook nog eens leuk geprijsd zijn. Ik vind de gangbare merken sowieso aan de veel te dure kant en sla meestal groot in bij acties. Australian Gold Vind ik trouwens ook erg fijn en super lekker ruiken!

 6. 7 juni 2016 / 22:29

  Van de Etos wist ik dit nog niet, en is ook nog eens betaalbaar.

 7. 13 juni 2016 / 01:36

  Zelf ben ik erg kieskeurig als het op zonnebescherming aankomt. Testen op dieren ben ik natuurlijk tegen dus het is leuk om te weten dat een bepaald product dit niet doet. Dat Hema niet op dieren test, wist ik niet. Maar de grootste verrassing was toch Cien die blijkbaar beter is dan ik denk. Ik ga toch een een busje meepakken de volgende keer als ik naar de Lidl ga en dit onder het motto ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’

Geef een reactie