Fair and fashionable outfit & update #1

Fair and fashionable outfit & update #1

Vandaag is het tijd voor mijn eerste fair & fashionable outfit van 2017, een outfit die bestaat uit eerlijke kleding. Fair fashion zal dit jaar namelijk een grote rol spelen in mijn leven. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, heb ik mezelf uitgedaagd om in 2017 alleen maar eerlijke kleding te kopen. Een hele uitdaging voor iemand zoals ik. Iemand die tot een aantal maanden geleden het liefst koopjes aan het jagen was en haar drie kledingkasten alleen maar voller en voller aan het stouwen was. Dus ja, die challenge vraagt zeker een change of mind. In dit artikel laat ik daarom niet alleen mijn outfit zien, maar geef ik ook een update over hoe ik deze challenge ervaar.

Fair & Fashionable outfit

Laat ik beginnen met iets te vertellen over mijn outfit. Dit is een outfit waar ik me echt super comfortabel in voel. Een oversized trui die ik tweedehands heb gekocht, een donkerblauwe spijkerbroek van organic cotton van de monki en de tweedehands laarzen die je ook al in deze outfitpost voorbij zag komen. Dit is echt een outfit a-la Sara. Hoewel je dat misschien niet zou zeggen als je naar de bovenstaande foto kijk, want heel vrolijk kijk ik niet. Dat komt doordat het op de dag dat Suzanne deze foto’s van mij maakte me-ga koud was. Overal lag sneeuw (vandaar die natte schoenen) en ik gok dat het kwik met geluk nét boven 0 uitkwam. Bibberen dus.. Vandaar dat ik het na 2 minuutjes voor gezien hield. Ik voelde me echt totaal verkleumd.

Outfit info: Trui – Tweedehands | Broek – Monki Organic Cotton | Laarzen – Tweedehands

Fair & Fashionable update

En hoewel januari nog maar (of al?!) 18 dagen jong is en ik dus nog maar 18 dagen met deze challenge bezig ben, merk ik echt dat er iets aan het gebeuren is. Nu ik van mezelf een jaar lang enkel duurzame kleding mag kopen, merk ik ineens hoe bewust ik me ben van de kleding die in mijn kast ligt en dat die kleding eigenlijk helemaal niet echt mijn stijl is. Dat is natuurlijk super jammer want dat betekent dat ik heel vaak geld heb uitgegeven aan kleding die ik eigenlijk helemaal niet echt leuk vind. Ik ben momenteel heel druk bezig met het ontdekken van mijn kledingstijl. Daarbij stel ik mezelf de vraag waar ik mezelf goed in voel en wat ik over vijf jaar nog steeds graag aan zou trekken. Ik wil investeren in mooie, kwalitatief goede en tijdloze kleding.

Het feit dat ik een nieuwe baan heb speelt ergens vast ook wel mee in het feit dat ik me zo bewust ben van mijn kleding(stijl). In zo’n nieuwe situatie trek ik het liefst kleding aan waarin ik me zelfverzekerd en comfortabel voel. Een aantal maanden geleden was ik in deze situatie gewoon even naar de winkel gerend om wat nieuwe “leuke” items te scoren waarin ik me een aantal weken goed zou voelen. Die kleding zou daarna weer ergens achter in de kast belanden omdat ik dan weer iets nieuws had. Dat is wat mij betreft nu echt verleden tijd. Want vanaf nu ga ik me bezighouden met mijn zoektocht naar mijn kledingstijl en mooie, kwalitatief goede, tijdloze en eerlijke kleding die ik morgen maar ook over vijf jaar met liefde en plezier zal dragen.

Heb jij een eigen kledingstijl?

Share:

8 Reacties

 1. 18 januari 2017 / 08:18

  Leuk om te zien, zo’n outfit zou ik ook dragen :) Alleen houd ik niet zo van tweedehands, whoops!

 2. 18 januari 2017 / 09:11

  Wat goed van je dat je alleen maar duurzame kleding gaat kopen en dragen. Ik vind de outfit erg leuk staan!

 3. 18 januari 2017 / 09:40

  Hele leuke outfit zou ikzelf ook zo dragen.Ik koop ook van vaak tweedehands leuk om lekker tussen de rekken de sneupen?. Schoenen altijd nieuw omdat de hak meestal verkeerd is afgesleten en dan krijg ik last van mn knieen.

 4. 18 januari 2017 / 13:51

  Leuke outfit en liefde voor die laarzen. hier hou ik namelijk echt van! wie heeft trouwens jou header gecreëerd? hij is zo cute

 5. 18 januari 2017 / 21:09

  Wat een mooie, stijlvolle outfit! En supergoed dat dit voornemen je koopgedrag en je instelling echt heeft verandert. Lijkt me ook mooi om in een fijne outfit in je nieuwe baan te kunnen beginnen.

 6. 19 januari 2017 / 18:45

  Ik hou zeker van dit soort outfits, niet teveel poespas en daarbij ook de wat hogere laarzen.

 7. 19 januari 2017 / 21:37

  Gave outfit! Ook echt iets waar ik mij fijn in zou voelen :) Leuk dat de challenge jou zo bevalt.

Geef een reactie