Ein-de-lijk vakantie en ein-de-lijk op vakantie

Ein-de-lijk vakantie en ein-de-lijk op vakantie

Toeters, bellen, palmbomen en rosé want ik heb eindelijk vakantie. Ja, ein-de-lijk ja. En daar was ik écht aan toe. Sinds februari dit jaar had ik geen vakantie meer gehad. Eigenlijk zou ik deze zomervakantie 3,5 week vrij hebben maar doordat ik van baan ben gewisseld (soms moet je voor jezelf kiezen) moet ik genoegen nemen met 1,5 week. Helaas voor mij zal het dus maar een korte vakantie zijn. Daarom ga ik het gezegde “kort maar krachtig” proberen toe te passen op deze vakantie. En om de daad bij het woord te voegen, ga ik morgenvroeg meteen op vakantie. Met mijn vriend. Naar een bestemming waar ik vrijwel nooit iemand over heb horen vertellen en waar ik dus mega nieuwsgierig naar ben..

Toch heeft het eiland nog genoeg moois te bieden. Ik heb me stiekem al helemaal verlekkerd door naar plaatjes op Instagrampagina’s zoals Visitgozo en malta.gozo te kijken.

De reis gaat naar Gozo. En als ik tegen mensen vertelde dat ik naar Gozo ga, zie ik vaak opgetrokken wenkbrauwen en verbaasde gezichten. Snap ik wel hoor. Ik had er, tot het moment dat ik een aantal maanden geleden ging boeken, ook nog nooit van gehoord. Gozo is een klein eiland van Malta en het is bij veel mensen bekend om de blue window. Een enorme rots in de vorm van een raam. Het uitzicht door dat raam werd gevuld door helderblauw zeewater. Ik zeg bewust werd, want de blue window is vorig jaar helaas ingestort. Toch heeft het eiland nog genoeg moois te bieden. Ik heb me stiekem al helemaal verlekkerd door naar plaatjes op Instagrampagina’s zoals Visitgozo en malta.gozo te kijken. Hoe ik zo bij deze bestemming kwam? De zee schijnt ontzettend snorkelproof te zijn. En aangezien wij vorig jaar in Hvar en Korcula zo veel hebben gesnorkeld, besloten we dat dit jaar weer te gaan doen.

Mijn vriend heeft een GoPro hero 6 gekocht waarmee je ook prachtige beelden onderwater maakt. Dat belooft wat..

Morgen om 10.15 vliegen we (als het goed is en als Ryanair niet gaan staken, fingers crossed) naar Malta en vanuit daar reizen we naar de haven. Daar pakken we de boot naar Gozo. Op Gozo zullen we verblijven in een appartementje. Ik heb er zó veel zin in. Ik zal zo nu en dan uiteraard wat (jaloersmakende)plaatjes delen op Instagram. Leuk om te vermelden: mijn vriend heeft een GoPro hero 6 gekocht waarmee je ook prachtige beelden onderwater maakt. Dat belooft wat..

Voor Vlinder wordt uiteraard goed gezorgd. Mevrouw heeft haar eigen oppas aan huis. De zus van mijn vriend is zo lief om ieder jaar bij ons in huis te trekken om zorg te dragen voor onze poezendame. Wat heeft zij én wat hebben wij daar toch geluk mee. Dat zorgt er voor dat we met een heel fijn gevoel op vakantie kunnen gaan.

Kom tot rust, ben lief voor jezelf en geniet

Voor de mensen die nog op vakantie gaan: ik wens je een hele fijne vakantie. Kom tot rust, ben lief voor jezelf en geniet. Voor de mensen die al op vakantie zijn geweest: hopelijk kijk je terug op een heerlijke vakantie en ben je uitgerust teruggekomen. En voor de mensen die niet op vakantie gaan: ik hoop dat je nog leuke dingen op de planning hebt die jou ook een vakantiegevoel geven.

Had jij ooit eerder van Gozo gehoord?

Share:

4 Reacties

 1. 8 augustus 2018 / 08:12

  Ah wat héérlijk, geniet ervan! Hopelijk kom je er zonder problemen, volgens mij is het echt heel mooi!

 2. Linda
  8 augustus 2018 / 08:43

  Ik wens je een hele fijne vakantie en een goede reis toe! Geniet, ontspan en rust lekker uit, je hebt het verdiend. En wat zal het adembenemend mooi zijn daar, zowel boven als onder water! Ik kijk enorm uit naar je foto’s 🙂

 3. Romy
  9 augustus 2018 / 09:47

  Wat fijn dat je eindelijk van je welverdiende vakantie kunt genieten. Die bestemming kende ik nog niet, maar het klinkt alleen al prachtig. Geniet van je vakantie!

 4. 9 augustus 2018 / 10:42

  Ik ben benieuwd naar die onderwater beelden ik wil misschien volgend jaar ook een go pro gaan aanschaffen.. maar dan moet ik eerst een camera verkopen van mezelf haha anders heb ik er echt teveel.. geniet van je vakantie!

Geef een reactie