Essence colour correcting mattifying powder + Essence kabuki kwast

Essence colour correcting mattifying powder + Essence kabuki kwast

Sommige make-up producten fascineren mij gewoon. Zo ook de zogenaamde multicolour poeders waarbij de poeder zelf uit meerdere kleuren bestaat. Op de één of andere manier vind ik het er gewoon ontzettend mooi uitzien. De Essence colour correcting mattifying powder (holy moly, dat is een hele mond vol) is voor mij dus ook een ware eyecatcher. Waar ik ook een kleine fascinatie voor heb, is ultra zachte kwasten om make-up mee aan te brengen. Daarom besloot ik om te bekijken hoe de smurf blauwe Essence kabuki kwast in combinatie met de Essence colour correcting mattifying powder werkt.

Essence colour correcting mattifying powder

Essence colour correcting mattifying powderDe Essence colour correcting mattifying powder is een dus een zogenaamde multicolour poeder: roze, groen en beige vormen het kleurenpalette van deze matterende poeder. Alle drie de kleuren hebben hun eigen functie: roze verfrist de vermoeid uitziende huid, groen neutraliseert roodheiden en beige matteert. Deze poeder dus is bedoeld om de huid te egaliseren, kleurverschillen weg te werken en te zorgen een frisse gezonde tint. De poeder is verkrijgbaar in twee kleuren, deze poeder is geschikt voor de lichte huid (20 gorgeous finish) maar er is ook een variant verkrijgbaar voor de donkerdere huid (10. beautiful finish).

Essence kabuki kwast

essene4De kabukikwast van Essence is een smurfblauwe variant. De kabukikwast zou er voor moeten zorgen dat poeder gemakkelijk over het gezicht, de hals en het lichaam verspreid wordt en zou super zacht zijn voor de huid. Dat de kwast super zacht is, klopt als een bus. De haarjes zijn super fluffy. De haartjes staan redelijk dicht op elkaar zodat poeder behoorlijk dekkend aangebracht kan worden.

essence-collage2Het pigment van de poeder is niet denderend, daarom had een foto van de swatch niet zo veel zin. Bovenstaande foto’s laten zien wat de poeder voor mijn huid doet. Op de linkerfoto draag ik geen poeder en op de rechterfoto draag ik de Essence colour correcting mattifying powder. Mijn huid ziet er iets matter uit. Dit valt vooral te zien bij mijn neus, en voorhoofd. Qua dekking vind ik de poeder niet zo goed: rode plekjes zijn nog steeds goed zichtbaar. Ik heb de poeder aangebracht met de kabukikwast. Deze kwast is super zacht en werkt erg prettig.

Essence colour correcting mattifying powder + Essence Kabuki kwast conclusie

essenceDe poeder doet niet helemaal wat hij belooft: hij matteert wel maar is qua dekking om plekjes te verdoezelen niet zo goed. De poeder houdt het gedurende de dag voor mijn huid (normaal tot gemengd met een vettige t-zone) momenteel redelijk goed uit. Als ik er écht glim-vrij uit wil zien moet ik wel een keertje bijpoederen, maar dat vind ik oke. De kabuki kwast is heel erg fijn: lekker zacht en de haartjes staan dicht op elkaar zodat een product met een mooie dekking aangebracht kan worden. Dus als je nog op zoek bent naar een fijne fluffy kabukikwast in een vrolijke smurvenkleur: Essence is your friend!

De Essence colour correcting mattifying powder is te koop voor €2,99 en de Essence kabuki kwast voor €3,99 bij Kruidvat en Trekpleister ✉

Wat gebruik jij om jouw huid te matteren?

Share:

20 Reacties

 1. 7 oktober 2016 / 08:01

  Ik vind dat het poeder je huid iets zachter maakt. Heel subtiel, maar wel mooi! Eigenlijk gebruik ik helemaal niets om mijn huid te matteren. Oeps! Misschien moet ik me er toch eens in verdiepen.

  • 7 oktober 2016 / 10:07

   Als je het niet nodig hebt dan zou ik er ook niets voor gebruiken hoor. Haha. Dus gewoon lekker links laten liggen als jouw huid lekker glimvrij is.

   • 7 oktober 2016 / 10:09

    Volgens mij is mijn huid van zichzelf wel mat, dus houd ik het inderdaad maar bij de producten die ik nu gebruik. Ik heb ook het idee dat mijn sproetjes door dit soort poeder minder zichtbaar worden en dat vind ik altijd jammer.

    • 7 oktober 2016 / 10:11

     Je sproetjes moet je zeker zeker niet wegwerken inderdaad. Sproetjes zijn zo leuk.?

 2. 7 oktober 2016 / 08:26

  Hij ziet er leuk uit maar jammer dat ie niet helemaal tip top werkt!

 3. 7 oktober 2016 / 08:30

  Jammer dat deze poeder tegenvalt, hij ziet er zo leuk uit! De brush lijkt me erg fijn, die ga ik ook halen! :)

 4. 7 oktober 2016 / 08:37

  Ik gebruik een poeder van Catrice, die is ook fijn. Een losse poeder. Die kwast wil ik ook wel hebben. ik heb een kabuki kwast maar vind hem veel te hard eigenlijk… ik hou meer van fluffy, heerlijk!

  • 7 oktober 2016 / 12:34

   Dan zit je met de kabuki kwast van Essence qua fluffy-heid zeker goed! Heel vreemd trouwens, maar jouw reacties (zijn altijd super leuke reacties!!) komen altijd in “spam” terecht. :( Ik houd voortaan de spambox extra goed in de gaten.

   • 7 oktober 2016 / 13:23

    Dat is inderdaad vreemd.. ik had dat een tijdje geleden ook heel vaak met andermans reacties en een andere blogger kwam er toen ook achter dat er heel wat reacties in haar spambox zaten. Ik heb geen idee hoe dat kan, iemand opperde dat de beveiliging was opgeschroefd ofzo… sindsdien kijk ik ook extra naar mijn spambox! Fijn weekend alvast!

    • 7 oktober 2016 / 13:26

     Ja het lijkt wel iets met extra strenge beveiliging te maken te hebben. Jij ook een heel fijn weekend.?

 5. 7 oktober 2016 / 09:40

  Het is wel leuk bedacht, maar vind het resultaat op de foto ook niet mega. De kwast lijkt me wel heel erg fijn :) Ik gebruik meestal een translucent powder om af te poederen, werkt prima.

 6. 7 oktober 2016 / 10:04

  Schattig kwastje! Ik heb dit poeder zien liggen bij Kruidvat en vond het er nogal grappig uitzien, haha. Ik gebruik eigenlijk niets om mijn huid te matteren, enkel een matterende dagcrème – al heb ik er nog geen gevonden die mijn vette T-zone de volledige dag lang onder controle krijgt.

 7. 7 oktober 2016 / 10:37

  Leuk schattig kwastje! Ik gebruik een mattifying powder van Catrice en die werkt momenteel echt top voor me! Het witte poeder van Essence schijnt ook top te zijn, die wil ik ook eens aanschaffen. Ik vind deze niet zo denderend, die zal ik niet zo snel kopen

  • 7 oktober 2016 / 10:39

   Jij hebt dus al andere mooie alternatieven gevonden. Wat goed dat die mattifying powder van Catrice wel goed werkt.

 8. 7 oktober 2016 / 10:40

  Vind die kwast wel schattig! Had ook geen wonderen van dit poeder verwacht eigenlijk.

 9. 7 oktober 2016 / 11:14

  De rode plekjes lijken iets minder zichtbaar. Maar ik snap je helemaal, als je ervoor kiest om ze weg te werken wil je ze gewoon niet meer zien :)

 10. 7 oktober 2016 / 13:01

  Het resultaat is suptiel maar toch vind ik het heel mooi.
  De kwast lijkt me erg fijn!

 11. 7 oktober 2016 / 16:13

  Het is inderdaad een eyecatcher maar ik vind ook het resultaat tegenvallen.

 12. 7 oktober 2016 / 17:28

  Ik heb deze ook en het matteert inderdaad wel goed, maar de rest niet zo

 13. 8 oktober 2016 / 14:15

  Jammer dat de poeder zo tegenvalt, want is zijn verpakking ziet hij er wel mooi uit!
  Die kwast lijkt mij best fijn! Ik denk dat ik die binnenkort ga aanschaffen. (:

Geef een reactie