5x waarom ik nooit meer zonder poes wil

5x waarom ik nooit meer zonder poes wil

Dat ik gek ben op poezelige fluffy viervoeters (mogen overigens ook 3 voeters zijn hoor!) zal je vast niet verbazen. Ik heb ontzettend lang moeten zeuren bij mijn vriend, maar uiteindelijk kreeg ik mijn zin. Ik mocht een poes uitzoeken in het asiel. Afgelopen maandag was het precies 8 maanden geleden dat we onze knappe, lieve, schattige, grappige –  en ga zo nog maar eventjes door – Vlinder uit het asiel mochten halen. Time flies when you’re having fun. En fun met Vlinder dat hebben we zeker. Vandaag de dag zou ik écht niet meer zonder haar willen. In dit artikel deel ik 5 redenen waarom ik nooit meer zonder poes zou willen.

1. Een poes in huis zorgt er voor dat er altijd liefde is

Kijk dan toch, deze foto is toch te schattig voor woorden? So much love!

Vooral als je zo’n lieve poes hebt zoals wij. Vlinder is namelijk echt een schatje. Ze is nog nooit boos geweest, we hebben haar nog nooit horen grommen of blazen. Ongelofeijk gewoon. Ze is eigenlijk altijd gewoon heel erg lief. Niet alleen lief om naar te kijken, maar ook lief in haar gedrag. Ze komt lekker bij je liggen, loopt miauwend achter je aan om vervolgens een trilstaartje te krijgen als je haar aait of ze ligt ergens rustig te snurken. Ja, letterlijk snurken. 

2. Een poes in huis zorgt er voor dat je geen TV meer nodig hebt

De avonturen van Vlinder zijn vele malen interessanter dan de TV.

Ik kan serieus uren naar Vlinder kijken. Soms heeft ze een gekke bui en gaat ze als een speer door de kamer heen. Dan is ze aan het jagen op, voor mij onbenullige, dingen zoals touwtjes. Het begint altijd met een flinke sessie billen schudden (onder de meeste katten-eigenaren vast een bekend fenomeen). Daar kan ik altijd zo hard om lachen. Serieus, Vlinder schudt haar dikke billen vol overgave en is minstens net zo goed als Beyoncé.

Maar ook als ze niet aan het jagen is kan ik van Vlinder genieten. Als ze ligt te slapen heeft ze zo’n schattig snoetje en als ik haar fluffy buikje aai dan aait zij zichzelf altijd met haar pootje over haar koppie. Dan smelt ik dus echt hoor. Yep ik kan uren naar haar kijken en het verveelt nooit. 

3. Een poes in huis zorgt er voor dat je altijd “iemand” hebt om mee te kletsen

Soms als ik tegen haar praat, staart ze een beetje loos in de ruimte. Alsof ze wil zeggen: “ik luister lekker toch niet”.

Call me crazy, maar ik praat tegen Vlinder hoor. Soms hele verhalen en soms een paar zinnetjes. Soms krijg ik antwoord in de vorm van een bekkie dat geluidsloos open en dicht gaat. Ja echt, dat is serieus de manier waarop Vlinder af en toe geluidsloos “miauwt”. Soms krijg ik antwoord door een spinorkest. Soms kijkt Vlinder me alleen maar aan met een hoofd van: waar heb je het over? Denk je nou echt dat ik je begrijp gek mens?! En soms krijg ik helemaal geen reactie maar klets ik toch. Gewoon omdat ik het gezellig vind om lief en leed met mijn poezenvriendin te delen.

4. Een poes huis zorgt er voor dat je altijd een fotogeniek foto object tot je beschikking hebt

Tja, deze foto heeft geen verdere uitleg nodig, toch? Hilarische foto, ze kijkt ont-zet-tend chagrijnig. Maar toch blijft ze knap.

Want ja, ik vind Vlinder altijd fotogeniek. Ook als haar tong half uit haar bekkie hangt, ze half slaperig is of als ze super chagrijnig kijkt. Ik vind het altijd weer een feestje om foto’s van Vlinder te maken en te kijken wat voor mooie plaatjes dat oplevert. Inmiddels heb ik al een boekwerk aan foto’s van Vlinder en daar zullen er alleen maar meer bij blijven komen. Dat is natuurlijk ook wel nodig voor haar modellencarrière op Instagram.

5. Een poes in huis is een soort levend kruikje

Alleen al van dit schattige poezenhoofd word ik helemaal warm van binnen.

Vooral tijdens de koude wintermaanden is het echt een feestje om zo’n levend kruikje op schoot/naast je te hebben. Als ik koude handen heb dan ga ik Vlinder haar buikje lekker kroelen en zijn mijn handen binnen een mum van tijd weer een stuk warmer. En een poes heeft natuurlijk sowieso een verwarmend effect: ik hoef maar naar Vlinder te kijken en ik word helemaal warm van binnen. Een kruikje op afstand dus. Ook handig.

Heb/wil jij een poes?

Share:

15 Reacties

 1. 9 december 2016 / 07:30

  Wat een heerlijk lijstje en wat een snoezige foto’s! Ik ben het helemaal eens met alle punten! Ook ik zou me geen leven zonder katten meer kunnen voorstellen.

 2. nancy leemans
  9 december 2016 / 10:07

  Ik heb weer genoten van het lieve verhaal Sarah <3

 3. 9 december 2016 / 14:44

  Helemaal mee eens! Ik heb zelf 3 katten (waarvan één drievoeter) sinds kort ook nog een hondje dus ik ben het gelukkigste meisje op aarde <3

  • 14 december 2016 / 22:31

   Ohhh, wat ontzettend schattig. En een drievoeter is ook heel schattig. <3 Ik kan me helemaal voorstellen dat je het gelukkigste meisje bent op aarde.

 4. 9 december 2016 / 17:41

  Ik ben het helemaal met je eens. Als ik op mezelf ga wonen wil ik er ook 1 , want ik zou me dood ergeren aan de stilte enz.

  • 14 december 2016 / 22:32

   Haha, als je eenmaal de aanwezigheid van een kat gewend bent dan wil je nooit meer zonder he?

 5. 9 december 2016 / 19:04

  Haha ook ik ben het helemaal met je eens! Klopt allemaal en zou ook echt niet meer zonder onze kattenvriendjes kunnen!

 6. 9 december 2016 / 20:09

  Ahhhww wat een lief artikel, en zo’n mooie en lieve poes is Vlinder <3 Ik kan niet wachten om zelf een huisdier (als in, een hond of kat) te hebben <3

  • 14 december 2016 / 22:34

   Bedankt voor je leuke complimentje over Vlinder. Ik kan me helemaal voorstellen dat je je verheugt op de aanschaf van een huisdier!

 7. 10 december 2016 / 13:48

  JA poezen! Ik kan ook echt niet meer zonder mijn poezenbeesten<3

 8. 10 december 2016 / 21:48

  Wat een schattige poes. Oh die ene foto waar ze boos op kijkt vind ik het leukste. Ja tegen dieren kan je uren praten. Wij hebben een hondje die helaas niet samen gaat met een katje.

  • 14 december 2016 / 22:48

   Haha, op die foto is ze een schattig chagrijntje he? :) En wat jammer dat jullie hondje niet samen met een katje gaat. Maar jullie hondje zal vast ook een enorme leukerd zijn.

 9. 13 december 2016 / 13:04

  Ja, ik heb een poes! Ik heb er zelfs drie! En ik hoefde gelukkig niemand over te halen om er eentje in huis te halen. Twee waren er al en de derde is van mij haha

  • 14 december 2016 / 23:05

   Wat leuk dat je niemand over hebt moeten halen. Toen ik mijn vriend eenmaal over had gehaald, was hij ook helemaal om hoor. Hij zegt nu iedere dag zeker wel één keer hoe ontzettend leuk hij Vlinder vindt.

 10. 14 december 2016 / 13:47

  Oh jaa… ik ben het zó met je eens! Ik heb twee katers en zou niet meer zonder ze willen. De één is net een hondje (apporteert en kan een paar commando’s)en de ander een echte knuffelkat (uiteraard wanneer hij zin heeft). <3

Geef een reactie