Dr. Organic Deodorant Argan Oil

Dr. Organic Deodorant Argan Oil

Snel een sprintje naar de supermarkt, fietsen tegen de wind in of rennen naar de trein. Er zijn genoeg dagelijkse dingen waar je het flink warm van kunt krijgen. Zo warm zelfs dat je oksels het niet droog houden. Logisch, maar stiekem toch best vervelend. Op zulke momenten vind ik één ding erg belangrijk: niet stinken. Deodorant is dan een lifesafer ik maak dus ook iedere ochtend dankbaar gebruik van dit goedje. Een poosje geleden schreef ik al dat ik de ingrediënten die gebruikt worden voor deodorant erg belangrijk vind. Ik schreef toen een artikel over een deodorant van JĀSÖN. Helaas beviel deze deo me toch niet zo goed en ging ik op zoek naar een alternatief. Het werd de Dr. Organic deodorant in de variant “Argan Oil”.

Bij de zoektocht naar een andere deodorant vond ik het weer heel erg belangrijk dat er zo min mogelijk schadelijke stoffen in het product verwerkt zitten. Ingrediënten zoals aluminium, parabenen en SLS zorgen er voor dat mijn mondhoeken naar beneden gaan staan. Nee, daar word ik absoluut niet vrolijk van. Gelukkig bevat deze deodorant van Dr. Organic geen parabenen, SLS, schadelijke chemicaliën en minerale olie. Tijd om de Dr Organic Deodorant van de Argan Oil lijn een kans te geven dus. Nog één leuk feitje: de deodorant is voor zowel vegetariërs als veganisten geschikt. Aangezien ik zo veel mogelijk cosmetica aan wil schaffen die in ieder geval vegatarisch is, komt dat heel erg goed uit.

Beloftes

Deze deodorant beschermt op een natuurlijke manier tegen vervelende lichaamsgeurtjes en is tegelijkertijd verzachtend voor de huid. De deodorant heeft een kruidige arganolie geur. Naast arganolie bevat dit product ook Aloë Vera extract en zonnebloemolie. Deze ingrediënten werken zowel verzorgend als hydraterend voor de huid.

Ingrediënten

Aloe barbadensis leaf juice, Aqua, Zinc ricinoleate, Triethyl citrate, Lauryl glucoside, Polyglyceryl-2-dipolyhydroxystearate, Glycerin, Glyceryl caprylate, Cetearyl alcohol, Polyglyceryl-3 stearate, Sodium stearoyl lactylate, Citrus aurantium dulcis (Orange), Eugenia caryophyllus (Clove) leaf oil, Pelargonium graveolens (Geranium) oil, Citrus limon (Lemon) peel oil, Pogostemon cablin (Patchouli) oil, Cinnamomum zeylanicum (Cinnamon) leaf oil, Aniba rosaeodora (Rosewood) oil, Mentha arvensis (Wild mint) herb oil, Citrus nobilis (Mandarin) peel oil, Vanilla planifolia (Vanilla) fruit extract, Mentha spicata (Spearmint) herb oil, Isocetyl palmitate, Cetraria islandica (Icelandic moss) extract, Glycyrrhetinic acid, Sodium bicarbonate, Argania spinosa (Argan) kernel oil, Tocopherol, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Chondrus crispus extract, Kigelia africana fruit extract, Hibiscus sabdariffa flower extract, Adansonia digitata (Baobab) fruit extract, Benzyl alcohol, Dehydroacetic acid, Xanthan gum, Sodium phytate, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Benzyl benzoate, Cinnamal, Cinnamyl alcohol, Citral, Citronellol, Limonene, Eugenol, Geraniol, Isoeugenol, Linalool.

Mijn ervaring

De geur van deze deodorant zal voor veel mensen echt even wennen zijn. Het is geen typische frisse deo-geur, maar juist een vrij zware en kruidige geur. Ik vind deze geur lekker. Even wennen, maar oprecht lekker. Als ik de deodorant draag dan merk ik dat het inderdaad beschermt tegen nare geurtjes. Een sprintje naar de trein of fietsen tegen de wind in overleeft deze deodorant prima. Nu weet ik natuurlijk niet of het in de zomer ook voldoende bescherming biedt, maar ik ben absoluut tevreden met hoe de nare geurtjes van de dagelijkse activiteiten bestreden worden. Ik merk ook dat mijn oksels wel wat gladder zijn. Na het scheren kon het aanbrengen van deodorant nogal eens gevoelig of vervelend zijn maar daar merk ik nu echt niets meer van.

Dr. Organic Deodorant Argan Oil Conclusie 

Mijn zoektocht naar een fijne dierproefvrije en vegetarische deodorant zonder allerlei schadelijke stoffen is voorlopig ten einde. Ik zeg bewust “voorlopig” omdat ik niet weet of deze Dr. Organic deodorant in de zomer genoeg bescherming zal bieden. Voor nu in ieder geval wel. Ik ruik geen nare geurtjes en mijn oksels voelen lekker zacht aan. De geur van dit product is geen typische deodorant geur, maar de kruidige geur vind ik persoonlijk erg aangenaam. Ik ben dik tevreden met dit product. 

De Dr. Organic Deodorant Argan Oil is voor €8,59 te koop bij Holland & Barrett

Wat vind jij belangrijk bij het kopen van een nieuwe deodorant?

Share:

13 Reacties

 1. 9 januari 2017 / 08:28

  Fijne review! Ik transpireer helaas aardig snel en veel dus ik durf niet te zeggen of ie mij ook zou redden. Maar daar is maar een oplossing voor ;)

  • 11 januari 2017 / 11:05

   Ik zelf transpireer gelukkig niet zo snel en ook niet veel, maar ik ben wel heel benieuwd naar wat jouw oplossing is. :)

 2. 9 januari 2017 / 09:59

  Dit lijkt me wel een fijn product. De geur lijkt me ook lekker, ik hou meer van kruidige geuren dan mierzoete. Ik ben nieuwsgierig geworden na deze review!

 3. 9 januari 2017 / 10:42

  Ik hou wel van kruidige geuren en is eens iets anders toch. Fijn dat het vooral na het scheren fijn is dat is vaak het probleem waar ik tegen aanloop met mijn huidige deo. Mooi foto’s.

  • 11 januari 2017 / 11:21

   Bedankt voor je lieve compliment over mijn foto’s. En als je van wat kruidige geuren houdt dan is dit zeker een aanrader.

 4. 10 januari 2017 / 18:57

  Deze klinkt qua geur fijner dan de vorige deodorant die je had uitgeprobeerd. Fijn dat je hiermee nu een goede vegetarische deodorant hebt gevonden!

  • 11 januari 2017 / 11:32

   Absoluut! Deze deodorant wint het ook echt van de andere deodorant. Ik ben blij dat ik toch even voor een vervanger ben gaan zoeken.

 5. 10 januari 2017 / 20:27

  Klinkt goed maar ben inderdaad benieuwd of deze net zo goed werkt in de zomer. Gelukkig/helaas duurt dat nog eventjes.

  • 11 januari 2017 / 11:35

   Zeg maar gerust “helaas”. Dat koude winterweer dat er aan zit te komen. Brrr!! Geef mij maar zomer. Met of zonder andere deodorant. :)

 6. 12 januari 2017 / 11:21

  Fijne review en mooie foto’s! Ik hou alleen wel van een frisse geur, maar ik ga eens kijken bij andere geuren van Dr. Organic.

 7. 14 januari 2017 / 10:46

  Ik vind ansich een frisse, lichte geur wel heel aangenaam als deo. Dus ik weet niet of deze kruidige geur iets voor mij is.

Geef een reactie