DIY haarmasker voor krullen

DIY haarmasker voor krullen

Toen ik in de pubertijd kwam en me wat meer om mijn uiterlijk begon te bekommeren, ontstond er een soort fascinatie voor mijn haren. Destijds wist ik absoluut niet hoe ik met mijn eigenwijze krulharen om moest gaan en daarom deed ik maar wat. Er is een periode geweest dat ik echt een aantal verpakkingen haarverzorgingsproducten per maand verslond. Als ik daar nu aan terugdenk dat lach ik mezelf echt een beetje uit en vraag ik me werkelijk af wat mij bezielde? Die vettige zooi die ik allemaal in mijn haren smeerde maakte het er namelijk niet beter op. Thank god komt verstand met de jaren en loop ik nu niet meer rond met een kop vol vettige lokken. Ik heb inmiddels een fijne haarroutine waarbij ik standaard gebruik maak van een aantal producten. Toch is er wel iets wat ik te weinig doe: het aanbrengen van een haarmaskertje. Daarom besloot ik aan de slag te gaan met een DIY haarmasker voor krullen.

DIY haarmasker voor krullen

DIY haarmasker voor krullen

Een poosje geleden ontving ik namelijk een aantal producten van Bespoke By You om een diy haarmasker voor krullen te maken. Super leuk om hier eens mee aan de slag te gaan. Want hoewel ik in mijn leven heel wat verschillende haarverzorgingsproducten heb geprobeerd, had ik verrassend genoeg nog nooit zelf een haarmasker gemaakt. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Ik ontving een flesje castorolie en een zakje betonietklei om aan de slag te gaan met een detoxmasker. Deze producten zijn volledig natuurlijk, dierproefvrij en vegan, hooray!

Het masker heb ik gemaakt aan de hand van dit artikel op de website van Bespoke By You. Dit masker zorgt er, zoals de naam al doet vermoeden, voor dat je haar gedetoxt wordt. Dat wil zeggen dat het ontdaan wordt van vuil en vet. Ik mengde de castorolie, betonietklei, biologische appelciderazijn en water met elkaar volgens het recept. De hoeveelheden zou ik in het vervolg halveren, want er ontstaat echt een flinke hoeveelheid masker. Aangezien je dit masker alleen bij de haarwortel aanbrengt, was het voor mij behoorlijk veel. Vervolgens trakteerde ik mezelf op een lekker warme douche, maakte ik mijn haren nat, bracht ik het haarmasker aan bij de haarwortel en liet het 5 minuten inwerken. Daarna spoelde ik mijn haren uit en verzorgde ik mijn haren zoals ik dat normaal ook doe.

Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik van dit masker moest verwachten. Dat detoxen en ontvetten vond ik stiekem toch een beetje eng klinken. Zeker omdat ik weet dat mijn krulhaar het beter doet als het toch een beetje vettig is. Maar dit masker heeft mijn krulhaar juist ontzettend goed gedaan. Doordat ik het masker echt alleen bij de haarwortels heb gebruikt, kreeg ik bovenop meer volume maar was de rest van mijn haren helemaal niet droog geworden. Het resultaat was eigenlijk alsof ik mijn haren had gewassen, maar dan fijner. En nu, bijna een week later, heb ik er nog steeds profijt van. Een ander voordeel is ook dat het lijkt alsof ik mijn haren beter uit elkaar kan krijgen. Ik ben absoluut blij verrast.

Mocht je nou op zoek zijn naar meer DIY recepten dan raad ik je echt aan om eens op de site van Bespoke By You. Deze geweldige website is een blog en webshop in een. In de blogs staan fijne recepten en goede tips waar producten uit de shop in terugkomen.

Een zakje betonietklei kost €2,95 en een flesje castorolie €4,95 op de website van dit artikel

Maak jij weleens zelf cosmeticaproducten?

Share:

3 Reacties

  1. 10 januari 2018 / 09:42

    Wat een grote eer om genoemd te worden op je blog, dankjewel! Erg leuk artikel, ik ga het delen:)

  2. 10 januari 2018 / 21:34

    Oeh wat fijn! Ik heb zelf alles behalve krullen, maar ik ga je artikel onthouden voor krullen dames!

Geef een reactie