Essence Lash Princess mascara (hype-waardig?)

Essence Lash PrincessDe Essence Lash Princess mascara is echt een gehypte budgetmascara. Het is naar mijn idee echt een paradepaardje van Essence geworden want de vele recensies waren lovend. Iedereen die de beautyblogs een beetje in de gaten houdt, heeft hem dus vast al een aantal keren voorbij zien komen. Aangezien ik laatst toe was aan een nieuwe mascara, besloot ik om eens te gaan testen of dit product de hype waard is.

Essence Lash PrincessOver de verpakking van de Essence Lash Princess mascara kan ik vrij kort zijn: ik vind het echt helemaal niets. De kleurencombi van zwart en koraal vind ik leuk, maar de mascara bevat zo veel tierelantijntjes dat ik het echt een kitscherig ding vind. Vooral de rubberen randjes als versiersels die boven op de dop zijn aangebracht en een soort korset moeten voorstellen vind ik echt too much, maar goed: ieder z’n smaak. De randjes op de dop hebben overigens wel een anti slip werking, Best fijn, maar zeker geen vereiste voor mij.

essence lash princes4Het borsteltje van de Essence Lash Princess mascara is licht gebogen en verder vrij slank. Essence schrijft zelf dat deze borstel de vorm van een cobra heeft en dat daardoor iedere wimper met een laagje mascara wordt bedekt waardoor er veel volume ontstaat. Nu vind ik volume zelf niet het belangrijkste, doe mij maar lengte, krul en separatie. Maar ik laat me verassen door deze prinsessenhype.

zonder essence mascarazonder mascara

met mascara essenceéén laagje Essence Lash Princess mascara

met mascara essence2twee laagjes Essence Lash Princess mascara

essence mascara full facefull face met Essence Lash Princess mascara

De mascasra brengt gemakkelijk aan en alle wimperhaartjes worden inderdaad gemakkelijk meegenomen. De mascara separeert redelijk, zorgt zeker voor volume en krul maar verlengt niet echt. Wat ik ook opvallend vind is dat ik mijn wimperhaartjes er na het gebruik van deze mascara een beetje “droog” uit vind zien. Ik vergelijk het een beetje met haren: die kunnen droog en pluizig zijn, maar ook mooi en verzorgd. Mijn wimpers vallen na het gebruik van deze mascara in de categorie “droog en pluizig”.

Conclusie Essence Lash Princess mascara

Essence Lash Princess

Voor dit geld vind ik de Essence Lash Princess mascara zeker een prima mascara. De mascara doet wat hij belooft: de wimpers worden zeker voorzien van een volume boost. Krul en separatie worden met deze mascara redelijk bewerkstelligd maar ik mis wel wat lengte. Wat ik jammer vind is dat ik mijn wimpers na het gebruik van deze mascara niet “mooi en verzorgd” vind, maar eerder “droog en pluizig”. Ik zal deze mascara zeker nog wel gebruiken hoor, want hij werkt ontzettend gemakkelijk en laat een prima resultaat zien, maar ik vind deze mascara nou ook weer niet “hype-waardig”.

De Essence Lash Princess mascara is voor €3,39 te koop bij het Kruidvat en de Trekpleister

Wat moet een goede mascara voor jou doen?

Share:

16 Reacties

 1. 7 oktober 2015 / 07:38

  Goede separatie is voor mij echt een must. De rest boeit me niet zoveel. Klonteren vind ik ook een ramp. Deze mascara heb ik nog niet geprobeerd en ik denk ook dat ik het niet ga doen. Droog en pluizig klinkt niet echt aantrekkelijk.

 2. 7 oktober 2015 / 07:43

  Over de verpakking ben ik het helemaal met je eens !!! Niet bepaald classy. De mascara zelf heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar hij ziet er in elk geval nog wel best oké uit :).

 3. 7 oktober 2015 / 08:01

  Ik vond hem ook prima maar precies wat je zegt ook droog! Ik heb liever een iets duurdere!

 4. 7 oktober 2015 / 10:04

  Wauw, de volume van deze mascara ziet er echt top uit. Maar inderdaad ogen je wimpers wat droog door de mascara, zo zonde. Ik gebruik al jaren dezelfde mascara en heel soms heb ik dat met die van mij ook. Soms tref je ook net een verkeerde mascara die door iemand is open gemaakt en daardoor al wat droger is van binnen. Wellicht dat het daar aan ligt!

 5. 7 oktober 2015 / 14:33

  Wat jammer dat die bij jou zo droog is?! daar heb ik totaal geen last van bij deze mascara.

 6. 7 oktober 2015 / 18:02

  Ik heb deze in de blauwe flacon variant, maar die vind ik echt niet chill… Mijn wimpers worden heel dik en plakkerig… Deze daarentegen vind ik wel mooi :)

 7. 7 oktober 2015 / 20:52

  “droog en pluizig” is niet wat ik wil horen als het om mascara aankomt, al vind ik persoonlijk zo’n borstel echt makkelijk in gebruik. Door je review weet ik dat ik hem dan niet hoef te proberen. :-)

 8. 7 oktober 2015 / 21:26

  Ik heb een keer een hele dure mascara gehad (wel een tester hoor), en ik heb nog nooit zulke goede mascara gehad. Je merkt dus echt wel verschil tussen goedkope en duurdere mascara. Zodra ik het geld eenmaal heb, vind ik het wel het investeren waard.

 9. 7 oktober 2015 / 22:39

  Klinkt goed, maar heb er toch geen wauw gevoel bij :)
  Misschien daardoor dat ik de mascara zelf nog niet heb geprobeerd! X

 10. 7 oktober 2015 / 22:41

  Ik heb hem ook gehad, maar voor mij is het weer gewoon een mascara zoals alle anderen. Ik heb nog niet echt een toppertje ontdekt.

 11. 8 oktober 2015 / 21:58

  hmmm, zelf heb ik deze ook en hij is gewoon een doorsnee mascara voor mij, Het Cobraborsteltje vind ik zelf wel handig….Op het gebied van intensiteit van kleur, ja daar kan ik niet echt over klagen…maar ik denk dat er zeker wel fijnere mascara zullen zijn….de mijne is haast op en dan ga ik weer een andere uitesten…het is dus niet zo dat ik direct verslingerd ben geraakt aan deze……

 12. 11 oktober 2015 / 09:51

  Ik zelf vind het een mooi product van mascara. Ik heb hem hier ook liggen, heb hem paar keer gebruikt en nu ik een andere mascara heb van andere merk gebruik ik die andere het liefst.

Geef een reactie