Duurzame sloffen: fair trade & van oude wollen dekens

Duurzame sloffen: fair trade & van oude wollen dekens

Als je aan een aantal mensen vraagt om mij in een aantal woorden te omschrijven dan zal iemand geheid zeker het woord “koukleum” opnoemen. Ik ben zo iemand die het vrijwel altijd koud heeft. Dat heb ik met name te wijten aan mijn handen en voeten die vrijwel altijd koud zijn. Winter is daarom ook echt een kleine hel voor mij. Want ik heb het echt vrijwel de hele dag koud. Zodra ik thuis ben van het werk nestel ik mezelf het liefste op de bank onder een dekentje, met een grote kop thee en met een paar sloffen die mijn voeten warm houden. Geloof het of niet, maar een paar sloffen ontbraken tot een poosje geleden in mijn leven. Mijn vorige sloffen waren echt helemaal op en daardoor liep ik al een aantal maanden met dikke sokken rond. Maar dat was gewoon echt niet genoeg om mijn voeten warm te houden. Daarom ging ik op zoek naar duurzame sloffen.

Na een kleine zoektocht op etsy.com stuitte ik op een initiatief waar ik ontzettend enthousiast van werd: handgemaakte sloffen van oude wollen dekens

De zoektocht naar duurzame sloffen was niet erg gemakkelijk. Veel sloffen zijn namelijk gemaakt van wol en uit principe wil ik geen nieuw wol aanschaffen. Tweedehands wollen spullen vind ik een ander verhaal, maar nieuw wol voelt voor mij niet goed. En zoals ik al schreef: dat maakte de zoektocht naar duurzame sloffen er echt niet gemakkelijker op.

Duurzame sloffen op Etsy.com

Op een bepaald moment besloot ik om eens op etsy.com te kijken. Zoals ik laatst al schreef, heb ik etsy helemaal ontdekt. Ik vind het ontzettend leuk dat mensen daar zelfgemaakte dingen kunnen verkopen. Voor “fair trade” spullen zit je op etsy.com vaak dus wel goed. Maar fair trade wil niet altijd zeggen dat iets ook duurzaam is. Na een kleine zoektocht op etsy.com stuitte ik op een initiatief waar ik ontzettend enthousiast van werd: handgemaakte sloffen van oude wollen dekens. En laat degene die deze leuke sloffen maakt ook nog eens iemand uit Nederland zijn én mijn bijnaam gebruiken voor de naam van deze toffe Etsy-shop. Dit moest ment to be zijn, dat kon niet anders.

Dit moest ment to be zijn, dat kon niet anders

Ik besloot Zusje van Saar (zo heet deze etsy-shop dus, tof he?) een bericht te sturen om te informeren naar de mogelijkheden. Zusje van Saar maakt dus sloffen op maat van oude wollen dekens. Als je kenbaar maakt dat je sloffen bij deze Etsyshop wil bestellen dan krijg je foto’s van dekens waar je uit kunt kiezen en je kunt kiezen met welk garen ze de afwerking doet. Je kunt je sloffen binnen de mogelijkheden ook nog zelf customizen dus. Ik besloot voor grijs met ecru te gaan en ben echt super blij met deze fijne en perfect passende slofjes. Ik betaalde €18,90 inclusief verzending voor deze handgemaakte sloffen. En dat vind ik een heel fijn prijsje voor deze mooie, fair trade, door mij gecustomizede en duurzame sloffen.

Heb jij ook vaak last van koude voeten?

Share:

11 Reacties

 1. 21 november 2017 / 07:22

  Wat een mooie sloffen en ook een heel mooi initiatief! Ik kan me voorstellen dat deze sloffen heerlijk warm zitten. Zelf moet ik ook nog eens op zoek naar fijne pantoffels, want die koude voeten in de winter komen me heel bekend voor ;)

 2. 21 november 2017 / 07:58

  Erg leuk! Ik houd van ontwerpen va gerecycled materiaal, dat geeft een extra dimensie aan je spullen. Ben toevallig voor een paar posts dingen aan het verzamelen, misschien laat ik deze ook wel terugkomen, want ik vind ze prachtig. Ik ben zelf niet zo’n pantoffeldier omdat ik er altijd uitstap. Heb je daar bij deze geen last van?

  • 21 november 2017 / 08:03

   Wat leuk dat je deze misschien terug wil laten komen in je artikel! Ik vind ook dat spullen van gerecycled materiaal extra mooi zijn. Bij deze sloffen stap ik er absoluut niet uit. Ze zitten vrij strak om mijn voeten heen. Dat is dus erg prettig!

 3. 21 november 2017 / 08:55

  Wat een mooie deal voor een bijzonder zacht prijsjes. En het ontwerp vind ik nog schattig ook. Deze gaan jou vast de hele herfst en winter goed warm houden ❤

 4. 21 november 2017 / 10:53

  Heeel leuk, ik wil nieuwe sloffen voor kerst dus deze gaan zeker op mijn verlanglijstje en de shop komt bij mijn favoriete shops te staan ?

 5. 21 november 2017 / 11:39

  Wat super leuk dit zeg! Helemaal omdat ze van oude vintage kleden gemaakt worden. Al die patronen ❤

 6. 21 november 2017 / 13:30

  Ik vind ze heel leuk! Ik heb altijd wel koude voeten volgens mij haha.

 7. 21 november 2017 / 16:11

  En heerlijk dat ze zijn, ik heb een paar van ze en heb nooit meer koude voeten. Ze maken so wie so leuke dingen !

 8. 21 november 2017 / 19:30

  Ik zou zelf niets van wol willen, ook al is het hergebruikt, maar ik vind het idee super goed!

 9. 21 november 2017 / 19:46

  Wat tof! Dit is dus inderdaad precies zo’n product waar Etsy ideaal voor is. Goed gevonden! :)

 10. 22 november 2017 / 11:22

  Wauw! Ze zien er niet alleen heerlijk warm uit, maar ook is het geweldig dat je ze volledig kan customizen! Ook helemaal geen geld, trouwens. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie