dingen waar ik blij van word

happy
Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik de laatste tijd niet zo lekker in mijn vel zit. De drukte van mijn studie en de druk die ik mezelf daardoor opleg begint z’n tol te eisen. Mijn lichaam word daar moe van en ik ben soms lekker labiel. Gelukkig is dit – als ik alles dit keer ook weer in één keer haal – de laatste periode waarin ik echte leervakken heb. Daarna loop ik een half jaar stage en ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie. Daar kijk ik echt enorm naar uit. Helaas duurt het nog wel eventjes en moet ik nu dus dealen met een minder fijne periode. Gelukkig zijn er een heel aantal dingen waar ik in dit soort periodes blij van word.

bram

① Iets waar ik right at the moment echt blij van word, is mijn lieve vriend. Hij houdt het toch maar mooi vol mij als labieltje (ik heb ook mijn leuke kanten hoor, haha). Soms vrolijkt hij me heel bewust op. Deze week had hij bijvoorbeeld voor Sinterklaas gespeeld, hoe lief? Een hele gulle Sinterklaas ook: een zakje pepernoten, een chocoladeletter, twee repen Milka chocolade en een flesje rode wijn. Ja, ik heb het echt getroffen met mijn lieve vriend.

1443958039999

② Waar ik ook echt ontzettend blij van kan worden zijn leuke filmpjes/tv programma’s. Eén voorbeeld daarvan zijn kattenfilmpjes. Ik ben sowieso helemaal dol op katten, maar kattenfilmpjes waarin katten blunderen of extra schattig zijn. Ja, daar kan ik echt hardop om zitten lachen. Ik kan niet wachten tot ik zelf een poes heb – ik heb overigens besloten dat ik dat uitstel tot ik mijn vakken af heb gesloten, hopelijk in februari dus. Ik word ook echt ontzettend blij van het programma “down voor dummies”. Ik kan echt genieten van de spontane, eerlijke en pure reacties van de deelnemers van dit programma. Ze kunnen zo ontzettend liefdevol en geniaal grappige opmerkingen maken. Ik vind het programma ontroerend en grappig tegelijk.

liu jo7

③ Lieve reacties op mijn blog maken mij ook altijd heel erg vrolijk. Gisteren had ik bijvoorbeeld echt een super leuke dag wat reacties betreft. Ik kreeg in dit artikel over de parfum van Liu Jo zo’n ontzettend leuke reacties op mijn foto’s. Zulke leuke reacties geven mijn dag echt extra kleur. Als ik een melding krijg van WordPress dat ik een reactie op mijn artikel heb ontvangen en ik dan lees dat het een lief compliment is, verschijnt er altijd een glimlach op mijn gezicht.
1435870849866

④ Een avondje helemaal niks doen, vind ik ontzettend prettig en ik kan daar echt enorm veel energie uithalen. Gewoon een avondje op de bank of een avondje met een lekker glaasje wijn relaxen. Aankomende zaterdag gaan mijn vriend en ik samen eten (dat is uitzonderlijk, mijn vriend werkt namelijk altijd ‘s avonds. We gaan onze mini steengril weer eens van stal halen en ik heb mezelf voorgenomen om die avond verder ook helemaal niets te gaan doen.

⑤ Low budget koopjes scoren zorgen er een positieve vibe. Gisteren ben ik Sinterklaas cadeautjes gaan kopen en ik slaag er iedere keer weer in om veel leuke dingen voor weinig geld te scoren. Het zorgt er vervolgens wel voor dat ik met een soort work-out bezig ben: ik sleep met allerlei tassen door de stad en struin op een onhandige manier door de gangpaden in de winkels maar hey, ik moet er wat voor over hebben.

bloemen

⑥ Foto’s maken die goed lukken geven mij ook echt positieve energie. Ik doel niet alleen op foto’s voor mijn blog, maar ook andere soort foto’s: foto’s waar ik een goed gevoel aan overhoud en waar ik, als ik ze weer zie, blij van word. Bovenstaande foto heb ik afgelopen vakantie gemaakt. De foto geeft voor mij een gevoel van onbezorgdheid weer, als deze foto op mijn achtergrond voorbij komt dan geeft mij dat een fijn gevoel.

⑦ Eén avondje met mijn lieve vriendinnen, die ik door de drukte veel te weinig zie, maakt mij ook ontzettend blij. Het weten dat ik zulke fijne vriendinnen heb, doet me goed. Als we samen een gezellige avond beleven waarbij vrijwel altijd hilarische herinneringen opgehaald worden, ben ik weer helemaal happy. Het is ontzettend prettig om zulke lieve en leuke vriendinnen te hebben.

1435255029292

⑧ En wat mij ook altijd vrolijk stemt, is een bezoekje aan het mooie Amsterdam. De ene keer om lekker te winkelen, de andere keer om een pers event te bezoeken en de andere keer om een vriendin of mijn zusje op te zoeken. Ik vind het altijd prettig om Amsterdam te bezoeken. De drukte, de lichtjes, de grachtenpandjes: de hele sfeer van de stad geeft mij altijd het gevoel alsof ik er even lekker uit ben.

Wat voor dingen stemmen jou vrolijk als je gestressed bent?

Share:

8 Reacties

 1. 27 november 2015 / 06:37

  Dat het jaar maar snel voorbij mag zijn. Wat studie betreft dan, hè? Shoppen is toch wel iets waar ik heel erg blij van word. Vooral leuke goedkope hebbedingetjes scoren doet het altijd goed..

 2. 27 november 2015 / 07:03

  Yes, Amsterdam en de uitzichten zijn ook om op te vreten :) hihi Ik hoop dat deze leer periode zo omvliegt en jij lekker je vleugels uit kan gaan slaan op stage. Ik merk het ook aan mijn vriend, die net zo ver is wat studie betreft, hoe klaar hij ermee is. Leeg en helemaal opgebrand. Een kitty uitzoeken erna is wel een hele fijne afsluiter, écht iets om naar uit te kijken zodat jij je eigen katten filmpjes en foto’s kan gaan maken. :) Ik word ook blij van mooie foto’s, een productieve dag, natuurlijk Jip (behalve nu, door zijn getijger ben ik al dagen midden in de nacht wakker hihi) en het aftellen naar de vakantie <3 (Oh zal ik bijna mijn vriend vergeten te noemen) :)

 3. 27 november 2015 / 07:35

  He wat rot dat je niet lekker in je vel zit. Goed dat je de positieve punten even aanhaalt :) wat dat betreft delen we veel van die puntjes. Er zijn zoveel kleine dingen waar je ook geluk uit kunt halen. Wat voor werk doet je vriend trouwens dat hij altijd ‘s avonds weg is? Ik vind het altijd al ongezellig als mijn vriend altijd in het weekend moet werken. Haha. Ik haal ook veel energie uit me lekker voelen in hetgeen ik draag. Of eigenlijk andersom. Als ik toch niet blij ben met wat ik aan heb kan ik me de hele dag belabberd voelen. Stom he. Ik kijk enorm uit naar een rustigere periode, dus dat delen we. Samen aftellen. Al is het bij mij niet concreet. Ben je al op zoek naar stageplekken?

  • 27 november 2015 / 09:53

   Hi Marloes. Ik ben zo blij met jou als volgster. Je reacties zijn altijd zo leuk!
   Mijn vriend is tennistrainer. Iedere avond is hij tussen half 11 en 11 uur thuis. Ik geef zelf op vrijdag avond en zaterdag middag turntraining en die dag slaap ik bij mijn ouders. Zondag is vaak de enige dag dat mijn vriend en ik samen hebben, mits ik niet aan mijn studie hoef te werken.
   Ik heb ook al een stageplek. Ik ga stagelopen bij de GGD op de afdeling seksualiteit en gezondheid. Echt mijn droomstage dus daar kijk ik heel erg naar uit.
   Dat met kleren herken ik trouwens heel erg. Als ik iets aan heb wat ik eigenlijk echt even helemaal niet leuk vind dan moet het eigenlijk zo snel mogelijk uit. Bah, daar kan ik me ook naar door voelen.
   Ik hoop dat jij ook snel een rustigere periode tegemoet gaat. Vervelend dat het bij jou niet concreet is maar we slaan ons er wel doorheen! X

 4. 27 november 2015 / 08:00

  Ik zit in dezelfde periode als jij en begrijp je dus goed, ik wil gewoon klaar zijn… wel goed dat je weet waar je blij van wordt, heel belangrijk! :)

 5. 27 november 2015 / 08:47

  Wat een heerlijk lijstje, ik word hier altijd zo vrolijk van! Heel herkenbaar trouwens wat je over je vriend schrijft! Die van mij heeft het ook niet altijd makkelijk met mij, maar gelukkig houden ze van ons en zijn ze er altijd voor ons. Dat vind ik zo waardevol aan een relatie. En Amsterdam is zo een heerlijke stad, vind het jammer dat het voor mij zo ver weg is waardoor ik er bijna nooit kom!

 6. 27 november 2015 / 16:40

  Wat rot dat je niet zo lekker in je vel zit, maar je hebt een heerlijk positief artikel neergezet! Een vrouw is niet altijd even gemakkelijk, maar fijn dat je vriend zo lief voor je is ! Ik ben ook heel erg gek op katten daarom hebben wij er 3 haha!

Geef een reactie